חשמל סטטי - יש דרך לחסום לו את המעגל החשמלי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1112933:
יש מתקן מיוחד לפריקה של חשמל סטטי, הוא חובה לפי התקן במעבדות.
אם אין לכם כזה דבר, תפני אל המנהל ותידעי אותו. וזה גם חשוב כי זה פוגע במכשירים רגישים.
אני יכול לברר לך יותר מחר, אם תזכירי לי.

אני אשמח לבירור
למרות שמדובר ברוב המכשירים שלא מחוברים כלל לחשמל.

אגב, זאת שהמליצה לתת מכה כדי לנטרל, בכל פעם לפני שנוגעים? או מכה אחת מספיקה ליום שלם??..

• הוסף לסימניות
לא חייבים מכה. הרעיון הוא לגעת במודע לחצי שניה ואז פורקים את החשמל שיש שם ולא נבהלים, משא''כ כשלא שמים לב ונוגעים רגוע ופתאום חוטפים זרם.

מספיק לגעת לחצי שניה עם האצבע (לגעת מהר זה יוצא כמו מכה...).

זה בד''כ בימים היבשים שאז יש הרבה חשמל באויר. מוכר אישית מנסיון... כמעט כל ידית של דלת אם היא ממתכת, או ידית של מכונית וכדומה, גורמת לזרם.

• הוסף לסימניות
תסתכלי למטה יש בנושאים דומים עוד כמה רעיונות שהובאו פה בעבר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1112974:
אני אשמח לבירור
למרות שמדובר ברוב המכשירים שלא מחוברים כלל לחשמל.

אגב, זאת שהמליצה לתת מכה כדי לנטרל, בכל פעם לפני שנוגעים? או מכה אחת מספיקה ליום שלם??..

אני עושה את זה כל פעם, מרוב פחד... (:
לא ניסיתי לבדוק אם זה עובד אחרי פעם אחת.
גרף - ב'מכה' הזו לא מקבלים זרם בכלל.

• הוסף לסימניות
תנסי ללבוש בגדים לא סינטטיים. אולי אפילו לעטוף את הכסא לך (שהריפוד שלו כנראה סינטטי) בבד כותנה.

גם לי קורה שאני חוטפת זרם כשאני סוגרת את הדלת של הרכב. אז אני נוגעת קודם בזכוכית של החלון וזה פורק את המתח.
זה קורה לי רק בסתו (אולי גם בחורף, לא זוכרת)

• הוסף לסימניות
אני חושב שהסיבה של המכה זה פשוט הכאב של החשמל סטטי שנוצר כאשר הנגיעה היא מזערית וכל החשמל קופץ להארקה שיש לו. ואז חוטפים את הזטס המעצבן.
לא צריך לתת מכה אם אני אניח את כל היד ישירות על המכשיר ואז החשמל לא יתנקז למקום אחד אלא כל היד יעביר את החשמל לא יורגש זטס.

• הוסף לסימניות
אגב זה גם משנה איפה החשמל טעון באדם או במכשיר.
כאשר החשמל במכשיר יעזור ככל הנראה ללבוש נעלים גבוהות יותר שלא יתן לנו להפוך להארקה. אם זה במכשיר ספציפי אם נארק אותו אז הוא לא יצבור חשמל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י david48483;1112856:
אפשר לבדוק חבל להתווכח (לפעמים יש זליגה המכשיר נשאר תקין)

נכון, יש דבר כזה זליגה. אבל זליגה זו הרגשה אחרת, לא ניצוץ כזה וזהו, זה משהו יציב, אמת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה