חשבונית לתשלום

• הוסף לסימניות
התחלתי לעבוד לאחרונה כפרילאנס, עם קבלות.

מקום עבודה ביקש ממני "חשבונית לתשלום" - למה הכוונה? האם אני אמורה להוציא קבלה לפני שקיבלתי את הכסף? או שהכוונה פשוט לפירוט של הסכום שהם צריכים לשלם לי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1076177:
התחלתי לעבוד לאחרונה כפרילאנס, עם קבלות.

מקום עבודה ביקש ממני "חשבונית לתשלום" - למה הכוונה? האם אני אמורה להוציא קבלה לפני שקיבלתי את הכסף? או שהכוונה פשוט לפירוט של הסכום שהם צריכים לשלם לי?
הם יודעים שאת עוסק זעיר ומנפיקה רק קבלות?

• הוסף לסימניות
עוסק פטור יכול להוציא חשבון (בשונה מחשבונית של ע.מ.) שם הוא כותב את פרטי ההזמנה וכמה זה יעלה. יש לי דוגמאות של חשבונות כאלה שעשיתי בעבר לעוסק פטור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shiran a;1076263:
עוסק פטור יכול להוציא חשבון (בשונה מחשבונית של ע.מ.) שם הוא כותב את פרטי ההזמנה וכמה זה יעלה. יש לי דוגמאות של חשבונות כאלה שעשיתי בעבר לעוסק פטור.

תוכלי להראות לי דוגמא?
אפשר במייל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
תודה מראש!

• הוסף לסימניות
שאלה נוספת - האם החשבון הזה הוא דבר רשמי? צריך העתקים וחתימה וכו'? או שהעניין הוא פשוט פירוט מדויק של הסכום לתשלום?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;1076355:
שאלה נוספת - האם החשבון הזה הוא דבר רשמי? צריך העתקים וחתימה וכו'? או שהעניין הוא פשוט פירוט מדויק של הסכום לתשלום?

אין מסמך רשמי בשם "חשבון"

אבל יש דבר בשם "פוזה" הרי את בתור עוסק פטור צריכה לתת ללקוח שלך רק קבלה.
אבל כאשר את דורשת את דרישת התשלום אין לך מסמך להציג ללקוח את הרי לא משתמשת בתעודות משלוח או בחשבוניות.
הפתרון הוא להדפיס פנקס של הזמנת עבודה עם כל הפרטים כמו שבחשבונית:
שם וכתובת
מס' ת.ז
מספר רץ של התעודה
מהות העבודה
סכום לתשלום
וכמובן 2 העתקים

הכי פשוט ללכת לבית דפוס שמדפיס ניירת ולבקש להדפיס פנקס שכותרתו "הזמנת עבודה"
כל שאר הפרטים כמו בחשבונית רק ללא מקום לחיוב מע"מ

ככל הנראה מצד החוק את לא צריכה את זה אבל כאשר את דורשת תשלום, להנהלת החשבונות של הלקוח שלך יש מסמך שעליו מתבסס התשלום, יש עסקים ששלא מסמך לא ישלמו לך לעולם.

• הוסף לסימניות
את יכולה לקרוא לזה גם דרישה לתשלום או משהו כזה וכמובן יכולה להדפיס בעצמך.

• הוסף לסימניות
דרישת תשלום מסודרת עם הלוגו שלך ומספר העוסק פטור
מודפס במחשב מספקת גם.
אם אין לך צורך תכוף חבל ללכת להדפיס פנקס.
תרשמי למטה שקבלה רשמית תישלח לאחר התשלום.

• הוסף לסימניות
בראש מילה שלום,

עוסק פטור לדעתי חייב ע"פ החוק להפיק חשבונית עיסקה עבור כל עיסקה שהוא מבצע. את החשבונית הזאת הוא שולח למשלם.
(ואני יודע שבעבר כתבתי שאין חובה כזאת, אבל לאחר לימוד ה'סוגיא' לעומק אני מצדד כדעת הסוברים לחומרא).....

בברכה

• הוסף לסימניות
מה הכוונה חשבונית עסקה ? עוסק פטור לכאורה, ככל הידוע לי, לא חייב להנפיק מסמך כלשהוא לפני קבלת התשלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י adr חשבונאו;1084451:
בראש מילה שלום,

עוסק פטור לדעתי חייב ע"פ החוק להפיק חשבונית עיסקה עבור כל עיסקה שהוא מבצע. את החשבונית הזאת הוא שולח למשלם.
(ואני יודע שבעבר כתבתי שאין חובה כזאת, אבל לאחר לימוד ה'סוגיא' לעומק אני מצדד כדעת הסוברים לחומרא).....

בברכה

ע"פ החוק עוסק פטור חייב אך ורק קבלה
הוא יכול, אך לא חייב להוציא חשבונית עיסקה, שזה מסמך רשמי בפנקס כרוך או בתכנה
או מסמך "דרישת תשלום" שאת זה אפשר להדפיס במחשב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1084853:
ע"פ החוק עוסק פטור חייב אך ורק קבלה
הוא יכול, אך לא חייב להוציא חשבונית עיסקה, שזה מסמך רשמי בפנקס כרוך או בתכנה
או מסמך "דרישת תשלום" שאת זה אפשר להדפיס במחשב

הדבר נתון למחלוקת ותיקה בין אנשי המקצוע בתחום, עמדת מע"מ הפורמלית, שיש חובה להפיק חשבונית עיסקה (כמדומני שעמדה זאת לא נכפת על העוסקים - דהיינו לא נרשם לקוי מהותי).
ניתן לעיי' כאן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י adr חשבונאו;1085475:
הדבר נתון למחלוקת ותיקה בין אנשי המקצוע בתחום, עמדת מע"מ הפורמלית, שיש חובה להפיק חשבונית עיסקה (כמדומני שעמדה זאת לא נכפת על העוסקים - דהיינו לא נרשם לקוי מהותי).
ניתן לעיי' כאן

כשפתחתי את התיק במעמ בירושלים הפקיד אמר לי בפירוש את רשאית להוציא חשבונית עסקה. לא חייבת. כך גם רואה החשבון שלי אומר (ותיק מאד במקצוע)
(עברו מאז 4 שנים אולי השתנה החוק?)

• הוסף לסימניות
לא השתנה החוק, ואת לא צריכה לשנות את מה שעשית עד היום. רק הערתי על מה שכתבו בנחרצות שאין חובה להנפיק חשבונית עיסקה, שלדעתי (ולדעת עוד רבים) אינה נכונה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה