דיון חרדל גרגירים

• הוסף לסימניות
כשכתוב לי במתכון חרדל גרגירים,
מתכוונים לגרגירי חרדל שקונים בחנות תבלינים או לממרח חרדל גרגירים?
במידה ומדברים על ממרח, מה החברה הכי טובה?
ואם מישהו יודע לתת לי סקירה/קישור לסקירה על סוגי תיבולי החרדל השונים, גם אשמח.
תודה:)

נ.ב. @shira bira אולי כדאי להוסיף תוויות מידע? הכי התאים לי המקדם דיון שגם הוא מרגישה שפחות נכון.

• הוסף לסימניות
כשכתוב לי במתכון חרדל גרגירים,
מתכוונים לגרגירי חרדל שקונים בחנות תבלינים או לממרח חרדל גרגירים?
לרוב מדובר בממרח, לעיתים נדירות בגרגירים שנמכרים כתבלין.
יכולה להעלות את המתכון או לתת קישור?

• הוסף לסימניות
לרוב מדובר בממרח, לעיתים נדירות בגרגירים שנמכרים כתבלין.
יכולה להעלות את המתכון או לתת קישור?
זה המתכון:

המצרכים (3 מנות):
2 כפות שמן זית
1 כוס קינואה אדומה
כוס וחצי ועוד קצת מים
4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס גרעיני חמנייה
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
צרור פטרוזיליה, קצוץ
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
חצי כפית חרדל גרגרים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1מכינים את הקינואה: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים כף שמן זית. מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-17 דקות עד שכל המים נספגים בקינואה והיא מוכנה. מצננים.

מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את קוביות הגזר עם כף שמן זית ומעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה. צולים כ-10 דקות עד שהגזרים זהובים (זהירות לא לשרוף אותם). מניחים בצד לקירור 3קולים את גרעיני החמנייה: מחממים היטב מחבת קטנה, מוסיפים את הגרעינים, מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית וקולים עד לקבלת צבע זהוב (כ-5 דקות, תלוי בגובה הלהבה).
4שמים בקערה קטנה (או בצנצנת) את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
5מעבירים לקערה רחבה את הקינואה, הגזר, הפלפלים, עשבי התיבול והרוטב. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את גרעיני החמניות, מערבבים ומגישים.

ואני לא יודעת לגבי זכויות יוצרים, חברה העתיקה לי אותו מאתר מאקו, אם נראה לך שבעייתי תמחקי את ההודעה, בסדר?

• הוסף לסימניות
המתכון הזה עושה רושם שמדובר על הגרגרים שקונים בחנות תבלינים.
במתכון הזה לא יתאים ממרח.

• הוסף לסימניות
זה המתכון:

המצרכים (3 מנות):
2 כפות שמן זית
1 כוס קינואה אדומה
כוס וחצי ועוד קצת מים
4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס גרעיני חמנייה
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
צרור פטרוזיליה, קצוץ
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
חצי כפית חרדל גרגרים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1מכינים את הקינואה: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים כף שמן זית. מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-17 דקות עד שכל המים נספגים בקינואה והיא מוכנה. מצננים.

מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את קוביות הגזר עם כף שמן זית ומעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה. צולים כ-10 דקות עד שהגזרים זהובים (זהירות לא לשרוף אותם). מניחים בצד לקירור 3קולים את גרעיני החמנייה: מחממים היטב מחבת קטנה, מוסיפים את הגרעינים, מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית וקולים עד לקבלת צבע זהוב (כ-5 דקות, תלוי בגובה הלהבה).
4שמים בקערה קטנה (או בצנצנת) את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
5מעבירים לקערה רחבה את הקינואה, הגזר, הפלפלים, עשבי התיבול והרוטב. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את גרעיני החמניות, מערבבים ומגישים.

ואני לא יודעת לגבי זכויות יוצרים, חברה העתיקה לי אותו מאתר מאקו, אם נראה לך שבעייתי תמחקי את ההודעה, בסדר?
גמלי נראה כמו ממרח.
ואחרי נסיון עם הגרגירים הגעתי למסקנה שאין להם כל הרבה טעם בפני עצמם. גם כשכותשים אותם קלות.

• הוסף לסימניות
גמלי נראה כמו ממרח.
ואחרי נסיון עם הגרגירים הגעתי למסקנה שאין להם כל הרבה טעם בפני עצמם. גם כשכותשים אותם קלות.
מהגרגרים עצמם הכנתי ממרח חרדל ביתי (לאחר שהתיאשתי מלמצוא אחד כזה בהכשר שמקובל עלינו)
יצא טעים!!

• הוסף לסימניות
מהגרגרים עצמם הכנתי ממרח חרדל ביתי (לאחר שהתיאשתי מלמצוא אחד כזה בהכשר שמקובל עלינו)
יצא טעים!!
טוב זה בטוח טעים. :) טרם ניסיתי. יש לי מתכון שמור של ליאורה כהן.
אבל כשכתשתי ופיזרתי על סלמון זה לא היה מאד משמעותי.

• הוסף לסימניות
טוב זה בטוח טעים. :) טרם ניסיתי. יש לי מתכון שמור של ליאורה כהן.
אבל כשכתשתי ופיזרתי על סלמון זה לא היה מאד משמעותי.
לדעתי הטעם שלהם נפתח עם החומץ והתבליניםץ אין להם כ"כ טעם בפני עצמם

• הוסף לסימניות
קניתי חרדל גרגרים בתבלין ולא בממרח , כי אני שונאת את הריח ,
שמתי מידי הרבה ויצא מריר בסלמון הוספתי סילאן וקצת הסתדר ,
גם לוקח זמן לגרגרים להתרכך בתנור והדג נהייה מהר
למישהו יש מתכון עם ממרח שלא רחים אותו / מתכון עם הגרגרים שיהיה לי לא מריר?

• הוסף לסימניות
גרגירי חרדל יש בכשרות עד"ח, אני ראיתי בזמורה אורגני ב10 ש"ח
ממרח חרדל עם גרגירים חיפשתי הרבה בכשרות מהדרין ומצאתי רק אריזה מוסדית של הלמנ'ס בכשרות עד"ח

• הוסף לסימניות
גרגירי חרדל יש בכשרות עד"ח, אני ראיתי בזמורה אורגני ב10 ש"ח
ממרח חרדל עם גרגירים חיפשתי הרבה בכשרות מהדרין ומצאתי רק אריזה מוסדית של הלמנ'ס בכשרות עד"ח
זה נשמר נצח
(בתור אחת שמשתמשת במלא חרדל זה לא כזה בעייתי בשבילי,
אבל חושבת שזה לא סוף העולם להשתמש בממרח חלק כשכתוב להשתמש בחרדל גרגרים ולהפך. זה בעיקר הבדל בנראות. הגרגרים קצת יותר עז בטעמו, לא באופן מודגש))

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה