חתימה למתווך דירות

• הוסף לסימניות
חתמתי למתווך דירות על תשלום לדמי תיווך עבור קניית דירה.
השאלה שלי היא כזו - עד מתי אני כפופה לחתימה הזו? יש הגבלה? או לעולמי עד?
האם יכול להיות שפג תוקף החוזה מתי שהוא ואוכל לערוך עם בעל הדירה חוזה בלי להתחייב בדמי תיווך?
אין לי העתק מהחוזה.

• הוסף לסימניות
הגעת לדירה הזו דרך המתווך?
בד"כ אין פג תוקף, אם הוא הביא לך את הדירה א"א לעקוף אותו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1149708:
הגעת לדירה הזו דרך המתווך?
בד"כ אין פג תוקף, אם הוא הביא לך את הדירה א"א לעקוף אותו

כן, הגעתי לדירה דרך מתווך שעושה את העבודה שלו לטובת בעל הדירה בלבד.
מה פירוש בד"כ? באילו מקרים כן?

• הוסף לסימניות
הגר"י סילמן מקבל בכל ערב, הוא עונה [גם] לשאלות מסוג כזה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה רבקה;1149801:
אני לא שואלת הלכתית. אלא חוקית.

הבנתי שלזו היתה כוונתך..
ולכן כתבתי דווקא על הרב סילמן ולא על פוסק אחר, כי הגר"י סילמן עונה הלכתית וחוקית, וכשיש שינוי בין החוק להלכה, הוא מציג את השינוי. מנסיון!

• הוסף לסימניות
מה סכום שלוקחים דמי תיווך לדירה מקונה

• הוסף לסימניות
זה משתנה באיזורים ובמתווכים אבל מחיר תיווך עומד בסביבות 2% המתחלקים שווה בשווה בין בעל הדירה לבין הקונה.

אם את לא רוצה לשלם את דמי התיווך אבל רוצה לרכוש את הדירה יתכן ובעל הדירה יסכים לספוג את דמי התיווך שלך בכדי למכור...

• הוסף לסימניות
2% מכל אחד מהצדדים, לא מתחלק שווה בשווה.
יש מקומות שלוקחים רק 1.5% (מכל אחד, לא מתחלק)
יש מתווכים שיסכימו לוותר למוכר על דמי תיווך תמורת בלעדיות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה