כללי חשוב להשקיע על כונן SSD

• פותח הנושא חי
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אני רוצה לקנות מחשב חדש אני צריך בעיקר את המחשב לגרפיקה (אינדיזיין, פוטושופ ואילוס')
רציתי לשאול את הגרפיקאים אם כדאי להשקיע על כונן ssd וכרטיס מסך פשוט יותר או לוותר על הכונן ssd ולקנות כרטיס מסך הכי טוב
השאלה אם כונן ssd יעיל להצדיק את מחירו?
תודה מראש

• הוסף לסימניות
לי יש כוננן ssd 64 גיגה וכונן רגיל של 2 טרה המלצה שלי ששווה כל שקל המחשב פשוט טס
לדוגמה משך הפעלת מחשב 9 שניות פתיחת פוטושופ בין 4 ל9 שניות פשוט המהירות חשיבה שלו מהירה פי כמה מכונן רגיל

נ.ב. כמובן שבssd יש רק תוכנות ווינדוס וגרפיקה ותו לא כל השאר בכונן הרגיל אפילו תוכנות

• הוסף לסימניות
של איזה חברה מומלץ לקנות?

• הוסף לסימניות
גם את זה רציתי לשאול ששמעתי שאם כבר הולכים על זה כדאי ללכת על חברה ידועה כמו אינטל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פישי;715694:
לי יש כוננן ssd 64 גיגה וכונן רגיל של 2 טרה המלצה שלי ששווה כל שקל המחשב פשוט טס
לדוגמה משך הפעלת מחשב 9 שניות פתיחת פוטושופ בין 4 ל9 שניות פשוט המהירות חשיבה שלו מהירה פי כמה מכונן רגיל

נ.ב. כמובן שבssd יש רק תוכנות ווינדוס וגרפיקה ותו לא כל השאר בכונן הרגיל אפילו תוכנות
לפני כמה זמן קנית את זה?
כי במחשב שקניתי לפני שנתיים, ללא דיסק Solid State נפתחו התוכנות בין שניה ל3.5 שניות.
והיום 10 שניות...

• הוסף לסימניות
אני קניתי מחשב עם כונן דיסק ssd של 512 גיגה - (הרעיון לקנות ssd קטן בשביל התוכנות, ודיסק רגיל גדול בשביל דברים אחרים הוא מאוד חזק, אלא שאני קניתי נייד ובנייד א"א דבר כזה)
אני אומר לך שהמהירות ממש נורא.
היה לי מחשב בת שנה וחצי, וכל פעם בפתיחת איליסרייטר היה לוקח ודאי 10 שניות אם לא יותר - (והמחשב לא היה גרוע, אלא היה טוב מאוד ואעפ"כ...)
עכשיו קניתי מחשב חדש עם ssd וזה מהיר - בשני שניות זה פתוח, כל פעם, בלי גוזמא.
נכון שזה יקר - אבל זה שווה!
וכפי ששמעתי ממומחים אחרים כשעיינתי לקנות המחשב שלי, הם אמרו שכדאי להשקיע יותר בזה מלהגדיל ביותר בדברים אחרים.

הצלחה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכון - הוספתי $1100 ע"ג המחשב הרגיל רק בשביל הssd.
נשמע קצת משוגע - אבל אם שייך - הוא שווה!

• הוסף לסימניות
קניתי מחשב לפני שנה וחצי של 40 ג' ssd בהמלצת איש מחשבים
היה שווה כל שקל
המחשב פשוט טס,
לעומת מחשב מק, יחסית חדש, שיש לי בעבודה
הוא הרבה יותר מהיר.

• הוסף לסימניות
לפי הבנתי המועטה, SSD מבוסס פלאש.
האם זה אומר שהוא אמין פחות ועשוי לאבד מידע ביתר קלות?

• הוסף לסימניות
תכלס איזה סוג כדאי

• הוסף לסימניות
מניסיון בן חודש עם דיסק SSD SANDFORCE 2200 Mushkin 120GB. זה שווה כל שקל.
הדלקת המחשב ,ופתיחת התוכנות כולן יחד זה פשוט עניין של שניות בודדות.
הרעיון הוא להשתמש בו רק ככונן של התוכנות ולא של הקבצים, אומרים שהוא לא אוהב שכותבים עליו ומוחקים ממנו יותר מידי. לכן אפשר לקנות SSD רק של 120GB, וכונן גדול נפרד לקבצים.

• הוסף לסימניות
האם 40 ג"ב מספיק?

• הוסף לסימניות
צריך לפחות 60 ג'יגה, וכן לעשות התקנת ווינדוס טובה שלא יישמר בו קבצים כלל.
חוץ מזה יש יישומים אוטומטים שכדאי לכבות בו בשביל שלא יעשו לו כתיבה ומחיקה כל הזמן כמו איחוי למשל, בקיצור אופטימיזציה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה