חשבונית מס

• פותח הנושא אך
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ישנה חברה שהרבה מהגולשים כאן מנויים שם. כמובן שמתבצעת גביה מידי חודש בתאריך קבוע, אולם הם לא שולחים חשבוניות מס אלא אם מתקשרים לבקש מהם. האם אין איזשהו חוק אשר מחייב כל חברה שגובה כסף לשלוח חשבונית/קבלה באופן אוטומטי? מדוע אני לא צריכה להזכיר להם לגבות כסף אך כן צריכה להתקשר כל חודש לבקש קבלה? אני בכוונה לא כותבת את שם החברה כדי לא להסחף להתלהמות מיותרת שלא קשורה לנושא הנ"ל אולם לדעתי רוב הגולשים/ות כאן הינם עצמאיים, האם אתם באמת מתקשרים או שוכחים מהענין ואז בעצם זה הפסד חודשי של מע"מ (אפילו אם הסכום נמוך בשנתי זה מצטבר)והפסד שנתי במס הכנסה?
רק השבוע שמתי לב שמתחילת השנה (האזרחית) לא שלחתי לרואה חשבון שלי שום קבלה מהם וכשהתקשרתי לשאול למה הם לא שלחו לי חשבוניות זו התשובה שקיבלתי.

• הוסף לסימניות
מה התשובה שקיבלת?

• הוסף לסימניות
שאני צריכה להתקשר כל חודש לבקש חשבונית, אחרת הם לא שולחים(לא במייל ולא בדואר...).שנות 2000 :cool:
האם זה חוקי בכלל?

• הוסף לסימניות
יכול להיות שהקבלה נשלחת אוטומאטית במייל והמייל שלך פשוט לא מוגדר שם?

על פי חוק חייבים להוציא רבלה על כל תשלום ולשלוח ללקוח, אם באמצעות מסירה ביד, מייל או דואר רגיל.

• הוסף לסימניות
נשמע הזוי
תגידי להם שתשלמי להם כל חודש רק אם יבקשו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י asterisk;1373142:
יכול להיות שהקבלה נשלחת אוטומאטית במייל והמייל שלך פשוט לא מוגדר שם?

על פי חוק חייבים להוציא רבלה על כל תשלום ולשלוח ללקוח, אם באמצעות מסירה ביד, מייל או דואר רגיל.

לא. הם בפרוש אומרים שאין להם דרך לשלוח חשבונית באופן אוטומטי. הם אפילו לא ניסו להתנצל או לתרץ את עצמם או לפחות להבטיח לנסות לטפל בבעיה.(בפרט שיש להם מתכנתים מוכשרים שעובדים במקום. למה הם לא יכולים ,כמו בכל מקום מסודר, לדאוג לתוכנה שמנפיקה קבלה מידית כנגד כל תשלום שמתבצע???)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MV25;1373146:
נשמע הזוי
תגידי להם שתשלמי להם כל חודש רק אם יבקשו

כבר חשבתי על זה אבל לא רציתי להגיע איתם לעימותים לפני שאני בודקת אם אני צודקת גם חוקית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אך;1373141:
שאני צריכה להתקשר כל חודש לבקש חשבונית, אחרת הם לא שולחים(לא במייל ולא בדואר...).שנות 2000 :cool:
האם זה חוקי בכלל?

עניתי תשובה בדיוק כשאתם עניתם כנראה, אם הם מודים בעזות שהם לא שולחים אלא אם כן מבקשים זו שערוריה.

אנ מניח שזו חברה מאנ"ש ויש לי מושג גם במי מדובר, פרסמי את שם החברה, אולי אחרים יבינו גם שהם לא מזדכים על הוצאות ואם זה מי שאני חושב יש לי גם סיפור מעניין על נושא גביה בחברה זו.

• הוסף לסימניות
אין לי בעיה לכתוב את שם החברה כי אולי הלחץ הציבורי יעזור יותר מלקוח פרטי אחד, אבל אני באמת לא רוצה שזה יגרר למקומות לא רצויים.
אולי הם יזהו את עצמם כאן והם יגיבו בתשובה עניינית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י asterisk;1373156:
אני מניח שזו חברה מאנ"ש
מה הקשר?
אני מכיר כמה וכמה חברות שאנחנו משלמים להם בהוראת קבע והם לא שולחים חשבונית מס רק אם אתה מבקש זאת בפרוש.
אני לא יודע מה הסיבה למנהג הזה אבל הוא קיים.
איתורן זה אחד מהם ולא נראה לי שהם מאנ"ש..

• הוסף לסימניות
אני לא קיבלתי מגולן אף פעם חשבונית,
וכשהתקשרתי לבקש אמרו שזה לא אוטומטי ואין להם אפשרות שליחה למייל.

• הוסף לסימניות
אני מבינה לאיזה חברה את מתכוונת גם לנו הם ענו בדיוק כך (יש אפשרות גם לבקש דרך האינטרנט..)
ואנחנו אפילו ניסינו וביטלנו את ההו"ק לאחר מכתב מסביר עם התראה
אך הם לא התיחסו ולאחר פעמים שחזרה הו"ק הם ביטלו את השירות
אין אפשרות לדבר שם עם ההנהלה אלא רק עם הפקידה
ואפילו שאיימנו שנעזוב ונפנה לעו"ד לא עיניין אותם בכלל
קדימה נשמח אם ביחד נוכל לעשות משהו בנידון!

• הוסף לסימניות
ראשית, בעלי מנוי באיתורן והוא מקבל כל חודש חשבונית מס.
שנית, מללי, זו בדיוק היתה המטרה של העלאת הנושא כי הבנתי שכבר הרבה העירו להם על כך והתגובה הצוננת היתה זהה לכולם אז אולי באמת אם נעשה משהו קבוצתי זה יעזור.
קדימה! מי מרים/ה את הכפפה?

• הוסף לסימניות
הבעיה לא אצל גולן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות לי;1373206:
מה הקשר?
אני מכיר כמה וכמה חברות שאנחנו משלמים להם בהוראת קבע והם לא שולחים חשבונית מס רק אם אתה מבקש זאת בפרוש.
אני לא יודע מה הסיבה למנהג הזה אבל הוא קיים.
איתורן זה אחד מהם ולא נראה לי שהם מאנ"ש..

צור קשר עם איתורן ובקש לקבל חשבוניות על כל תשלום שמתבצע לביתך או למייל, תחזור ותספר לנו אם קיבלת את אותה תשובה שפותח/ת השרשור קיבל/ה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י topo;1373333:
אני לא קיבלתי מגולן אף פעם חשבונית,
וכשהתקשרתי לבקש אמרו שזה לא אוטומטי ואין להם אפשרות שליחה למייל.

מגולן אפשר להוריד חשבונית ע"י התחברות לאתר, במקרה כזה חברות לא שולחות חשבונית למייל אלא קישור להורדה של החשבונית. כל עוד יש לך אפשרות להוריד את החשבוניות לבד זה בגדר הנורמלי. במקרה דנן מדובר על חברה שלא מאפשרת הדפסה עצמית של חשבונית ללא התערבות שלהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אך;1373522:
ראשית, בעלי מנוי באיתורן והוא מקבל כל חודש חשבונית מס.
שנית, מללי, זו בדיוק היתה המטרה של העלאת הנושא כי הבנתי שכבר הרבה העירו להם על כך והתגובה הצוננת היתה זהה לכולם אז אולי באמת אם נעשה משהו קבוצתי זה יעזור.
קדימה! מי מרים/ה את הכפפה?

טוב, אז אחרי שוידאתי באיזו חברה מדובר, גם אני נכוותי בנושא, רכשנו מאיתם שירות עסקי על מתווה מסויים וכשיצאנו לדרך העניין התפוצץ על פרשנות של אותו מתווה, מדובר בחברה עם ראש עסקי קשה מאוד שיורים לעצמם ברגל בכל הזדמנות אפשרית ובכל מהלך שהם יוצאים בו. חיכיתי לחשבונית שלא הגיעה, אבל החיוב הגיע... חייבו אותי סכום שרירותי עגול להפליא, מספר טבעי עם אפסים עגולים לצידו, פניתי מספר פעמים לחברה שיתנו לי חשבונית ופירוט על פיו חישבו את אותו סכום עגול ומדוייק ולא קיבלתי תשובה. פניתי לחברת האשראי, הכחשתי עסקה ובכך נגמר הסיפור.

במשפט אחד, לחברה המדוברת אין מערכת הנהלת חשבונות תקינה. נקודה.

לא מבין למה צריך להרים את הכפפה ולהתחנן לקבל שירות בסיסי שמגיע לנו לא בחסד אלא ע"פ חוק, הפעולה הטבעית ביותר לעשות היא לקום ולעבור לחברה אחרת, החברה הזאת חיה עדיין בבועה שהם היחידים בשוק ויש להם בלעדיות על הציבור שלנו מה שאינו כך, יש אלטרנטיבות ראויות ויותר טובות גם, יש חברות מסודרות שבהן הכל מתנהל כשורה ואני עברתי לאחת מהחברות האלה, שם הכל מסודר לי, אני יודע על מה אני משלם וכמה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה