טבלת מחירים למתחילים- כדאי להיכנס

• הוסף לסימניות
בהמשך לפורום הנעוץ 'לכל חברי וחברות הפורום הנכבד' http://www.prog.co.il/showthread.php?t=99354

כולם הסכימו שכדאי לעשות טבלא למתחילים
אני אישית לא מתמצא בשוק
אבל הנה עשיתי פה טבלא קטנה לאלה שמבינים
תודה מראש לעושקים במלאכה
אין צורך להשקיע בעיצובי יתר
בסוף אעלה לכאן טבלא נורמאלית, חדשה ומפורטת יותר
ושוב תודה מראש
צפה בקובץ המצורף 257895

קבצים מצורפים

• תמונה1.png
    KB 61.2 · צפיות: 80
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י לוי קעניג;1796846:
תיקון טעות- תודה מראש לעוסקים במלאכה

דווקא חשבתי שזה מכוון...

יוזמה יפה, נראה אם תצליח. אם כי אני ממליצה פשוט להתייעץ דרך הטלפון או המייל עם ותיקים בתחום... כל מקרה לגופו, ולפי המון פרמטרים. מיומנות שקשה מאוד לרכוש... אבל לאט לאט מכל עבודה ותמחור צומחים הלאה.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תוספת:
יש גם את החלק של צביעה שטוחה או עם תוספת הצללה.

בכלל, זה מאד משתנה בין צייר לצייר ולסגנון המבוקש.
כדאי פשוט להראות את סגנון הצייר למישהו מקצועי שיתן הערכת מחיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתי 25;1797404:
המלצה קטנה שלי- לא לתמחר לפי שעה, (אלא אם כן אתה מציר ממש ממש ל- א- ט)

למה לא לפי שעה?
לגבי מהירות הציור- לפי זה את קובעת את המחיר לשעה. אם אני עובדת לאט המחיר יהיה נמוך ואם אני מספיקה הרבה בשעה - גבוה יותר.

אני עובדת לפי שעות ומוצאת את זה בנתיים מאד נח לי וללקוח.
למה?
כי אם הלקוח רוצה משהו פשוט, ושלא יעלה הרבה כסף - הוא מקבל פחות השקעה, ופחות זמן וכולנו מרוצים.
אם יש לקוח שרוצה ציור מושקע, אין בעיה. זה עולה בהתאם. לקח לי יותר זמן והוא משלם על זה.

נכון שיש לפעמים דברים שאני חושבת וואו, בטח יצא לי פה עכשיו סכום X כי השקעתי את הנשמה. ובסוף אני מגלה חצי מחיר כי לא שמתי לב כמה שעות זה היה ובסוף יצא זול משחשבתי. אבל בדר"כ זה שווה לי.
והלקוחות מבינים את זה ואוהבים את הרעיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Magic Brush;1797805:
למה לא לפי שעה?
לגבי מהירות הציור- לפי זה את קובעת את המחיר לשעה. אם אני עובדת לאט המחיר יהיה נמוך ואם אני מספיקה הרבה בשעה - גבוה יותר.

אני עובדת לפי שעות ומוצאת את זה בנתיים מאד נח לי וללקוח.
למה?
כי אם הלקוח רוצה משהו פשוט, ושלא יעלה הרבה כסף - הוא מקבל פחות השקעה, ופחות זמן וכולנו מרוצים.
אם יש לקוח שרוצה ציור מושקע, אין בעיה. זה עולה בהתאם. לקח לי יותר זמן והוא משלם על זה.

נכון שיש לפעמים דברים שאני חושבת וואו, בטח יצא לי פה עכשיו סכום X כי השקעתי את הנשמה. ובסוף אני מגלה חצי מחיר כי לא שמתי לב כמה שעות זה היה ובסוף יצא זול משחשבתי. אבל בדר"כ זה שווה לי.
והלקוחות מבינים את זה ואוהבים את הרעיון.

כנראה כל אחד עושה מה שנח לו,
מה את עושה עם ציור שחשבת שהוא פשוט וקל, ונתקעת עם זה המון זמן?- את מעלה את המחיר?
ועוד משהו -הלקוחות מסכימים לקבל מחיר אחרי העבודה?

• הוסף לסימניות
למה מבדילים במחיר לבין ידני לממוחשב??

• הוסף לסימניות
אני לא חושב שאפשר לקבוע מחיר כללי.
כל צייר לגופו. יש טובים יותר וטובים פחות. מהירים יותר ולהיפך, מקוריים יותר וגם בזה יש להיפך... ועוד הרבה דברים שנכנסים למחיר.
מי שרוצה לקבוע מחיר, שיתייעץ עם ציירים ותיקים וקבע לעצמו את המחירים שלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaakovh;1798096:
כל צייר לגופו. יש טובים יותר וטובים פחות. מהירים יותר ולהיפך, מקוריים יותר וגם בזה יש להיפך... ועוד הרבה דברים שנכנסים למחיר.

נכון, אבל מה שחשוב זה מחיר מינימום. שאנשים לא יקחו 15 ש"ח לציור
רק לפני כמה ימים כתבה לי מישהי שחיפשה ציירת: מצאתי ציירת מתחילה, מציירת מדהים, והמחיר... צחוק!
אז חבל שזה קורה, מצד שני - באמת נורא קשה לתמחר. לדעתי החלוקה של לפי שעה לא מוצלחת כ"כ

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את משמעות הטבלה.
אם אתה הולך על מחיר לפי שעה, אזי אין צורך לקבוע מחיר נפרד שלחור לבן ולצבעוני, כי המחיר ממילא יעלה ככל שתשקיע יותר.
כמו"כ, לדעתי לא כדאי לקבוע מחיר למחילים לפי שעה.
מנסיון אישי איורים שלקחו לי בהתחלה שעה ויותר, כיום אני מאיירת בחצי שעה ופחות.
כך שאם הייתי לוקחת מחיר לפי שעה היו אמורים לשלם לי יותר על הציורים שציירתי בתחילה,
בעוד שהציורים שלי כיום הרבה יותר יפים.

לענ"ד, מחיר אמור לשקף כמה פרמטרים:
גודל הדף, מורכבות הציור והדמויות, סגנון הציור והצביעה (לפעמים משקיעים בציור שחור לבן בהצללה וכו' וזה יוצא כמעט כמו ציור צבעוני), וכמובן גם היקף העבודה, פירסום וכו'.

(לא יודעת אם כאן המקום-
מגי'ק בראש אהבתי מאוד את תיק העבודות שלך.
יש לך קו יחודי מקסים וחינני!!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתי 25;1797936:
כנראה כל אחד עושה מה שנח לו,
מה את עושה עם ציור שחשבת שהוא פשוט וקל, ונתקעת עם זה המון זמן?- את מעלה את המחיר?
ועוד משהו -הלקוחות מסכימים לקבל מחיר אחרי העבודה?

הלקוחות מקבלים טווח כמה אמור להעלות - שזה פשוט ההשערה שלי כמה זמן ייקח הציור.
אני מדגישה ללקוחות שזה יכול לגלוש לטוב ולמוטב.
אם זה גלש ב-20, 30 ש"ח הם מקבלים בהבנה. (אם זה פרויקט גדול או לקוח קבוע אני מעגלת ומוותרת)
ואכן קרה לי פעם אחת שעשיתי עבודה לאיזה מוסד והמחיר היה באמת מעבר למה שחשבתי. בתמורה עשיתי להם כמה עבודות קטנות On the house. הם היו מרוצים וחזרו אלי שוב.
וכמובן שזה לא קורה הרבה, כי אני לומדת שסגנון X או - במקרה ההוא זה היה קומיקס מושקע - לוקח יותר זמן.

(Levy - תודה!!! אני אוהבת מאד גם את הציורים שלך, יש בהם משהו שמח וכייפי)

• הוסף לסימניות
גרמת גם לי להיכנס לתיק עבודות של magic brush וזה לאכול את המתיקות של הדמויות שם בלי סוכר

• הוסף לסימניות
נו, הסתקרנתי לגמרי אז נכנסתי גם--- איזה יופי! מג'יק בראש, הציורים יפיפיים ומביעים כ"כ!
ויותר מכל הכתיבה שלך ב'אודותיי'....

• הוסף לסימניות
אז ככה

את הטבלא כולה כתבתי אחרי שראיתי את כל הדעות שנכתבו באשכול עם הקישור בפתיחה

הטבלא מדוברת על מחירים למתחילים

התמחור לפי שעה הומלץ שם בכל פה

ואדרבה למי שיש עוד מה להוסיף אז בשמחה

• הוסף לסימניות
בכל מקרה תודה על כל הברכות
אבל אם אפשר מישהו שיוכל למלאות את הטבלא
תודה

ושוב הטבלא רק למתחילים! לכן במקרה של התלבטות אם אפשר לכתוב את המחיר המינימלי
תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaakovh;1798096:

זה ברור, אבל בכל מקרה צריך איזהשהוא מינימום לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;1798231:
לדעתי לא כדאי לקבוע מחיר למחילים לפי שעה.
מנסיון אישי איורים שלקחו לי בהתחלה שעה ויותר, כיום אני מאיירת בחצי שעה ופחות.
כך שאם הייתי לוקחת מחיר לפי שעה היו אמורים לשלם לי יותר על הציורים שציירתי בתחילה,
בעוד שהציורים שלי כיום הרבה יותר יפים.

אבל מצד שני כשהיית מתחילה נתנו לך על שעה הרבה פחות מאשר היום על חצי שעה

• הוסף לסימניות
נתקלתי בהודעה הזו אבל כנראה שכבר מחקו את הטבלה - האם מישהו בכל זאת יודע מה המחירים? או שאולי מישהו הכין טבלה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה