כללי חשוב מאוד!! גיבויים!

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!
קרה לי מקרה עצוב מאוד. בשל תנודות בחשמל נגרם לי הרס של כל המחשב שלי כולל הדיסק הקשיח!!! שהיה מלא בעבודות שחלקן לא היה מגובה, לצערי. הנזק היה אדיר ועלות השחזור היתה גדולה מאוד. ברוך ה' כעת יש לי את כל החומר משוחזר אחרי הרבה הרבה מתח ועגמת נפש וכמובן נזק כספי של כמה אלפי שקלים!
אל תתעצלו - תגבו! תגבו כל יום! וגם תשימו מערכת של "אל - פסק" כדי שהמחשב שלכם לא ינזק מתנודות במערכת החשמל! זה שווה את ההשקעה!

וסתם דרך אגב אם מישהו פעם צריך שחזורים הוא יכול לפנות למעבדות טיק טק ברמת גן, הם נחשבים הכי מקצועיים בתחום השחזור, הם אמנם יקרים אבל זה שווה את ההשקעה אם צריך.

• הוסף לסימניות
אני מעתיק את האשכול גם לתוכנה חומרה רשתות בשל חשיבותו

אגב, אם הדיסק קשיח מוגדר כרייד0 הלכו הסיכויים לשחזר. קחו בחשבון (למי שמעדיף מהירות, שידע שצריך לגבות מידי שבוע חומרים לדיסק נוסף)

• הוסף לסימניות
לי נדפק הספק כוח בזמן הפסקת חשמל.
במזג אויר סוער, יש לנתק את חיבורזרםהמחשב לגמרי!
כשהמחשב "סתם" כבוי, החשמל נמצא בתוך המחשב עד לכפתור כיבוי/הדלקה.
בזמן הפסקת חשמל פתאומית, יש מצב שהמחט שקוראת את ההרד דיסק תסרוט אותו.
בהרד דיסקים טובים יש בטריה פנימית ששומרת על זה.

בזמן חיבור מתח החשמל למחשב יכול להיות אי יציבות הזרם בלשון המעטה שהוא יכול לשרוף את הספק ולפעמים להגיע לתוך הזיכרון עד הלוח.

יש לי כונן זיכרון נייד שבו אני מגבה את כל החומר אחת ל... ומוציא את הUSB מהמחשב.
דבר זה מונע שחיקת הפעלת ההרד דיסק כשהמחשב מחובר.

עוד משהו חשוב:
אנשים, מגיעים לקנות מחשב חדש, מתענינים על זיכרון מעבד וכו' אך שוכחים להשקיע בספק כוח טוב ומסתפקים בספק שמגיע מובנה יחד עם המארז.
ספק כוח טוב שומר על יציבות המחשב והביצועים.

• הוסף לסימניות
אצלינו יש הרבה תנודות והפסקות חשמל
כך שאל פסק יש לי באופן קבוע.
אבל בקטע של הגיבויי - אני מגבה רק אחת לחוד - חודשיים
ולפעמים זה הפרש משמעותי - מבחינת התוכן.
מה עושים לעצלות הזו?
(שלא תחשבו -מדובר בדיסק קשיח חיצוני שכל שעלי לעשות הוא לחבר אתו וללחוץ על הכפתור החיצוני ואוטומטית הוא מגבה את הכל - - -)

• הוסף לסימניות
חבל זה עלול לעלות לך ביוקר! אל תתעצלי, למדתי את זה בדרך הקשה!

• הוסף לסימניות
אני לא רוצה לזרות מלח על הפצעים, ולא לספר כמה אני זהיר, אלא להזהיר בעקבות מעשה שהיה.
אני נוהג לגבות כל יום את כל התיקיות שלי [כ2-3 גיגה, או לפחות את הקבצים שהשתנו] בשלשה מקומות:
1) על הרשת בעבודה אשר עוברת גיבוי כפול כל לילה.
2) על דיסק אונקי.
3) מהדיסק אונקי למחשב נוסף.
ומעשה שהיה שקמתי בוקר אחד וגיליתי שמחקתי קובץ שהושקעו בו ימים - אולי חדשים [במחיקה מהשרת אין סל מיחזור!].
השרת כבה באותו לילה משום מה, כך ששני הגיבויים לא פעלו.
מעשה שטן: האונקי נאבד באותו לילה בדרך הביתה ועד היום לא נמצא.
ברוך ה' שלא התעצלתי באותו יום והגיבוי השלישי הציל אותי!!!

• הוסף לסימניות
יוסי כל יום? שלושה גיבויים? זה מוגזם כבר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tali25;66534:
יוסי כל יום? שלושה גיבויים? זה מוגזם כבר
אני יודע שזה נשמע מעט מוגזם [הפרצופים של מי שרואה אותי בשעת פעולה, די משקפים את המחשבות של האנשים שעומדים מאחורי פרצופים אלו], אבל מעדיף לא לראות את הפרצוף של עצמי במראה כשיאבד איזה חומר חשוב [מנסיון, זה לא סימפטי!].
בנוסף, כל הפעולה הזאת אורכת מקסימום שש- שבע דקות, ובינתיים אני ממשיך לעבוד או מתארגן לנעילת יום העבודה.

נ.ב. בשקט בשקט, אני מוכן להודות שיש ימים שאני לא עושה את שלשת הגיבויים [כי אני ממהר או שסתם מתעצל], ומתפלל לטוב.

• הוסף לסימניות
2-3 גיגה בייט ב6-7 דקות ב3 גיבויים?

כנראה את השינויים האחרונים.

• הוסף לסימניות
למשתמשי לאופר על המק, יש תוכנה שעשוה גיבוי כל שעתיים, ואחרי כך כל יום בצורה מהממת וקל, כך שמי שמשתמש בלאופרד ולא מפעיל את Time Machine צריך בדיקה אחריו, גם יש את תוכנת BackUp למשתמשים מערכות הישינים, מעניין למה עם ווינדוס לא מגיע תוכנת גיבוי!!!!

• הוסף לסימניות
אם זה גיבוי לאותו מחשב, לא הועילו חכמים לנזק של המחשב, גניבה וכדומה.

• הוסף לסימניות
אני מחזקת את ידיו של יוסי.
גם אני משתדלת לגבות את החומר בכל יום, וגם כ"חכם - בעל הנסיון"...
במהלך עבודתי הראשונה קרס המחשב ואיבד חומר רב ומושקע מאד-
(חוברת פרוצס 80 עמ'+ איורים)...
עוגמת הנפש והמתח הנפשי ...
(וגם בונוס- חוסר האמון של הלקוח, שהיה בטוח שאלו תרוצים לדחית הגשת העבודה)
עד שהצלחנו לשחזר רק חלק מהחומר -
הפכו אותי לכמעט כפייתית בנושא, ומידי יום/יומיים אני מגבה...
וממליצה מאד על כל צרה שלא תבוא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;66547:
2-3 גיגה בייט ב6-7 דקות ב3 גיבויים?

כנראה את השינויים האחרונים.
לא נתווכח! אולי 10 דקות [מאוד תלוי במהירות המעבד+זכרון, וגם [נוכחתי לאחרונה] במהירות הכתיבה של ה'אונקי'!]
ברור שכשאני בטוח שעבדתי רק בתיקיה מסוימת לא אגבה את הכל.
בנוסף, שכחתי לציין שאת הגיבוי למחשב הנוסף אני עושה בד"כ רק פעם ביומיים שלשה, כדי שאם אדרוס בטעות קובץ לא נכון-לא אעשה את זה בשלשתם, ואוכל לשחזר מהיכן שהוא [גם בגיבויים יכולה להיות טעות].

• הוסף לסימניות
פעם קראתי - לא זוכרת היכן:
העולם נחלק לשניים. אלו שכבר היתה להם מחיקה הרסנית, ואלו שעוד לא...

בכ",ז הייתי אומרת שגם גיובי אובססיבי לא יעזור אם ה' יגזור אחרת, כמו-שריפה, חלילה, או מחלה שתגרום לגרפיקאי שהגיבויים לא יועילו לו כבר, וכו'. לכן כל גיבוי צריך להיות בגבול ההגיוני של ההשתדלות, לא באובססיה.

• הוסף לסימניות
דיסק או קי לא תמיד אמין...

אפרופו גיבויים.
בעבודה שלנו הגיבוי במחשב הכפול לא עבד, הזמנו טכנאי ובטעות עדכן את ההרד דיסק המלא מההרד דיסק ההפוך:mad: שהיה פחות מעודכן.
לכן חשוב לשמור מגובה גם גרסת עבודה קודמת.

נכתב ע"י יוסי;66574:
לא נתווכח! אולי 10 דקות [מאוד תלוי במהירות המעבד+זכרון, וגם [נוכחתי לאחרונה] במהירות הכתיבה של ה'אונקי'!]
ברור שכשאני בטוח שעבדתי רק בתיקיה מסוימת לא אגבה את הכל.
בנוסף, שכחתי לציין שאת הגיבוי למחשב הנוסף אני עושה בד"כ רק פעם ביומיים שלשה, כדי שאם אדרוס בטעות קובץ לא נכון-לא אעשה את זה בשלשתם, ואוכל לשחזר מהיכן שהוא [גם בגיבויים יכולה להיות טעות].

• הוסף לסימניות
הנה אשכול ישן בנושא.

לא רציתי להיות הראשון ש'מקרר', אבל אחרי ש'בסד' כבר כתב אז הנה מה שכתבתי בזמנו.

• הוסף לסימניות
לי נמחק..ושום טכנאי לא הצליח לשחזר חומר של 3 שנים :(
ועדיין לא קיבלתי שכל וגיביתי ואחרי חודש שוב הכל נמחק (החומר החדש)
עכשיו אני מחכה לדיסק הקשיח שיבוא יחד עם השכל..:)

• הוסף לסימניות
פעם הייתי מגבה כל ראש חודש. היום אין לי זמן. הפרוג הזה....

בכל אופן אני מגבה בדרך כלל בסיום העבודה את כל מה שרק קשור.
(גם אחרי הגיבויים אני לא מוחקת מיד את החומר, ליתר ביטחון...)

תאונות? היו בעבר הרחוק מאוד, היום כבר לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה