מידע שימושי חשבון עמותה בבנק הדואר

• הוסף לסימניות
יש לי 2 חשבונות בנק של עמותה.
ואני רוצה להעביר אותם לבנק הדואר.
כי היום אני משלם כ 4000 ש"ח עמלות בשנה. ובבנק הדואר אין עמלות על פעולות ועמלות רבעוניות.

חשוב לציין לעמותה אין אפשרות להיות ביתרת חובה, ולכן בעיית האשראי בבנק הדואר היא לא בעיה לעמותה.
אצלינו אין תורים בדואר מחכים מקסימום 5 דקות. (בבנק היום חיכיתי לפעמים 3 שעות !)

מה אני צריך מהבנק ?
1. שיהיה לי פירוט עובר ושב באינטרנט
2. אפשרות להורדת קבצי Excel תנועות בחשבון.
3. אפשרות להעברות בנקאיות מהאינטרנט.
4. אפשרות להורדת אישורים מהאינטרנט (אישור יתרות, אישור בעלות בחשבון)
5. פנקסי שיקים.
6. הפקדת שיקים ומזומנים.
יש את השרותים האלו בבנק הדואר ?
יש כאן מישהו שיש לו חשבון עמותה בבנק הדואר ?

• הוסף לסימניות
א. לקרוא לשרות הבנקאי בדואר ישראל בשם המפוצץ "בנק הדואר" זה ממש עילה לתביעה של כל הבנקים האמיתיים.
ב. "בנק" הדואר, למרות התדמית שזכורה לציבור החרדי מלפני עשרות שנים. הינו הגוף הבנקאי בעל העמלות הגבוהות ביותר!! ללא שום השוואה לבנקים אחרים. והשירות הגרוע ביותר לעומת שאר הבנקים הנורמליים (חוץ מאולי סניף הדואר שלך).
ג. מה זה עמלה רבעונית? עמלת הקצאת אשראי? בבנק הדואר אין אשראי ולכן אין עמלת הקצאת אשראי. מבחינת פעולות יש עמלות והם גבוהות בהרבה מהרגיל. ובוודאי שעמותה יכולה להיות ביתרת חובה במסגרת אשראי מאושרת.
ד. איפה יש לך היום חשבון? שקלתם לרכוש סמארטפון או טאבלט חסום שישמש רק להפקדות צ'קים? ידוע לכם שאפשר לקבל כרטיס מהבנק, שישמש להפקדת צ'קים ומזומן במכונה?

• הוסף לסימניות
יש לי חשבון בבנק הדואר וחשבון סטודנט בלאומי. בבנק הדואר לוקחים עמלות מוזרות על העברות עו"ש ועוד. שרות מזעזע וכל דבר קטן צריך לבוא לסניף וא"א באתר או בטלפון. סיוט! אני מחפשת לעבור אבל זה חשבון של פיקדון אז פחות בוער לי

• הוסף לסימניות
ב. "בנק" הדואר, למרות התדמית שזכורה לציבור החרדי מלפני עשרות שנים. הינו הגוף הבנקאי בעל העמלות הגבוהות ביותר!! ללא שום השוואה לבנקים אחרים. והשירות הגרוע ביותר לעומת שאר הבנקים הנורמליים (חוץ מאולי סניף הדואר שלך).
לגבי שירות לעמותות יש שירות גרוע בכל הבנקים. (בעיקר בגלל חוסר מדיניות ואי ידיעת החוקים)
ג. מה זה עמלה רבעונית?
עמלה רבעונית = עמלה כל רבעון בסך 220 ש"ח
עמלת הקצאת אשראי? בבנק הדואר אין אשראי ולכן אין עמלת הקצאת אשראי. מבחינת פעולות יש עמלות והם גבוהות בהרבה מהרגיל. ובוודאי שעמותה יכולה להיות ביתרת חובה במסגרת אשראי מאושרת.
אין לי צורך באשראי כי לעמותות אסור כרטיס אשראי ואסור יתרת חובה.
ידוע לכם שאפשר לקבל כרטיס מהבנק, שישמש להפקדת צ'קים ומזומן במכונה?
יש לי 2 כרטיסים כאלו.
בבנק הדואר לוקחים עמלות מוזרות על העברות עו"ש ועוד.
אשמח לפירוט מה עולה וכמה עולה.
מאד יעזור לי.
שרות מזעזע וכל דבר קטן צריך לבוא לסניף וא"א באתר או בטלפון. סיוט!
חשוב לי לדעת האם את הדברים האלו יש באתר.
1. פירוט עובר ושב באינטרנט
2. אפשרות להורדת קבצי Excel תנועות בחשבון.
3. אפשרות להעברות בנקאיות מהאינטרנט.
4. אפשרות להורדת אישורים מהאינטרנט (אישור יתרות, אישור בעלות בחשבון)

זה העמלות ששילמתי בשנת 2020 באחד החשבונות.
1624515226308.png

• הוסף לסימניות
אין לי צורך באשראי כי לעמותות אסור כרטיס אשראי ואסור יתרת חובה.

אשרי זה לא כרטיס אלא מסגרת אשראי מהבנק
כמעט כל העמותות שאני מכירה בכ"א בחובה
יש עמותות שכשהן נפתחו עשו פרוטוקול לבנק שאין אפשרות להיכנס לחוה למינוס ולכן זה לא אפשרי אולי זה המקרה אצלך

• הוסף לסימניות
@ארי בכרמים
אתה לא כותב אם אתם עמותה גדולה (מחזור שנתי גדול מ5 מליון ש"ח) או לא.
עמותה קטנה העמלות שלה הם כמו חשבון פרטי, כולל מסלולי עמלות וכדו'.
צריך לשלוח לסניף אישור מרו"ח שהמחזור פחות מ5 מליון והחשבון הופך לעסק קטן, ואז בוחרים מסלול עמלות מורחב וחוסכים מאות ש"ח בשנה.

על גביית הו"ק תמיד יקחו כסף, גם אם זה יהיה בדואר.

ובכלל לא ברור לי איזה שירות אתה צריך מהסניף? אנחנו חוץ מהלוואות והפקדות מט"ח לא צריכים את הסניף בכלל (אלא אם המכונה לא עובדת וצריך להפקיד צ'קים ומזומן), וגם אז אין כמעט המתנה. היום גם העברות ניתן לעשות באתר כאשר לכל מורשה חתימה יש קוד נפרד לאינטרנט וביחד זה שני חתימות.

• הוסף לסימניות
@ארי בכרמים
אתה לא כותב אם אתם עמותה גדולה (מחזור שנתי גדול מ5 מליון ש"ח) או לא.
עמותה קטנה העמלות שלה הם כמו חשבון פרטי, כולל מסלולי עמלות וכדו'.
צריך לשלוח לסניף אישור מרו"ח שהמחזור פחות מ5 מליון והחשבון הופך לעסק קטן, ואז בוחרים מסלול עמלות מורחב וחוסכים מאות ש"ח בשנה.
אני בבנק לאומי שם ככל שאתה יותר גדול העמלות פוחתות.
ובכלל לא ברור לי איזה שירות אתה צריך מהסניף? אנחנו חוץ מהלוואות והפקדות מט"ח לא צריכים את הסניף בכלל (אלא אם המכונה לא עובדת וצריך להפקיד צ'קים ומזומן), וגם אז אין כמעט המתנה. היום גם העברות ניתן לעשות באתר כאשר לכל מורשה חתימה יש קוד נפרד לאינטרנט וביחד זה שני חתימות.
עמותה צריכה אישורים מהבנק או להגיש מסמכים לבנק
וצריך לבוא שתי מורשי חתימה ולחכות שעה בתור.
ולשבת מול פקידה שלא יודעת את הנהלים של הבנק וחוק העמותות של המדינה.
בסוף היא מוציאה טופס ואומרת תחתימו עו"ד ותחזרו שוב...
הנהלים משתנים והפקידים מכבידים כי הם לא רוצים לקחת סיכון...

• הוסף לסימניות
אשרי זה לא כרטיס אלא מסגרת אשראי מהבנק
כמעט כל העמותות שאני מכירה בכ"א בחובה
יש עמותות שכשהן נפתחו עשו פרוטוקול לבנק שאין אפשרות להיכנס לחוה למינוס ולכן זה לא אפשרי אולי זה המקרה אצלך
סיפור ארוך. בכל אופן עמותות בחובה זה רק ע"י הלוואות. אין אפשרות של חריגה ומסגרת בחשבון עו"ש.

• הוסף לסימניות
אני בבנק לאומי שם ככל שאתה יותר גדול העמלות פוחתות.

עמותה צריכה אישורים מהבנק או להגיש מסמכים לבנק
וצריך לבוא שתי מורשי חתימה ולחכות שעה בתור.
ולשבת מול פקידה שלא יודעת את הנהלים של הבנק וחוק העמותות של המדינה.
בסוף היא מוציאה טופס ואומרת תחתימו עו"ד ותחזרו שוב...
הנהלים משתנים והפקידים מכבידים כי הם לא רוצים לקחת סיכון...
אולי אצלכם זה משהו מיוחד, דבר כזה כמעט לא קורה (שצריכים בכלל לבוא לבנק, וק"ו ששני המורשים יצטרכו), ובוודאי שלא יגרום לנו לשנות בנק.
סיפור ארוך. בכל אופן עמותות בחובה זה רק ע"י הלוואות. אין אפשרות של חריגה ומסגרת בחשבון עו"ש.
לא נכון. יש מסגרות אשראי בעמותות.

• הוסף לסימניות

אני עובדת בכמה עמותות שברגע זה נמצאות בחובה במסגרת העוש (גם הלוואות)

לא שאני מעודדת את זה :) אבל זה מצב קיים בהחלט

• הוסף לסימניות
@ארי בכרמים
אני רוצה לשאול אותך משהו, בבקשה אם תוכל לפנות אלי באישי [אני לא מנוי כך שאני יכול רק להשיב].
או למייל musicef100

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה