טאב לצורך יישור למרכז

• הוסף לסימניות
1749117006187.png

רואים את הלו"ז הזה? אני רוצה לעמד אותו בצורה של יישור למרכז, כשבצד ימין השעות ובצד שמאל הפרוט. כאילו יש קו דמיוני באמצע בין השעות לפרוט ששני הצדדים קרובים אליו, הסברתי את עצמי טוב?

הייתי עושה יישור פשוט לימין, הבעיה שזה מסתבך לי בשורות שיש טווח שעות ולא רק שעה במבנה הזה XX:XX, זה ארוך יותר, ואז נהיה בלגן.
אני מבינה שזה משהו עם טאבים, אבל לא מצליחה. על איזה חץ מהטאבים לבחור (יש ארבעה) ואיך לשחק עם זה.
אשמח לעזרה.
תודה!!

• הוסף לסימניות
אני הייתי מכניסה את זה לתוך טבלה.
2 טורים,
כל שעה בתא נפרד וכל פירוט.
ככה תוכלי יותר לשחק עם זה.

• הוסף לסימניות
אני הייתי מכניסה את זה לתוך טבלה.
2 טורים,
כל שעה בתא נפרד וכל פירוט.
ככה תוכלי יותר לשחק עם זה.
זו גם אופציה, נכון, אבל זה אומר ממילא להכניס טאבים, לא?

כאן יש גם בקשר לזה (כנושא עקיף)

מישהו מתמצא בנושא ויכול קצת להרחיב לי איך ומה עושים? תודההה!

• הוסף לסימניות
@אינדיבידואלי באיזו תוכנה? וורד? אינדי'?
טוב, זה נראה לי אינדי'. אז ככה:
רוחב המסגרת יהיה כרוחב השורה המבוקש, נניח 10 ס"מ.
כל הטקסט יהיה ביישור לימין.
מוסיפים טאב בין השעות לפירוט בכל שורה.
מסמנים את כל הטקסט, נכנסים להגדרות טאב,
בחלונית המרחק רושמים את המידה של סוף השורה, בדוגמה שלנו-10.
בוחרים בטאב שמאלי, שזה אומר שהחץ יוצא שמאלה ויורד למטה, כך כל המילים שאחרי הטאב 'ידבקו' לצד שמאל
עד סוף השורה כי הטאב 'ידחף' אותן לשם.
מקווה שלא ששכחתי איזה שלב, תעדכנו אם זה טוב כמו שרציתם

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
@אינדיבידואלי באיזו תוכנה? וורד? אינדי'?
טוב, זה נראה לי אינדי'. אז ככה:
רוחב המסגרת יהיה כרוחב השורה המבוקש, נניח 10 ס"מ.
כל הטקסט יהיה ביישור לימין.
מוסיפים טאב בין השעות לפירוט בכל שורה.
מסמנים את כל הטקסט, נכנסים להגדרות טאב,
בחלונית המרחק רושמים את המידה של סוף השורה, בדוגמה שלנו-10.
בוחרים בטאב שמאלי, שזה אומר שהחץ יוצא שמאלה ויורד למטה, כך כל המילים שאחרי הטאב 'ידבקו' לצד שמאל
עד סוף השורה כי הטאב 'ידחף' אותן לשם.
מקווה שלא ששכחתי איזה שלב, תעדכנו אם זה טוב כמו שרציתם
תודה.
מה שזה עשה לי , שזה הצמיד את השעות לימין התיבה, ואת הפרוט לשמאל התיבה, ככה התכוונתם שזה יצא? כי אני לא צריכה את המצב הזה.
אני צריכה שזה יצא ככה: (הקו הצהוב הוא קו דמיוני, שני הצדדים צמודים אליו.)
1749147620294.png

(מצאתי את התמונה הזו באשכול שהעלתי בו את הקישור שלו)

אולי כך זה יותר מובן: -אבל ביישור למרכז. (כאן זה יישור ימני כמובן.)
1749148882880.png

אשמח לעזרה, תודה רבה!!

• הוסף לסימניות
סליחה, לא הבנתי את כוונתך.
אז אנחנו צריכים ליצור מרכז 'קשיח', בכל רוחב שהוא שנבחר, והטקסט צמוד אליו מימין ומשמאל.
אם כך, נוסיף טאב לפני כל שורה, בעצם לפני השעות, ולפני הפירוט [שכבר יש לנו]
נחשב את מרווח הקשיחות הרצוי לנו ואת מיקומו במסגרת.
נקח את הדוגמה של מסגרת ברוחב 10 ס"מ, ונניח שאנו רוצים מרווח קשיח של 2 ס"מ במרכז,
זה אומר שיהיה לנו 4 ס"מ מימין ו4 ס"מ משמאל.
הגדרות הטאבים:
לטאב הראשון שבתחילת השורה ניתן הגדרה לטאב שמאלי [חץ שמאלה ויורד], שהרי היישור הוא לצד השמאלי של טקסט בצמוד לרווח הקשיח, שיעצר ב4 ס"מ. כך כל הטקסט יגמר בקו 4 ס"מ, ההתחלה הימנית שלו תהיה משתנה לפי אורך הטקסט.
לטאב השני ניתן הגדרה לטאב ימני [חץ ימינה ויורד], כדי שהטקסט יתחיל בהגדרה שלו, שיעצר בקו 6 ס"מ, שזה בעצם 4 ס"מ + 2 ס"מ רווח. כל הטקסט שאחרי הטאב יתחיל בס"מ 6 ויסתיים באורך משתנה לפי אורך הטקסט.

• הוסף לסימניות
סליחה, לא הבנתי את כוונתך.
אז אנחנו צריכים ליצור מרכז 'קשיח', בכל רוחב שהוא שנבחר, והטקסט צמוד אליו מימין ומשמאל.
אם כך, נוסיף טאב לפני כל שורה, בעצם לפני השעות, ולפני הפירוט [שכבר יש לנו]
נחשב את מרווח הקשיחות הרצוי לנו ואת מיקומו במסגרת.
נקח את הדוגמה של מסגרת ברוחב 10 ס"מ, ונניח שאנו רוצים מרווח קשיח של 2 ס"מ במרכז,
זה אומר שיהיה לנו 4 ס"מ מימין ו4 ס"מ משמאל.
הגדרות הטאבים:
לטאב הראשון שבתחילת השורה ניתן הגדרה לטאב שמאלי [חץ שמאלה ויורד], שהרי היישור הוא לצד השמאלי של טקסט בצמוד לרווח הקשיח, שיעצר ב4 ס"מ. כך כל הטקסט יגמר בקו 4 ס"מ, ההתחלה הימנית שלו תהיה משתנה לפי אורך הטקסט.
לטאב השני ניתן הגדרה לטאב ימני [חץ ימינה ויורד], כדי שהטקסט יתחיל בהגדרה שלו, שיעצר בקו 6 ס"מ, שזה בעצם 4 ס"מ + 2 ס"מ רווח. כל הטקסט שאחרי הטאב יתחיל בס"מ 6 ויסתיים באורך משתנה לפי אורך הטקסט.
תודה רבה על העזרה! אני עכשיו מנסה.
כשיש שני טאבים בשורה- איך אני פועלת אתם- איך אני בוחרת כל פעם רק את טור הטאבים הימני או רק את השמאלי?

• הוסף לסימניות
בחלונית הגדרות הטאב מוסיפים פשוט שני סימוני טאב על הסרגל, ובוחרים לכל אחד את ההגדרה שלו, כיוון ומיקום עצירה. ההגדרות יחולו על הטאבים בטקסט לפי הסדר, אם יהיו למשל 3 טאבים בטקסט ובהגדרות על הסרגל יהיו רק שניים - אז רק שני הטאבים הראשונים בטקסט יהיו רלוונטים, השלישי לא יעשה כלום, מקסימום מרווח קטן קבוע.

• הוסף לסימניות
בחלונית הגדרות הטאב מוסיפים פשוט שני סימוני טאב על הסרגל, ובוחרים לכל אחד את ההגדרה שלו, כיוון ומיקום עצירה. ההגדרות יחולו על הטאבים בטקסט לפי הסדר, אם יהיו למשל 3 טאבים בטקסט ובהגדרות על הסרגל יהיו רק שניים - אז רק שני הטאבים הראשונים בטקסט יהיו רלוונטים, השלישי לא יעשה כלום, מקסימום מרווח קטן קבוע.
הצלחתי. תודה רבה! עזרתם לי מאד!

אגב, אני רק רוצה להוסיף שזה יישור ימני, הייתי בטוחה שעושים את זה על יישור למרכז. אני מוסיפה את זה למי שיתקע כמוני יום אחד והדברים שלכם יוכלו לעזור גם לו.
שוב תודה!

• הוסף לסימניות
'היינו על זה' ממקודם שאנחנו ביישור ימני... צודקת, הייתי צריך להדגיש.
ועוד משהו - אם תרצו להוסיף נקודות שיובילו את העין במרווח, בטאב השני, בחלונית ההגדרות יש חלון קטן leader, אם תוסיפו בו נקודה, לכל אורך הטאב יהיו נקודות. אפשר לשים כל תו אחר שם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה