התייעצות חתימה על מסמך שמירה על השיש - אנזק מזה ?

• הוסף לסימניות
המשכיר שלי לאחרונה עשה בדירה מטבח חדש שזה כולל ארונות למטה, שיש וכיור. (אחרי שהקודם היה גרוע ביותר בזמן שכבר גרנו בדירה...)
כעת הוא מעונין להחתים אותי על מסמך שמירה על השיש (אין לי מושג עדיין לתוכנו, רק בגדול זה המטרה)
יכול להיות שמבחינת המשכיר זה דבר הגיוני ומתבקש

השאלה: מבחינתי בתור שוכר, האם יכול להיות לי איזה נזק כלשהו מהחתימה ? (חוץ מזה שאם באמת אני אזיק לשיש שברור שאצטרך לשלם)
או שאני יכול לסרב לו ולהגיד שאני לא מחויב לחתום לו ?
תודה על העזרה

• הוסף לסימניות
למה למהר לחתום על מסמך שנועד כולו להפיל עליכם נזקים? תסבירו לו שאריות הוא צריך לקבל מהאיש שיש...
בלי קשר, אם אני מבינה שלבעל הדירה אכפת מאוד על השיש- הייתי נזהרת.

• הוסף לסימניות
תסבירו לו שאריות הוא צריך לקבל מהאיש שיש...
סתם שאלה, מה הקשר אחריות לזה שהשוכר צריך להשתמש בזהירות ?
האיש שיש יכול להפיל את הבעיות על השוכר !

• הוסף לסימניות
באותה מידה הוא מחתים אתכם על מסמך שמירה על הקרמיקה/ארונות/ כיור/ שירותים/ דלתות פנים / מרזב/ ברז מכונת כביסה וכו'
ברור שלא.
אם כך, גם כאן קצת מוזר
אומנם, הוא יכול לתת לכם הוראות שימוש, אזהרות על שימוש בחומרים חריפים וכו'
כמו שקבלן נותן בעת מסירת דירה חדשה
אבל 'מסמך שמירה' נשמע כמו הטלת אחריות על השוכר...

• הוסף לסימניות
באותה מידה הוא מחתים אתכם על מסמך שמירה על הקרמיקה/ארונות/ כיור/ שירותים/ דלתות פנים / מרזב/ ברז מכונת כביסה וכו'
ברור שלא.
אם כך, גם כאן קצת מוזר
אומנם, הוא יכול לתת לכם הוראות שימוש, אזהרות על שימוש בחומרים חריפים וכו'
כמו שקבלן נותן בעת מסירת דירה חדשה
אבל 'מסמך שמירה' נשמע כמו הטלת אחריות על השוכר...
מצד אחד, הוא השקיע הרבה כסף על המטבח, מסתבר שזה לגיטימי שהוא הוא רוצה שזה ישמר
מצד שני אם אתנגד הוא יכול לחשוב שאין בכוונתי לשמור, לא ?!

• הוסף לסימניות
ברור שלא לחתום. מאמינה שכל רב יאמר כך.
הוא מסויט מהשוכר הקודם או מה?
זה משכיר מאנ''ש?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
פשוט מאוד, לא מקובל בכלל לחתום חוזה באמצע השכירות. יכול להיות שהוא מרגיש שהוא הביא לך נכס חדש אבל זה ממש לא כך. כמו שלא חותמים חוזה על מזגן חדש.
בשביל מה לך צרות? אתם מחויבים בשימוש סביר ולא יותר מזה.

• הוסף לסימניות
מה ההגיון שלא ? (אני שואל כדי שאני אוכל לבוא בביטחון מולו כשיהיה לי סיבה מובנת לי)
תשאל אותו מה בא המסמך הנ"ל להוסיף על ההתחייבות שלך בחוזה המקורי שכבר התחייבת לישא בנזק שהוא לא משימוש סביר?
אז מה הוא בא לחייב אותך גם על "בלאי" של שימוש סביר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה