מידע שימושי חתונות ה-100

• הוסף לסימניות
לי יש שאלה נוספת, מדוע חתונות באולמות כמו ארמונות חן וכד' יחייבו את המחותנים למנימום של 300 - 350 מנות בזמן שיש משפחות ש200 מנות גם מספיקות להם? אולי אחרי עידן הקורונה נצליח להוריד את החובה הזאת?
לחתן בפרידמן עם 200 מנות עדיין לא יחסוך הרבה.
במקום זה, נחתן באולמות קטנים, ונעבוד עם קייטרינגים שלא מחייבים כמות כזו.
דבר שישליך על עוד הוצאות רבות בליל החתונה.

• הוסף לסימניות
לי יש שאלה נוספת, מדוע חתונות באולמות כמו ארמונות חן וכד' יחייבו את המחותנים למנימום של 300 - 350 מנות בזמן שיש משפחות ש200 מנות גם מספיקות להם? אולי אחרי עידן הקורונה נצליח להוריד את החובה הזאת?
א. רוב הפעמים מחיר האולם עצמו נכלל במחיר המנות, ולא הגיוני שתקח רק 50 מנות כי אז לא יכוסו ההוצאות השוטפות של האולם.
ב. כנ''ל לגבי תיפעול מטבח, הוצאות בעלי מקצוע והציוד, לא כלכלי בכלל מתחת ל-x מנות

• הוסף לסימניות
תקחו לדוגמא משפחה שהענף המשפחתי לא מספיק צמח וגדל, ופתאום הם מבקשים מהחברים לבוא לחתונה משהכנים וכד' ולכולם זה יראה מוזר מה אני יבוא לחתונה שהיא לא 'משפוחה'? או שאני לא החבר הכי הכי קרוב? וכך אותם אנשים ימצאו את עצמם במצב שמראש הם לא יודעים כמה מנות להזמין וגם אחרי הבעיה הזו איזה חתונה זו תהיה? ירגישו שעושים להם טובה
וכמובן שגם אותם לא יזמינו לחתונות כי במשפחתם אין להם חתונות
דבר נוסף כל הדיון הזה הוא איפוטטי בחור או בחורה שנמצאים בשידוכים עכשיו או על הסף שכבר שנתיים מדמיינים את החתונה שלהם תראה כמו האח הזה או האחות ההיא, וכד' ובסוף יגידו להם שלהם יהיה סרטונון מהחתונה, ותזמורת בכלל ילכו על דיג'י ויהיה לכם שמח כי רק המשפחה הקרובה תהיה וכו' וחושבים שהחלומות שלהם ילכו הבייתה??!! הם ידרשו כמו כל האחים חברים
ואולי הכי טוב לעשות סקר לאותם שהתחתנו בבית או באולם קטן מה דעתם האם היום מראש היו בחורים בזה?

• הוסף לסימניות
א. רוב הפעמים מחיר האולם עצמו נכלל במחיר המנות, ולא הגיוני שתקח רק 50 מנות כי אז לא יכוסו ההוצאות השוטפות של האולם.
ב. כנ''ל לגבי תיפעול מטבח, הוצאות בעלי מקצוע והציוד, לא כלכלי בכלל מתחת ל-x מנות
חמישים מנות זה לא הגיוני גם מבחינת שמחת חתן וכלה, אבל מכאן ועד לחייב חתונות גדולות, יש מרחק רב.
הרעיון של ארמונות חן ופרידמן זה חסד, לא???
זה באמת לא יהיה כלכלי עם 200 מנות?
אני יודעת על קייטרינגים קטנים, שלא מוכנים לעבוד עם פחות מ40-50-60 מנות, אבל 200?
לא נראה לי הגיוני.

• הוסף לסימניות
תקחו לדוגמא משפחה שהענף המשפחתי לא מספיק צמח וגדל, ופתאום הם מבקשים מהחברים לבוא לחתונה משהכנים וכד' ולכולם זה יראה מוזר מה אני יבוא לחתונה שהיא לא 'משפוחה'? או שאני לא החבר הכי הכי קרוב? וכך אותם אנשים ימצאו את עצמם במצב שמראש הם לא יודעים כמה מנות להזמין וגם אחרי הבעיה הזו איזה חתונה זו תהיה? ירגישו שעושים להם טובה
זה לא יראה מוזר.
הם הרי לא יזמינו אנשים מהירח. הם יזמינו אנשים שמכירים אותם ואת הרקע שלהם, ומבינים בדיוק למה הם מוזמנים.
(ואם הם ישלמו רק על 100 מנות ולא על 200, מה יקרה?)
וכמובן שגם אותם לא יזמינו לחתונות כי במשפחתם אין להם חתונות
גם לא בטוח.
אנשים לא חיים על אי בודד. הם יוצרים לעצמם קשרים, וסביר שיוזמנו, גם אם לא בתדירות גבוהה.
(ושוב, אם הם לא יהיו חייבים לרקוד כל ערב על כמה חתונות, מה הם יפסידו?)
דבר נוסף כל הדיון הזה הוא איפוטטי בחור או בחורה שנמצאים בשידוכים עכשיו או על הסף שכבר שנתיים מדמיינים את החתונה שלהם תראה כמו האח הזה או האחות ההיא, וכד' ובסוף יגידו להם שלהם יהיה סרטונון מהחתונה, ותזמורת בכלל ילכו על דיג'י ויהיה לכם שמח כי רק המשפחה הקרובה תהיה וכו' וחושבים שהחלומות שלהם ילכו הבייתה??!! הם ידרשו כמו כל האחים חברים
ואולי הכי טוב לעשות סקר לאותם שהתחתנו בבית או באולם קטן מה דעתם האם היום מראש היו בחורים בזה?
הבת שלי לא חלמה שכך יראה הוורט שלה, והיא כמובן מתפללת לחתונה רגילה, אבל עדיין היא כלה שמחה, שמבינה מה העיקר בחיים.
אני חושבת שבדיוק כמו שהקרנות השונות שנותנות כל מיני נדוניה לכלות ששוכרות שמלות בפחות מ2000 או 3000 ש"ח שומרות על איזון, שמאפשר לכלות לא להוציא מדי הרבה, ועדיין להיות כלות נאות ושמחות ולהבין שהן אלו שמרוויחות מהוויתור, כך אם מישהו ירים את הכפפה, ויתן חתונות מוזלות או מענק כלשהו או הלוואה גדולה לדירה בתנאים נוחים ל1000-2000 הזוגות שיתחתנו בסטנדרט נמוך יותר (נניח עד 200 מוזמנים) הנורמה תשתנה, והזוגות לא יתנגדו כלל.

• הוסף לסימניות
הבת שלי לא חלמה שכך יראה הוורט שלה, והיא כמובן מתפללת לחתונה רגילה, אבל עדיין היא כלה שמחה, שמבינה מה העיקר בחיים.
ודאי שזה הכי חשוב! אבל ההסתכלות הזו לא יכולה לתת לנו לחיות כך את הרגעים הכי הכי בחיינו, ואנשים לא אוהבים לקחת ריזקה על פספוס של אירוע כזה רק בגלל שחסכו
דבר נוסף זה שאלה מה רף השאיפות ולאיזה רף היא יורדת מי שמשפחתו/הישיבה/סמינר התרגלו לנוף ירושלים כתר הרימון וכו' צלם איכותי וכו' וכו' לא יוכל לרדת למשהו מינורי ואלה שהתרגלו לארמונות חן וכד' הרבה פחות נורא לרדת לאולם קטן

• הוסף לסימניות
הרעיון של ארמונות חן ופרידמן זה חסד, לא???
זה באמת לא יהיה כלכלי עם 200 מנות?
אני יודעת על קייטרינגים קטנים, שלא מוכנים לעבוד עם פחות מ40-50-60 מנות, אבל 200?
לא נראה לי הגיוני.
גם אם זה חסד, המקום חייב לכסות את עצמו + הוצאות תחזוקה שוטפות + משכורות למנהלים (מנהל המקצועי הטכני), אחרת הארגון יקרוס.
אגב לגבי ארמונות חן לא ידוע לי שזה אמור להיות במחיר הקרן, המוטו שלהם זה שחתונה מכסה חתונה (הכסף שנכנס מחתונה במחיר מלא מכסה חתונה של יתום)
בקשר למספר המנות, לקייטרינגים שלוקחים מס' מנות קטן זה כי בד''כ יש להם כמה אירועים ביום ושוה להפעיל מטבח, וגם כנראה שבמחיר המנות מגולם מחיר האולם ואז הם דורשים מינימום מנות.

• הוסף לסימניות
גם אם זה חסד, המקום חייב לכסות את עצמו + הוצאות תחזוקה שוטפות + משכורות למנהלים (מנהל המקצועי הטכני), אחרת הארגון יקרוס.
בקשר למספר המנות, לקייטרינגים שלוקחים מס' מנות קטן זה כי בד''כ יש להם כמה אירועים ביום ושוה להפעיל מטבח, וגם כנראה שבמחיר המנות מגולם מחיר האולם ואז הם דורשים מינימום מנות.
גם לארמונות פרידמן יש שני אירועים כל יום, ולארמונות חן יותר. (ואולי גם ישנה אופציה לחלוקת האולמות ליותר אולמות קטנים)
השאלה היא לא איך בעלי האולמות יסתדרו. הם יסתדרו כמו שהסתדרו בעלי האולמות כשהציבור החרדי היה קטן יותר, והמשפחות היו קטנות יותר, והשמחות גם הן, בהתאמה.
השאלה היא עם הציבור יהיה מסוגל לרדת ברמה מהבחינה הזו.

• הוסף לסימניות
ברור שיש מינימום מנות
אחרת היינו מזמינים אותו לברית של 30 איש ומקבלים את כל השטח
בקשר לסקר: הוא היה מגמתי , שקוף.
והקטע שהם שלחו אחר כך בכלל מכוון מטרה
אני אישית לא מאמינה שאחרי שנעבור את זה, ונחזור לשגרה אמיתית, יהיה מי שיחזיק בזה יותר מידי
מקסימום טיפה יותר חתונות בויז'ניץ במקום בהכלי מלכות, גם זה אולי
אף אחד לא יבנה אולם קטן רק כ די להכניס את האופציה של חתונות קטנות
וחומזה, אי אפשר להגיד תשקיעו פחות בזמר\תשקיעו פחות באוכל\ תשקיעו פחות בוידאו\תשקיעו פחות בשמלות
לכל אחד יש את המשהו שבו הוא לא יוותר, מי שחשוב לו המוזיקה שווה לו להוציא על זה, הוא לא מרגיש הפסד ובזבוז
אל תשכחו שזה שחתונה זה יום בומבסטי יש בזה ענין.
מודה אבל שיש הגזמות.
לא מאמינה שילך לעשות "תקונעס" , או להתחיל עם נורמות חדשות
ימים יגידו

• הוסף לסימניות
אני לא מחכה שיעשו 'תקנות' לחתונות מצומצמות. מי שרוצה להמשיך כאשתקד - שיערב לו.
אני מצפה לשינוי, שמי שרוצה לעשות משהו אחר לא יתקבל כ'עוף מוזר'.

• הוסף לסימניות
זה לא יראה מוזר.
הם הרי לא יזמינו אנשים מהירח. הם יזמינו אנשים שמכירים אותם ואת הרקע שלהם, ומבינים בדיוק למה הם מוזמנים.
(ואם הם ישלמו רק על 100 מנות ולא על 200, מה יקרה?)

גם לא בטוח.
אנשים לא חיים על אי בודד. הם יוצרים לעצמם קשרים, וסביר שיוזמנו, גם אם לא בתדירות גבוהה.
(ושוב, אם הם לא יהיו חייבים לרקוד כל ערב על כמה חתונות, מה הם יפסידו?)
עוד משהו. במשפחות קטנות יותר יש בד"כ קשר חזק יותר עם בני דודים, אז יזמינו גם בני דודים מדרגת קרבה רחוקה יותר, כדי "למלא" את האולם.
ואגב, החשבון של 200 מנות נראה לי לא הגיוני.
לפני כמה חודשים התחתן אחיין ראשון שלי. ילד ראשון ונכד ראשון כמובן.
רק האחים והאחיות של המחותנים עם ילדיהם, (שחלקם כבר בוגרים ולא אוכלים מנות ילדים)והדודים והדודות, מגיעם ל100 מנות מכל צד.
בלי חברות של הכלה, חברים של החתן, וידידים קרובים ממש של המחותנים.

• הוסף לסימניות
אני לא מחכה שיעשו 'תקנות' לחתונות מצומצמות. מי שרוצה להמשיך כאשתקד - שיערב לו.
אני מצפה לשינוי, שמי שרוצה לעשות משהו אחר לא יתקבל כ'עוף מוזר'.
אל תצפה לשינוי. תתחיל אותו.
"תהיה אתה השינוי שאתה רוצה לראות בעולם" (גאנדי)
וכן, בהתחלה זה יראה מוזר. קצת פחות מוזר מאשר אי פעם, כי יש שיח על זה בעקבות חתונות הקורונה.
וגם אם העוף יהיה קצת מוזר, העיקר שהעוף בחתונה יהיה טעים.
אנשים מתרגלים לשינויים, די מהר. ע"ע החמור של רחל אשת ר' עקיבא.

• הוסף לסימניות
ודאי שזה הכי חשוב! אבל ההסתכלות הזו לא יכולה לתת לנו לחיות כך את הרגעים הכי הכי בחיינו, ואנשים לא אוהבים לקחת ריזקה על פספוס של אירוע כזה רק בגלל שחסכו
צורת החשיבה הזאת , היא היא שהכניסה את כולנו לבוץ הזה של הוצאות מטורפות על ערב אחד .
אין כאן שום ענין של יחסיות מי שרגיל - ל10 ירד ל-8 ומי שרגיל ל-8 ירד ל-6
יש כאן ענין של שינוי הסתכלות והשקפה . שצריכה לגרום לכולנו לעלות ל- 10 במבט הרוחני האמיתי על אירועים כאלה .
הרגעים הכי הכי בחיינו זה רק במבט רוחני , לא התמונות לא התזמורת ולא שום דבר שמנציח את החומר על פני הרוח .

הסבים והסבתות של כולנו הקימו דורות ישרים בלי תמונות בלי וידאו בלי תזמורת , הערב הזה שהוא הכי הכי כלשונך , הוא רק ההתחלה של חיים שלמים שהם הכי הכי לעבודת הבורא ולקיום התכלית .

תמונות זכרונות ווידאו ? את זה כבר יראו לנו למעלה כשיבדקו אם עשינו את הכל כמו שצריך .....הלוואי .

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני לא רואה את השינוי בחתונות קורה כל כך מהר,
אפשר להנות בחתונות קטנות, אפשר לחסוך אין סוף הוצאות,
אבל תמיד יהיה את הפחד להיות הראשון.

בחצרות החסידים זה יותר קל - הרבה מחליט... ואופס זה מתחיל להיות נורמלי,
אבל במגזר הליטאי, יהיה מאד קשה לעשות את השינוי

ורק לחשוב שלפני 20 ומשהו שנה כאשר התחתנתי, ובעלי התקשר לברר על תזמורת שרצתה 4 אלף ש''ח, וויתרנו, ולקחנו אורגניסט ב1700 ש''ח, ועוד זמר ב800, והרגשנו בזבוז ענק. :)

• הוסף לסימניות
ואגב, החשבון של 200 מנות נראה לי לא הגיוני.
לפני כמה חודשים התחתן אחיין ראשון שלי. ילד ראשון ונכד ראשון כמובן.
רק האחים והאחיות של המחותנים עם ילדיהם, (שחלקם כבר בוגרים ולא אוכלים מנות ילדים)והדודים והדודות, מגיעם ל100 מנות מכל צד.
בלי חברות של הכלה, חברים של החתן, וידידים קרובים ממש של המחותנים.
צודקת.
כתבתי את זה מנקודת המבט של מי שאולי רוצה שינוי. (או מי שחייב עד 100 איש ולא יותר, ואת זה אפשר להשיג אם מחלקים גברים ונשים לשתי חצרות סמוכות)
אז אולי אפשר לצמצם שלא יגיעו בני דודים, או שיגיעו רק בני דודים קרובים בגיל. אם לא מצמצמים, חתונה חרדית סטנדרטית זה בהחלט יותר ממאתיים.

• הוסף לסימניות
תונה חרדית סטנדרטית זה בהחלט יותר ממאתיים.
מאד תלוי בגודל המשפחות

רק לשבר את האוזן...
אבי מגיע ממשפחה של 10 אחים/ות, לכל אחד מהם לפחות 8 ילדים [נשואים כולם]
אמי מגיעה ממשפחה של 9 אחים, לכל אחד מהם לפחות 13 ילדים [נשואים כולם]
חמי מגיע ממשפחה קטנטנה של 7 אחים, לכל אחד לפחות 10 ילדים [נשואים כולם]
חמותי מגיעה ממשפחה של 13 ילדים, לכל אחד מהם לפחות 10 ילדים [נשואים כמעט כולם]

ועכשיו לחשבון פשוט - רק בני דודים ראשוניים שלי ושל בעלי זה... זה מעל 400 זוגות בלי עין הרע ברוך השם....

אז נכון שאין קשר עם כולם, אבל עדיין לא להזמין בן דוד ראשון :) , .....

• הוסף לסימניות
חתונות
יש להבדיל חתונות שהיו לפני פסח היו בלית ברירה בגלל המצב הנתון
היו זמנים בעמ"י שהחתונות היו בלתי הגיוניות
השאלה: האם לחתן במצב כזה זה דבר שימשך?
והתשובה היא לא!
גם באם לא נזמין את כל המי ומי לחתונה, את המשפחה נזמין
אחרת מתי נפגש ונתראה עם המשפחה?
השאלה מה הגדרה של המשפחה האם רק בני דודים ראשונים או שניים וכו'...
כמו כן הנושא לא צורת החתונה כי המציאות אלו שמחתנים בל"ג בעומר או בסיון
החתונות לא עולות יותר זול, המפיקים האלו את המחיר, גני ארועים עולים יוחר יקר מארמונות וולף, פרידמן, חן וכו'.
מה שכן אפשר לחסוך בכל המסביב אמרגנים, צלמים, תזמורות, תפאורה מכל הכיוונים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה