טאבו משותף - עזרת המומחים

• הוסף לסימניות
בס"ד
מכירת חלק בנכס משותף:
  1. מהי הדרך הנכונה למכור חלק (חצי דירה) הרשום בטאבו משותף – באופן שלא ייגרם נזק לשותף הנותר, לא מבחינת זכויות ולא מבחינת המשכנתא הקיימת?
  2. סילוק משכנתא חלקי:
    כאשר אדם קונה במזומן ללא משכנתא חלק עליו יש משכנתא (בבנק טפחות), כיצד ניתן לסלק את המשכנתא רק על חלקו של המוכר – כך שהבנק יסכים לשחרר את מחצית הדירה הנמכרת, ולאפשר לקונה לקבל שעבוד רק על חלק זה, מבלי שיצטרך להצטרף למשכנתא הקיימת? (וכמובן שיסיר את המוכר)
  3. הבטחת השותף החדש:
    במקרה שהקונה נכנס עם משכנתא, כיצד ניתן לעשות לו משכנתא ללא צורך בחידוש משכנתא של השותף הקיים (כדי לא להוציאו מהגדרת דיור, ולא לאבד מסלולים טובים?
  4. האם ניתן לבצע זאת באמצעות הלוואת גישור?
    או אולי בדרך שבה המוכר נשאר כלווה שלישי זמני, עד לסיום העברת השיעבוד לקונה בלבד?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אין דבר כזה להכניס "במקום" רק בירושלים

להוציא שותף זה יהיה בכפוף לחוזה ונסח טאבו או בוכחת הכנסה בלעדית של אחד השותפים ופירעון החלק שישולם מהקונה

להכניס שותף כלומר להוציא משכנתא רק על חצי דירה רוב הבנקים לא מאשרים יועצים מסויימים יפנו אותך לירושלים תיזהר !! אפשר גם טפחות ומרכנתיל במקרה הזה רוב השאלות מתייתרות מה שכן השותף יהיה לווה בהלוואה (מה שבירושלים לא יצטרך להיות אבל זה שטויות ואין לזה כמעט נפק"מ) במקרה הזה לא משנה מה גובה המשכנתא של הראשון אתה מקבל משכנתא נפרדת לחלוטין בכפוף לשמאות שתאפשר את סך כל המשכנתאות מבחינת אחוז מימון

בקיצור שחרור המוכר זה משהו אחד כמו סילוק ערב ומשכנתא שתיקח היא משהו שני בכל מקרה לא יפריע לשותף שיישאר עם שלו

אופציה ב' להחליק עניינים קח בבנק ירושלים משכנתא על חלק ואז תלך יחד עם השותף למיחזור כולל בבנק אחר זה יאושר (יעלה על חשבונו במידה וקל"צ קיים נמוך וכדו,)

בגדול תיק מסובך

• הוסף לסימניות
אם אין צורך במשכנתא בקניית החצי טאבו משותף ממוכר שכן יש לו משכנתא, הבנתי מה שכתבת שאף שאני מסלק את חלקו, עדיין אין שיעבוד לחצי, והשיעבוד של השותף הינו על כל הדירה, אך האם אני שלא צריך משכנתא במקרה זה, מחויב להיות חלק מהמשכנתא? שנית האם אני מקבל הערת אזהרה לטובתי? (הבנק ישחרר לי הערת אזהרה?)
תודה רבה

• הוסף לסימניות
אתה לא מחויב להיכנס למשכנתא שלו, אם את קונה בלי משכנתא, אבל – לא תוכלי לרשום בעלות (או אפילו הערת אזהרה) בטאבו, כל עוד הבנק לא משחרר את החצי הזה מהשעבוד.
מקווה שעזרתי לך
בהצלחה והרבה סיעתא דישמיא!
אם צריך עוד שאלות בכיף :)

• הוסף לסימניות
ם אין צורך במשכנתא בקניית החצי טאבו משותף ממוכר שכן יש לו משכנתא, הבנתי מה שכתבת שאף שאני מסלק את חלקו, עדיין אין שיעבוד לחצי, והשיעבוד של השותף הינו על כל הדירה, אך האם אני שלא צריך משכנתא במקרה זה, מחויב להיות חלק מהמשכנתא? שנית האם אני מקבל הערת אזהרה לטובתי? (הבנק ישחרר לי הערת אזהרה?)
תודה רבה
כל הבעלים מחוייבים למשכנתא חוץ מבנק ירושלים
אתה תשחרר אותו ברגע שתפרע את חלקו והשותף יוכיח שהוא עומד ביכולת החזר (כמו כל ערב שנעלם רק יותר מורכב כי אתה בעלים חדשים שתחתום על משכון במקומו והטאבו ימחק אותו) הערת אזהרה זה אצל עו"ד בלי קשר לבנק
אתה לא תהיה לווה משלם אלא ממשכן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה