קורונה חשש קורונה במצות עבודת יד?

• פותח הנושא rutt
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מישהו לאחרונה הפחיד אותי אודות חשש קורונה במצות עבודת יד, שכידוע פעמים רבות נעשות ביד ממש.
השאלה שלי -
מישהו יודע באיזו טרמפרטורה שורד הנגיף? אפיה רגילה לא 'אופה' גם אותו למוות?

גם אם הוא שורד את האפיה, הרי הקיום שלו על משטח אינו יותר מכמה ימים [כשאינו בגוף של אדם], אז בכל אופן אין בעיה, זה נכון? [בהנחה שלא אפיתם מצות סמוך ממש לחג!]

אשמח לשמוע מידע מדויק, לא שמועות והערכות.

תודה

• הוסף לסימניות
מישהו לאחרונה הפחיד אותי אודות חשש קורונה במצות עבודת יד, שכידוע פעמים רבות נעשות ביד ממש.
השאלה שלי -
מישהו יודע באיזו טרמפרטורה שורד הנגיף? אפיה רגילה לא 'אופה' גם אותו למוות?

גם אם הוא שורד את האפיה, הרי הקיום שלו על משטח אינו יותר מכמה ימים [כשאינו בגוף של אדם], אז בכל אופן אין בעיה, זה נכון? [בהנחה שלא אפיתם מצות סמוך ממש לחג!]

אשמח לשמוע מידע מדויק, לא שמועות והערכות.

תודה
אפיה רגילה אופה אותו למוות בהידור רב.
החשש רק מהאריזה שלאחר האפיה.
אין לי מושג כמה הוא שורד על מזון.
על נייר הוא שורד עד חמישה ימים (רלוונטי לקרטון, ולנייר החום שבפנים אם יש לכם כזה).

• הוסף לסימניות
בחוברת הסברה ששלחו מטעם משרד הבריאות בסופ''ש זכור לי שנכתב שהנגיף אינו עובר באוכל.

להלן ציטוט מדברי פרופסור שי אשכנזי, [הובא בהידברות] דיקן בית הספר לרפואה באוניברסיטת אריאל ויו"ר האיגוד הישראלי לרפואת ילדים, מסביר כי הסיכון העיקרי בכל הנוגע לרכישה של מזון [וכו' עיין במקור]...
..."נקודה נוספת היא שנגיף הקורונה אינו שורד בטמפרטורות גבוהות. לכן בין אם בשלתם את המוצרים בבית, ובין אם רכשתם מזון מוכן שנאפה או בושל בחום גבוה – הסיכוי להדבקה בנגיף קלוש.
במזון מוכן, אמנם, יש סיכוי שלאחר ההכנה האוכל עבר תחת ידיו של אדם החולה בנגיף. לכן, אם הזמנתם מזון מוכן ויש לכם אפשרות – חממו אותו שנית בתנור או בסיר בחום של לפחות 100 מעלות.

דבר נוסף, מומלץ – וזה נכון תמיד, אגב – להזמין אוכל מוכן ממקום שדואג שלא להעסיק עובדים מצוננים או חולים, וממקום שמקפיד שעובדיו ישתמשו בכפפות בזמן הכנת המזון. לא תמיד אפשר לדעת איזה עסק מקפיד על כך ואיזה לא – אבל אפשר לשאול. ואם אתם מכירים את המקום בימיו הרגילים, של טרום-קורונה, סביר להניח שאתם יודעים מהי רמת הניקיון בו באופן כללי.

לבסוף, בכל מקרה של משלוח, בין אם מדובר במשלוח מוצרים ובין אם במשלוח של מזון מוכן, מומלץ לבקש שהשליח יניח את ההזמנה ליד הדלת, ולא לבוא איתו במגע ישיר. בנוסף, מומלץ לזרוק את האריזות של המזון לפח, ובמידת האפשר – בעיקר במקרה של מוצרים שנקנו בסופר – לרחוץ את האריזות במים ובסבון לפני השימוש (שקיות חלב, למשל, קופסאות וכדומה), או לחטא אותן באלכוהול או במגבוני חיטוי". עכ"ל.

לאור זאת - מצאתי פתרון לבעיה. [מצוה להפיץ...]
פתרון שאנו עושים אותו מדי שנה - מסיבות קולינריות, השנה נעשה אותו גם מדין 'ונשמרתם'...

מדי שנה אנו מכניסים את המצות לתנור למספר דקות כדי לייבש אותן, וכך הן יוצאות טריות כאילו לא נאפו בחנוכה...
השנה יש לעשות כן מסיבה נוספת - מדין "את אשר יבוא באש תעבירו באש וגו'" "ובערת הרע מקרבך וגו'" "והסירותי מחלה מקרבך וגו'" וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
בחוברת הסברה ששלחו מטעם משרד הבריאות בסופ''ש זכור לי שנכתב שהנגיף אינו עובר באוכל.
אגב זה קטע שלא הבנתי שם
בהתלחת החוברת יש כתבה עד כמה צריך להיזהר לשטוף ידיים אחרי שנוגעים במשטח בחוץ
בסוף החוברת כתוב שזה לא עובר דרך אריזות מזון
יש למישהו הסבר?

• הוסף לסימניות
רוב רובן של המצות נאפו (ונארזו) עוד לפני שהקורונה הגיעה לארץ.

• הוסף לסימניות
אני מכיר את תהליך היצור מקרוב וזה באמת מפחיד מאוד
מישהו טען לי שבתנור נשרף החיידקים או שכן או שהפוך מתרבה ח"ו כדוגמת מגפה שפרצה מיבוש בחום
מה שבטוח שאם עבר 14 יום זה לא יכול להיות בעיה לדעתי

• הוסף לסימניות
...מישהו טען לי שבתנור נשרף החיידקים או שכן או שהפוך מתרבה ח"ו כדוגמת מגפה שפרצה מיבוש בחום

זה ודאי לא נכון.
אם ב-100 מעלות החיידקים מתים, אז בודאי שבחום של תנור שמגיע למאות מעלות - לא נשאר מהם מאומה.
החיידקים מתרבים רק בחום נמוך.
כדוגמת ההבדל בין דגים שיהיו בחום 40 מעלות - שיתקלקלו, לבין אם יהיו בחום של 100 מעלות - שהם יתבשלו ולא יתקלקלו.

• הוסף לסימניות
אני מכיר את תהליך היצור מקרוב וזה באמת מפחיד מאוד
מישהו טען לי שבתנור נשרף החיידקים או שכן או שהפוך מתרבה ח"ו כדוגמת מגפה שפרצה מיבוש בחום
מה שבטוח שאם עבר 14 יום זה לא יכול להיות בעיה לדעתי
חד משמעית בתנור מושמדים הוירוסים וגם החידקים. מכל הסוגים.
כל מה שנשאר זה לדאוג על האריזה אחר כך.

• הוסף לסימניות
אגב זה קטע שלא הבנתי שם
בהתלחת החוברת יש כתבה עד כמה צריך להיזהר לשטוף ידיים אחרי שנוגעים במשטח בחוץ
בסוף החוברת כתוב שזה לא עובר דרך אריזות מזון
יש למישהו הסבר?

כנראה הכוונה שהוירוס לא עובר דרך האריזה מבחוץ לבפנים.
אבל בוודאי שאריזה שנזדהמה מבחוץ תזהם את הידיים שייגעו בה. וק"ל...

• הוסף לסימניות
וירוסים לא נעים, לכאורה, על גבי משטחים דוממים. הם יכולים לנוע רק כשהם חודרים לתאים.
כך, אפשר לטפל באריזה החיצונית ולהשמיד אותה לחלוטין, בעוד התוכן הפנימי (=המצות) ישמר.

השאלה, מה קורה בדרך: האריזה עצמה (מן הסתם נעשתה בכפפות, אבל לכו תדעו)
ומצות 'ותיקות' ו'ישנות' שנאפו לפני פרוץ עידן הסגר - אם בכ"א נשארו עליו נגיפים - הם כבר מזמן לא שרדו לכאורה.

השאלה רק - מה יהיה עם מצות המצווה.

• הוסף לסימניות
אגב במאפיה שאני קונה את הסחורה אורזים עם כפפות זה היה לי מוזר אבל היה!!

• הוסף לסימניות
השאלה שלכם גלגלה אותי מצחוק.
מצות יד זה מה שמפריע לכם?
מה עם לחם? חלות? [השבוע הזדעזעתי לראות במאפייה, אנשים רוכשים מאפים פתוחים!] וכו' וכו'...

אגב יש אשכול שלם שפתחתי בנושא לפני יומיים כאן.

• הוסף לסימניות
מה עם לחם? חלות? [השבוע הזדעזעתי לראות במאפייה, אנשים רוכשים מאפים פתוחים!] וכו' וכו'...
אמת מאפים וכן פיצוחים וכ"ו שעומד באמצע וכולם ......
לא מבין למה לא אסרו אולי זה מובן מאליו

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אמת מאפים וכן פיצוחים וכ"ו שעומד באמצה וכולם ......
לא מבין למה לא אסרו אולי זה מובן מאליו
מה שנכון נכון, תתקשר למשרד הבריאות או למוקד הקורונה לברר את העניין לתועלת כולנו?

גילוי נאות: חלות אני אופה בעצמי, ופיצוחים אני כמעט לא קונה. יש עוד הרבה שאופים חלות בעצמם, כך שזה פחות רלוונטי עבורם.

• הוסף לסימניות

כי בכל מצה עבודת יד נוגעים לפחות 8 אנשים למשך דקות ארוכות
ואם יתגלה חולה קורונה במאפיית מצות, הבעלים יעדיף להכניס אותו לתנור מאשר לדווח עליו ולהפסיד מליונים(כן, מליונים!)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני מדבר על תהליך הייצור
בלחם פרוס אין מגע יד אדם
לחם פרוס, אני יודעת.

אבל לחמניות? (אלו בתפזורת, שמיניות)
ופיתות? (אלו שמוכרים בבודדים)
והלחם השחור השלם?
וממתקים בתפזורת שלכו תדעו מי נגע בהם לפניכם?

• הוסף לסימניות

את הלחם אף אחד לא לש בידיו, משא"כ במצות.
לחם לרוב מיוצר ללא מגע יד אדם, במיכון מתקדם, לעומת המצות שנאפות בתנאים יותר פרימיטיביים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה