חשוב! לטובת הציבור - מס הכנסה שלילי

• הוסף לסימניות
המועד האחרון להגשת בקשה למענק מס הכנסה שלילי הוא בסוף החודש (לאחר הארכה)

מצ"ב הודעה

150 מיליון ש"ח כבר הופקדו לציבור שהגישו בקשות

קבצים מצורפים

• מס הכנסה שלילי.pdf
    KB 422.8 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
מעניין לעניין באותו עניין...

אני מביאה לכאן ציטוט ממכתב שהגיע לאחרונה לאחד מהח"כים החרדיים בנושא הנ"ל: (אם עדיין לא קראתם קטעים מתוכו)

---

שלום וברכה.

בראשונה, רציתי להודות על כל המאמצים שכבודו מפעיל בכדי להוציא את הזוגות הצעירים (ואנו בכללם) מאפילה סמיכה לאור גדול (או קטן).

אשמח לקבל מענה בקשר לחוק מס הכנסה שלילי, אשר משום מה נראה כחוק מפלה, אשר ניחוח אנטישמי נודף ממנו. החוק מתיימר לעזור לשכבות החלשות העובדות ברמות שכר נמוכות ולצמצם פערים כלכליים וכו' וכו' כמו שמופיע על טופס תביעת המענק.

כידוע, שכבות הציבור אשר אצלן שוררת המצוקה הכלכלית החריפה ביותר, היא אצל המשפחות החרדיות הצעירות. זוגות צעירים רבים, שגם אם הבעל מתכונן בהמשך לצאת לעבוד, או לומד לרכישת מקצוע - הרי שבתקופה הראשונית, אצל רוב רובם של הזוגות, הבעל הוא אברך כולל והאשה מפרנסת ככל שידה מגעת. כמובן שכשהמשפחה מתרחבת עוד ועוד והאשה צריכה להתמודד בין עם ניהול הבית וגידול הזאטוטים ובין עם לעבוד ולפרנס ככל האפשר, כל שקל מכריע.

למרבה הפלא, אחד הקריטריונים הפחות ידועים לזכאות למס הכנסה שלילי הוא שהזכאות היא רק מגיל 23 ומעלה. וכל זאת למה? כדי לדפוק את החרדים, כמדומני. שהרי רוב הנשים הצעירות החרדיות עובדות לאחר החתונה ולהן ילד/ים מתחת לגיל שנתיים, הן מפרישות מס הכנסה כמו ילדות טובות, אך לקבל משהו בחזרה מהמדינה - הן אינן זכאיות, בגלל חטאן היחיד - שעדיין לא מלאו להן 23 שנים.

לאחר גיל זה, לנשים רבות כבר יש משפחה עם כ- 4 ילדים ויותר, (מדברת מהשטח) ולא כולן מסוגלות יותר להמשיך לעבוד באותם מימדים. כלומר: כשהן כבר זכאיות לקבל איזשהו "החזר"ונצ'יק, החוק הנחמד הזה כבר לא כ"כ רלוונטי לגביהן.

ואם כן, למי הוא רלוונטי? כמובן שלא לציבור החרדי. לבנות המגזר הכללי שלא חולמות על נישואין לפני גיל 23, ורק הרחק בהמשך יש להן איזשהו ילד, רק הן יכולות להנות מהחוק הישראלי הנכבד. ברור שזהו העוקץ המסתתר לו תחת מעטה של תקנון זכאות "תמים".

ומה הועילו "חכמים" בתקנתם? הרי דווקא אלו שהכי זקוקים לכך, בזמן שהכי זקוקים לכך, לא זכאים לכך.

אפשר לדעת מה פשרו של התקן המפלה הזה?

הנני מבקשת בכל לשון של בקשה... כהצעת חוק למניעת הטעיית הציבור, להוסיף ליד המילים היפות שבאתר המיסוי ועל גבי טופס התביעה למענק, המנוסחות בלשון מליצית כזו: "...להגדיל את הכנסתם הפנויה של העובדים ברמות השכר הנמוכות, ולצמצום הפערים הכלכליים", נא להוסיף ליד המשפט הנ"ל את המילים: "להוציא את שכבת הציבור החרדי".

תנאי זכאות זה הוא כ"כ פרדוקסאלי ומעמיד את כל החוק הנחמד הזה בכזה אור שלילי, שהרי, בינינו, מי יכול להיכנס טוב יותר תחת ההגדרה של "העובדים ברמות שכר נמוכות" ונתונים ב"פערים כלכליים" אם לא אותם זוגות חרדיים בראשית דרכם הנאבקים על כל פרוסת לחם וכל כף מטרנה??!!

אני למשל, הגשתי תביעה למענק הנ"ל. בתור עובדת שכירה, אם לילדים מתחת לגיל שנתיים, ועומדת בכל תנאי הזכאות, הייתי בטוחה שאקבל את המענק הנ"ל. (למגינת לב הסטודנטים, איננו מקבלים הבטחת הכנסה או כל קיצבה אחרת) כבר הכנו בקרבנו את נשימת ההקלה הקצרה בעת קבלת האלף ומשהו ש"ח המגיעים לנו. איני מצפה מכבוד השר בתנאי מחייתו הנוכחיים שיבין את חומרת העניין, אך יפנים נא כי אלף ש"ח יכלו להוות לנו קרש הצלה זמני אך גורלי. ומה התשובה שקיבלתי? מפאת גילי איני זכאית. בשנת המס הנ"ל הרשעתי עוויתי ופשעתי להיות בת 21 "בלבד".

ומי כן זכאית? כמובן שברת פלוגתי ה""חופשית"", זו המבוססת ורדופת התענוגות והבלי העולם, שמסיימת את ימי ילדותה המפונקים בגיל 30 ואז מתפנה להביא איזשהו ילד ושני כלבלבים.

לסיכום, איני יודעת על מה ראיתי להשקיע מאמץ בבקשת תיקון המעוות הנ"ל, שהרי אפילו אם העניין יעלה לסדר היום, ועד שהוא יעלה, הרי יירד תיכף ע"י שונאי הדת ויעלה שוב וחוזר חלילה. ואם ישתנה משהו כבר אהיה מזמן לאחר גיל 23, וחוששני שאף לאחר גיל הפנסיה.

היה מומלץ לתקן את תנאי החוק הנ"ל, האמור להתאים גם למשלמות המיסים מן המגזר החרדי, אשר ברור כי אינן יכולות להתאים עצמן לשעון החיים המאוחר והאיטי של בנות גילן במגזר הכללי. אך חוששני שהתנאי הנ"ל כוון לכך מלכתחילה, ע"מ להפלות, ואם כך, הרי יש להביאו לידיעת הציבור.

לקינוח, אסיים בברכת שינוס מתניים ואזירת חיל למען מצוקת הזוגות הצעירים, (בהצרת צעדיהם של הנדל"ניסטים למיניהם אשר הזו"צים נקרעים כדי למלא כיסם וכריסם שלא יודעת שובעה. ובד בבד בהקלת צעדי הזוגות המגששים דרכם במציאת קורת גג קבע לראשם בכל רחבי ארץ האבות. ע"י הפחתת המיסוי המוגזם על קרקעות וכל הפרוצדורות. וכמובן שיש עוד רעיונות, אך מצווה שלא לומר את הבלתי נשמע.)

---

עד כאן ציטטתי, ונא לא להתעצבן ולא לקחת ללב, כי אם כבר מדברים על עוולות הנעשות לציבור החרדי אז יש עוולות גדולות בהרבה. :eek:. אבל אולי בכל אופן שווה קריאה... סתם כדי לדעת שצריך לבדוק טוב טוב אם עומדים בכל תנאי הזכאות כי חבל סתם להתלהב ולטרוח :)

• הוסף לסימניות
אם לא מצפים לקבל לא מתאכזבים...

אני הגשתי בקשה בתקווה שאולי מגיע לי... היתה הרבה סחבת בענין ולא היה לי כח לטפל בזה...
כבר השלמתי עם זה שמסתבר שאין כזה דבר לקבל כסף מהמדינה....

יום לפני הברית של הבן שלי, כשאני שוברת את הראש מאיפה לוקחים כסף... קיבלתי מכתב בדואר שאישרו לי סכום יפה מאד... (עבורי)

אז זאת עצתי- להגיש- לא עולה כסף
להתאכזב- לא כדאי
להיות מופתעים- שווה
אז תגישו בלי לתלות צפיות, אולי גם לכם זה יגיע בעיתוי כל כך מוצלח.... ואם לא... כמו שהסתדרנו (או לא) עד עכשיו נמשיך הלאה...

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
באמת הקטע של גיל 23 הוא כ"כ דפוק בלי קשר, כל התנאים התאימו לי פיקס לקבל ככה סכום יפה באמצע החיים. אבל פתאום קלטתי את הסעיף המטופש הזה. ואני רק בת 22..

• הוסף לסימניות
לפני שאתם רצים לדואר להגיש בקשה

כדאי לבדוק - כנ"ל לא להתאכזב.

בקישור https://www.misim.gov.il/shmhshlili/

לא מכניסים פרטים אישיים רק כלליים

מי שצריך כל עזרה נוספת בעניין מוזמן לפנות אלי במייל או בנייד 050-4170114

• הוסף לסימניות
מה הקריטריונים? אני לא מצליחה להכנס

• הוסף לסימניות
בעקבות עידוד של הניק מילר - ועזרתו בכל מה שקשור למימוש חוק זה
הגשתי בקשה ואני זכאית לסכום לא מבוטל, תודה וכדיא להזדרז!

• הוסף לסימניות
אני הגשתי בקשה כבר מזמן, וידוע לי שאני עומדת בכל הקריטריונים, בהתחלה שלחו לי הודעה שאין להם נתונים שלי מהמעבידים, וגם לגבי מקרקעין.
ניסיתי להשיג אותם בטלפון כדי להבין מה הם רוצים ממני, וזה היה סיוט. (כשהתקליט שלהם אומר זמן המתנה משוער 5 דקות זה יוצא לא פחות מ10 - דקות...)
סוף סוף השגתי - אז אמרו שיש להם כבר הנתונים מהמעסיקים, אבל האם אין לי שתי דירות? שלחתי להם הצהרה שיש בבעלותי דירה אחת בלבד. וחיכיתי - - וחיכיתי - - אז כשעברו כבר חודשיים ולא שמעתי מהם כלום, צלצלתי שוב. (הפעם הם חזרו אלי די מהר לאחר שהשארתי פרטים ולא נזקקתי לעמוד עם שפורפרת הטלפון צמודה לאזני כרבע שעה - אופציה שלא ידעתי בפעם הראשונה שהיא קיימת - והפקיד טען שכל הטפסים נקלטו, אבל אני שייכת ל'חריגים' של אוגוסט, ועכשיו הם מטפלים ב'חריגים' של יולי, אז שאחכה. (השיחה הזו היתה לפני יותר מחודש. ואין לי מושג למה הם החליטו לסווג אותי בתואר 'חריגים').
עודני מחכה.
האם לדעתכם כדאי לטרטר להם שוב?

• הוסף לסימניות
מוזר לנו לקח הסיפור של הגשת הבקשה והודעת הקבלה של הכסף משהו כמו 3 4 שבועות וזה הלך ממש חלק בלי שםום טירטורים

• הוסף לסימניות
אני באמת מזדהה עם ההמתנה הממושכת בטלפון, מה גם שהפקידים שעונים שם לא יודעים את החוק כמו שצריך, והפנו אותי בשאלות מסוימות לפקיד שומה.
ברור שכדאי לכם לטרטר, אתם לא יכולים להפסיד מכך כלום.

ניתן לברר מצב תביעה בקישור הבא:
https://www.shaam.gov.il/gmmhs/

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י miller;480364:
אני באמת מזדהה עם ההמתנה הממושכת בטלפון, מה גם שהפקידים שעונים שם לא יודעים את החוק כמו שצריך, והפנו אותי בשאלות מסוימות לפקיד שומה.
ברור שכדאי לכם לטרטר, אתם לא יכולים להפסיד מכך כלום.

ניתן לברר מצב תביעה בקישור הבא:
https://www.shaam.gov.il/gmmhs/
תודה. פניתי לשם, ומשום מה כותבים שנתונים חסרים במיסוי מקרקעין, וזה אחרי שכבר שלחתי להם ההצהרה על כך, וגם הפקיד שלהם אמר שכל הטפסים הגיעו ובטיפול.
אצטרך לפנות שוב לתמיכה הטלפונית.:(

• הוסף לסימניות
גם אצלנו באחת הפעמים טופס שלנו 'נתקע' בגלל שהיה חסר איזה מסמך. נזכרתי לברר זאת רק שנה אח"כ, כשהגשתי את הטופס הבא. אחרי שליחת המסמך החסר ועוד כמה תזכורות ובדיקות - קיבלנו את הכסף בסוף. אני חושבת שתמורת ארבע שיחות טלפון, ואפילו הן מעצבנות כאלה שצריך הרבה לחכות, זו עדיין משכורת יפה מאוד.

• הוסף לסימניות
פניתי עכשיו טלפונית - להפתעתי לא הוצרכתי לחכות אפילו דקה! - הפקידה טוענת שהכל בסדר, והפרטים הועברו ל-?? שומה (לא הצלחתי לקלוט מה המילה שאמרה בצמוד ל'שומה') ובזמן הקרוב אקבל מהם מידע.
מצד שני, ניסיתי עוד פעם להכנס לקישור שהובא למעלה, ושם עדיין מופיע כאילו חסר פרטים במיסוי מקרקעין.
חשבתי שאולי תוך כדי שיחה איתי היא מעדכנת שם במחשב מה שצריך ואטומטית זה מתעדכן באתר, אבל כנראה שזה לא כך.
מקוה שאכן יש על מה/מי לסמוך, ונחכה.

• הוסף לסימניות
היא אמרה כנראה "פקיד שומה" המקומי - הוא זה שממונה בפועל על מס הכנסה שלילי.

תמתיני כמה ימים, לכאורה זה יסתדר, אם לא תפנו לפקיד שומה המקומי

• הוסף לסימניות
כל האמור לעיל מדובר על בקשה לשנת 2009, נכון?
מה עם 2010?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pessi&chani;480864:
כל האמור לעיל מדובר על בקשה לשנת 2009, נכון?
מה עם 2010?

אכן, לשנת 2010 הקריטריונים לא ישתנו רק ב 2011 הם ישתנו ויוכלו כולם להגיש בכל הארץ.

• הוסף לסימניות
תודה רבה שהעלית את הנושא, בררתי וראיתי שגם אני זכאית!
ותודה מאוד מאוד לניק miller על עזרתו הרבה בענין המס השלילי ובסתם עניני מס הכנסה ופתיחת תיקים וכו' הניסיון הרב, המידע וההכוונה הועילו לי והוסיפו לי מאוד!!!

• הוסף לסימניות
יש אפשרות לקבל מתחת לגיל 23?

• הוסף לסימניות
סתם לתשומת לב.
גם הזכאים מקבלים את הסכום בשלושה תשלומים
בהבדל של שלושה חודשים מאחד לשני...
אם כבר נותנים לפחות להוציא קצת את המיץ בדרך..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shor;480967:
יש אפשרות לקבל מתחת לגיל 23?

בינתיים לא, אולי אחרי שהח"כ יפעלו ע"פ המכתב שהם קיבלו (בתחילת האשכול) זה יראה אחרת, לרווחת הרבה מבינינו.

נכתב ע"י יעל;480991:
סתם לתשומת לב.
גם הזכאים מקבלים את הסכום בשלושה תשלומים
בהבדל של שלושה חודשים מאחד לשני...
אם כבר נותנים לפחות להוציא קצת את המיץ בדרך..

זה תלוי מתי מגישים את הבקשה. מי שיגיש עכשיו יקבל את המענק ב 2 תשלומים.

אבל עצמאי בכל אופן לא יקבל מענק אלא קיזוז מהמס שהוא חייב לשלם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה