חתימה על סעיף 14

• פותח הנושא nori
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום,
אני עובדת בחברה כמה שנים. עם חוזה מסודר.
לאחרונה עודכן השכר שלי והם הגישו לי חוזה חדש לחתימה. בחוזה החדש מופיע סעיף 14 לפיצויים.
מה המשמעות של זה? והאם מומלץ שאסרב לחתום על זה?
האם יש משעמעות שעבדתי חלק מהשנים ללא הסעיף ואז במקרה של פיטורין לפחות על השנים שלא הייתי חתומה על החוזה החדש ישלימו לי את הפיצויים?
אשמח לשמוע משמעות ואם כדאי לי לסרב. כי זה יהיה כמובן כרוך באי נעימות...

• הוסף לסימניות
א- אין לך אפשרות לסרב. את יכולה להחליט להתפטר ויתכן שתחשבי כמפוטרת בגין הרעת תנאים ותהיי זכאית להשלמת פיצויים
ב - תלוי באחוזים שמופרשים לך לפיצויים .ככל שהופרשו 6% סעיף 14 חל אוטומטית

• הוסף לסימניות
אם התחלת לעבוד אחרי 2008, על השכר שהופרש לך לפנסיה חל סעיף 14 אוטומטי.
אלא אם הוחרג בחוזה שלך ונאמר מפורש שסעיף 14 לא חל.
האם משנים לך את אחוז ההפרשה מ-6% ל-8.33% ?
אם כן, זה משמעותי השינוי, כי בעצם על כל 100% של השכר שלך יחול כעת סעיף 14,
מה שלפני כן חל רק על 72% מהשכר.
אם אין שינוי בהפרשות, אז אין שום שינוי בתנאים, ואת יכולה לחתום בלב שקט.

ובכל מקרה, חתיהמ על חוזה זה מכאן והלאה, ולא רטרואקטיבית, כך שעל 28% מהשכר שלא היה מבוטח לפי סעיף 14 בשנים שלא היית חתומה על החוזה, תקבלי פיצויים לפי חוק, במידה ותהיי זכאית, גם אם תפוטרי/תפרשי בעוד 40 שנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה