חתולה המליטה לנו בחצר גורים ואז מתה. יש איתה כמה גורים חיים ויש מצב שגם כמה שלא...
למי פונים כדי לפנות כאלו דברים?
אנחנו במודיעין עילית
זכותך לחשוב אחרת.אמלה מסכנים הגורים
תחפשי בגוגל אנשים שמאמצים חתולים
להיבא לערבי או סתם לזרוק החוצה זה מוות בטוח להם
צער בעלי חיים
אולי הם יעזרו לך - תנו לחיות לחיות
יש לה בעיה גם עם החתולה המתהעצה טובה, שלא תפגע בהם ולא בכם... לשים במרחק מהם לֶבֶּן , וכך יגררו לאט לאט החוצה, ושב תגררו את הלבן עד לרחוב. משם כבר יפגשו חברים טובים כמותם.
אבל באמת מסכנים ממש...כותבים לה מסכנים הגורים.........
זה כנראה אולי בגלל הכימיה שלי עם החתולים......איכסססססססס.....אבל באמת מסכנים ממש...
אפשר לחשוב שיש פה איזה טרגדיה שצריך להיות מאד רגישים כדי לא להוסיף צער.
פותחת האשכול נמצאת בבעיה לא נעימה. ונתנו פה עצות והיא תתמודד איתה. בטוחה שבהצלחה.
בהחלט מותר במקביל לרחם על יצירי כפיו של הבורא שהתיתמו מאמם עם לידתם. זה לגמרי מעורר רחמים.
אז למה ליצור עוד כמה 'בעיות' מתות?יש לה בעיה גם עם החתולה המתה![]()
זה כנראה אולי בגלל הכימיה שלי עם החתולים......איכסססססססס.....
אגב, בטוח לרחם, רק תחשבי שבמרפסת שלך רובצים שישה גורים ופגר מת וכל המבט ישתנה
זה בכל אופן מה שאני דמיינתי ולכן כתבתי מה שכתבתי.
אני בעד שיחמלו עליהם מעתה ועד עולם.היו אצלנו גורי חתולים והיו לא מעט גוזלים, חלקם מתו וחלקם זכו להתעופף לעולם כציפורים חיות ובריאות. אז מותר לי לענות...
והתשובה היא שהייתי שמחה אם אצלנו, כציבור שאמון על תורה ומצוות ומידות טובות, הייתה קצת יותר רגישות לצער בעלי חיים.
לא שיאמצו אותם, לא שיטפלו בהם מעתה ועד עולם.
אבל כן קצת חמלה.
כל השחיטה הכשרה, שאנחנו יודעים כל כך לכעוס כשהגויים אוסרים אותה, נועדה כדי להפחית סבל של החיה.
יש פגר של חתולה? מגעיל ביותר, והעירייה אמורה לבוא ולפנות אותו.
במקביל ובלי סתירה, אם יש גורי חתולים חיים, רצוי למצוא את הדרך לעזור להם בלי שיעברו סבל.
מסכימה איתך. לפעמים אני מרגישה שזה עוול להיות אישה חרדית+לרחם על בעלי חיים... וזה לא אמור להיות ככה. אני לא מתכוונת לרחמים על חתולים שבאים על חשבון רחמים על בני אדם. אבל כמו שאמרת מינימום רגישות...היו אצלנו גורי חתולים והיו לא מעט גוזלים, חלקם מתו וחלקם זכו להתעופף לעולם כציפורים חיות ובריאות. אז מותר לי לענות...
והתשובה היא שהייתי שמחה אם אצלנו, כציבור שאמון על תורה ומצוות ומידות טובות, הייתה קצת יותר רגישות לצער בעלי חיים.
לא שיאמצו אותם, לא שיטפלו בהם מעתה ועד עולם.
אבל כן קצת חמלה.
כל השחיטה הכשרה, שאנחנו יודעים כל כך לכעוס כשהגויים אוסרים אותה, נועדה כדי להפחית סבל של החיה.
יש פגר של חתולה? מגעיל ביותר, והעירייה אמורה לבוא ולפנות אותו.
במקביל ובלי סתירה, אם יש גורי חתולים חיים, רצוי למצוא את הדרך לעזור להם בלי שיעברו סבל.
כי ר' אלה יותר קרוב לדורנו מרבילמה צריך להרחיק עד ר' אל'ה? כבר בגמרא מובא המעשה ברבי יהודה הנשיא, העגל והעכברים.
תגידי להם שזה חתולה שהגיע מהרחובהשטח הוא שטח פרטי והם אמרו לי שלא מפנים משטח פרטי
מזל"טחתולה המליטה לנו בחצר גורים ואז מתה. יש איתה כמה גורים חיים ויש מצב שגם כמה שלא...
למי פונים כדי לפנות כאלו דברים?
אנחנו במודיעין עילית
אם היה לי תמונה מזה לא הייתי מרחיק עד ר' אל'ה, לכתוב שיש מעשה זה טוב, אבל לתמונה יש כח.למה צריך להרחיק עד ר' אל'ה? כבר בגמרא מובא המעשה ברבי יהודה הנשיא, העגל והעכברים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים