התייעצות חרדי? אז תגור בזבל!

מצב
הנושא נעול.
כמ"ש לעיל זה היה נושא בחלק מתוכניות הבוקר, גם וידר וגם אלבויים עלו ודנו ודיברו, והביאו גם יותר פרטים (כגון שהכסף למימון עבר דרך החברה הכלכלית כדי שלא יצטרך לעלות להצבעה במליאה), לא יודע אם הדוברים הנ"ל המראיינים והמצייצים יקחו סיכון של דיבה בשביל כמה דקות רכילות, יתכן שכן ויתכן שלא
עדיין הזוי לי שככה אפשר להשתמש באופן לא ראוי בכספי ציבור בלי פיקוח.
מבקר המדינה לא בודק דברים כאלה?

עוד הערה,
אני התכוונתי אל גברת גולדפינגר-- כמה שידוע לי היא אמורה לטפל בכך...

עוד הערה,
אני התכוונתי אל גברת גולדפינגר-- כמה שידוע לי היא אמורה לטפל בכך...
למבקר העירייה (כמו למבקר המדינה) יש 2 כובעים
האחד מבקר העירייה שעובד לפי תוכנית שנתית מוכנה מראש, את הדו"ח הזה הוא מניח בסופו של יום (מתוך הנחה שהוא אכן עושה את עבודתו, וזה לא ברור מאליו) בפני ועדת הביקורת שדנה בנושא בכובד ראש (ובדר"כ זה מסתכם בזה).

והשני, נציב פניות הציבור, תפקיד שמטרתו היא לקבל פניות מהציבור על ליקויים (זה כלי שאמור לעזור לו להחליט מה יהיו נושאי הביקורת בעתיד), ולפנות לגורמים הרלוונטים ולנזוף בהם.

כך שלמבקר יש 2 כלים, האחד תוכנית עבודה מוכנה מראש שבסופה הוא נוזף או משבח את המבוקרים
והשניה, פניות מהציבור, שבעקבותיהם הוא נוזף בפקידים.
זה הטיפול שהיא יכולה לטפל, לא מעבר לכך.

יש לי 2 דברים להגיד על בני ברק
1. אין שום הסבר הגיוני ע"כ שהתשתיות הקבועות כמו כבישים ומדרכות (שלא ניתנות להשחתה ע"י נערים וכו') נראות כמו שהם נראות היום, בפרט שמדובר בעיר שהשטחים שגובים עליהם ארנונה יותר גדולים משטחי התשתיות שעבורם משלמים התושבים (ראה ערך ביתר עילית עם פחות דירות ושטחי מסחר והרבה תשתיות לתחזוקה)
2. אין שום הסבר הגיוני לחינוך ש(לא)ניתן כאן בעיר! אין שום התייחסות בתתי"ם על שמירת הסביבה וניקיון והתחשבות בזולת. מה כן מחנכים? כמובן לתורה או יותר נכון ל100% במבחנים בלי לתרגם את זה לחיים של תורה ויראת שמים, חינוך לנקיון וסביבה נקיה זה כבר לא מתאים.... עס פאסט נישט.. העיר כולה מלאה במודעות ומדבקות על כל עמוד ועץ רענן, בתחנות אוטובוס לוחות המידע מכוסות או שבורות כנ"ל גם הלוחות הדיגיטליות ועמדות ההטענה, התמרורים הפוכים או מכוסים במדבקות, הפסולת מושלכת ללא הבחנה, ובקיצור שום דבר לא נשאר שלם יותר מ5 דק', וזה לא רק נערים שמשחיתים אלא גם מבוגרים שחיים בלי חשבון וחושבים רק על עצמם... ובדבר הזה אין סיכוי שעיריית בני ברק תוכל להשתלט ולתקן כל דבר.
יש לי מה להגיד על כל עיר/ שכונה שגרים בה חרדים. לאו דוקא בני ברק.
אני גרה בעיר שבעבר היתה ברובה חילונית-מסורתית ומעט מאד חרדים.
היום הקהילה החרדית גדלה בה מאד.
אי אפשר! לתאר את מראה הרחובות/הבנינים שמתגוררים בהם רוב חרדי לעומת מה שהיה בעבר.
המון ילדים לא מחונכים שמסתובבים שעות ברחובות עם אחים/חברים וזורקים בכל מקום אריזות של חטיפים/שלוקים וניירות.
כמות החילול ה' העצומה שזה הביא לעיר (שברובה מחבבת את הציבור שומר המצוות) היא עצומה!
בתור תושבת כאן מאז ומתמיד לא ברור לי למה כשאני הייתי ילדה, גם משפחות חרדיות עם 10 ילדים היו מחונכות בנושא להפליא, ועכשיו גם זו"צ עם 2-3 ילדים לא יכול ללמד אותם מה זה דרך ארץ בסיסית כל כך.

הסיפור ההזוי עם החופשה בשביל "לבחון גינות שעשועים" בטוח מאומת?
מרוב שהוא הזוי הוא לא נראה לי נכון.
מילא היו אומרים שהם נוסעים ללמוד על ניהול עיר חכמה מתקדמת וכו' אבל להתמקד במגלשות??
נשמע לי סיפור מומצא.
יש עיתונאי רציני שבדק את הנושא? במגבלות נטפרי לא הגעתי ליותר מדי מידע אמין.
היה כתבה בכאן 11 על זה

פתרון פשוט, מועמדים יציגו את מועמדותם, והרבנים יגידו למי להצביע, אבל לא שיהיה מועמד קהילתי.
זה לא מה שקורה היום?
הרבנים אומרים למי להצביע. זה לא משנה עם עוד יגישו או רק אחד.

פתרון פשוט, מועמדים יציגו את מועמדותם, והרבנים יגידו למי להצביע, אבל לא שיהיה מועמד קהילתי.
הפתרון פשוט הזה יעיל (אולי) אם יהיו בחירות כל חצי שנה.
כל עוד הבחירות הם פעם ב5 שנים, אין לזה משמעות.
וגם, לא באמת ניתן לבחון מה הם התוכניות של המועמדים השונים.

לדעתי גם החברי כנסת והעסקנים ציבור לא מספיק משקיעים
כי ממילא יבחרו בהם, וגם צריך למצוא פתרונות כגון לגור בפריפריה
וכך יוכלו יותר להשקיע,

הכול נכון
השאלה אם אתה היית רה"ע של ב"ב, עם התקציב היחסית קטן, עם ההוצאות המחויבות הגדולות שלה שאין בכל עיר (מסיבות שונות), עם הצפיפות ריבוי הילודה התשתיות והתנאים המקוריים שלה, ועם עוד שלל סיבות, האם העיר הייתה במצב שונה.
אני לא יודעת, אולי באמת מנהיגי העיר מזניחים מעצלות וחוסר דאגה, אבל אולי יש אילוצים.
זה מזכיר לי את כל אלו שבטוחים שאם מישהו אחר היה רה"מ כבר מזמן חמאס היה גמור ולא מבינים שגם כשאתה הכי מוכשר ומוצלח זה רק לדעת איך להתנהל טוב במסגרת הנתונים.
עירית בב אחת מהעיריות העשירות בארץ ויש פה המון חילול ה מאיך שראשי העיר והפוליטיקאים מתנהלים כן חילול ה זה משהוא שיכול גם להימצאות אצל פוליטקאים חרדים שהשם ישמור אבל זה המצב אם היו הולכים אולי קבוצה גדולה של אברכים מהעיר לגדולי הדור ומסבירים להם את המצב ומראים להם את הנתונים שקיימים בעיר לעומת אפילו ערים חרדיות אחרות כמו ביתר ואלעד שמטופחות הרבה יותר בלי השוואה פשוט מישהוא צריך לתפוס יוזמה ולהקים קול זעקה בענין ולוואי שזה יצליח רק אנחנו נוכל לשנות את המצב בואו נלך לגדולי הדור ונדבר איתם כין אין כמו להתייעץ עם גדולי הדור

כמה שנאה יש באשכול הזה, כ"כ חבל!
כ"כ הרבה הודעות לא קשורות לזבל הבני ברקי, רק לשנאת חינם, שעליה חרב בית המקדש!
@ניהול האתר אולי האשכול מיצה את עצמו ויכול להינעל?

לדעתי הכל פה עניין של סדר עדיפויות של הציבור אצליהם איכות חיים במקום הראשון ואצלינו סליחה אבל להביא ילדים זה במקום הראשון (לא לקחת קשה) וזה מתנגש עם סדר וניקיון כי גם אם תביא 1000 פועלים שזה לא הגיוני משום כיוון לנקות את העיר אחרי כל צהריים הגינות ייראו כמו מזבלה וכמובן גם המדרכות, ולכן גם אם היינו שמים במקום הראשון רצון לעיר יפה זה היה מצריך משאבים שכל עיר אחרת לא נצרכת לה אין מה לעשות זאת המציאות ותראו גם למשל שכונות של אנשים מבוגרים חוץ מהבניינים הישנים יותר נקי עד מתי? עד שבת כי ברגע שמגיעים הנכדים הם דואגים לעשות את כל המקום מזבלה (רמת אלחנן של לפני כמה שנים וגם רמת אהרון קצת)

זה לא משנה מי ראש העיר כעת העיר מוזנחת כבר שנים
אבל זו מכה שאינה נחלת בני ברק בלבד
ק"ס וביתר אחרינו צועדים בדרך שב"ב סללה להם
אלעד שונה כי שם יש בחירות !!!!
ביתר ????
מוזנחת??????!!
העיר מטופחת מאוד!
לא רואה כל קשר בין בני ברק לביתר בעניין הנראות...

שקר ישן
החזו"א כתב את זה כשהייתה שאלה אם ישלטו בבני ברק החרדים או המזרחי
זה לא רלוונטי כשהשאלה איזה חרדים יפנקו את המקורבים שלהם על חשבוננו
מי משקר???
ודאי שהחזו"א אמר כך וכך שמענו מהגרח"ק זצוק"ל בשמו
בהתייחסו לבחירות העירוניות
עיין עוד בעניין המובא "ועשית ככל אשר יורוך"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.