טבריה בעין העדשה :)

• הוסף לסימניות
מתוך פרוייקט צילום לאחד האירגונים החבדיי"ם... ויאללל'ה תנו בתגובות :)

• הוסף לסימניות
צילומים יפים!
אפשר להוציא מהם עוד יותר בשלב העיבוד.
אתה מצלם RAW במקרה?

• הוסף לסימניות
מדהים!!!
צבעים מיוחדים - כיף להסתכל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ETStudio;1515124:
צילומים יפים!
אפשר להוציא מהם עוד יותר בשלב העיבוד.
אתה מצלם RAW במקרה?

לא. מצלם רגיל.
הRAW אומנם נותן יעילות אך תופס יותר מקום הן בכרטיס והן במחשב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טויטו770;1515138:
לא. מצלם רגיל.
הRAW אומנם נותן יעילות אך תופס יותר מקום הן בכרטיס והן במחשב.

מה שנכון...
בכל מקרה, גם בJPEG תיקון curves יקדם אותן מאד. קצת לפתוח הצללות ולאחזר אזורים בהירים, וטיפה תיקון צבע.

• הוסף לסימניות
אם תצלם ברואו, תתמכר...
מנסיון, האיכות של התמונות קופצת ובגדול, לא תתחרט.

התמונה השלישית לוקחת!!!
פוסטרית במיוחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1515148:
אם תצלם ברואו, תתמכר...

לא הייתי מנסה לשכנע אותו.

קודם כל, הוא כבר ניסה.
וחוצמזה, בסוף הוא יפסיק לצלם רק כי אין לו זמן לעבוד על הRAW, או כי הוא אכןיתמכר לשלב העיבוד...

• הוסף לסימניות
אהבתי את הראשונה מאד.
ובאמת - שאין כמו צילום ברואו. זה נותן כ"כ הרבה אפשרויות משחק עם התמונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1515148:
אם תצלם ברואו, תתמכר...

התמונה השלישית לוקחת!!!
פוסטרית במיוחד.

מבחינת חדות ואיכות זה משנה?!

• הוסף לסימניות
תמונות יפות מאוד ...
אפשר לעבד אותן יותר, להוסיף ניגודיות ואיזון צבע
כגרפיקאי תוכל לסדר את התמונה הראשונה באלכסון, המיקום של הסירות לא נכון. וסליחה קקטוס :)

• הוסף לסימניות
תמונות מדהימות!
לדעתי הצבעים פה ממש יפים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טויטו770;1515160:
מבחינת חדות ואיכות זה משנה?!
אם מצלמים נכון במצלמה עם טווח דינמי טוב ברוב המקרים ראו לא יוסיף כלום חוץ משעות עבודה.
ראו לא מוסיף חדות, המצלמה עם אותם נתונים. ראו אפשר וצריך לחדד כי המצלמה לא עושה את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1515193:
אם מצלמים נכון במצלמה עם טווח דינמי טוב ברוב המקרים ראו לא יוסיף כלום חוץ משעות עבודה.
ראו לא מוסיף חדות, המצלמה עם אותם נתונים. ראו אפשר וצריך לחדד כי המצלמה לא עושה את זה.

אני קצת חולק.
RAW אמנם לא מוסיף טווח דינאמי, אבל הוא מאפשר לנצל אותו.
בשלב הדחיסה לJPEG המצלמה מוסיפה קונטרסט באופן עיוור ולא תמיד חכם, ואילו בRAW אפשר בין היתר לשלוט בכל אחד משמונת ערוצי הצבע בנפרד, בתחום הגוון הרוויה והבהירות!

אני בפירוש רואה את היתרונות שידידנו טויטו יכול היה להרוויח מקבצי RAW.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ETStudio;1515241:
אני קצת חולק.
RAW אמנם לא מוסיף טווח דינאמי, אבל הוא מאפשר לנצל אותו.
בשלב הדחיסה לJPEG המצלמה מוסיפה קונטרסט באופן עיוור ולא תמיד חכם, ואילו בRAW אפשר בין היתר לשלוט בכל אחד משמונת ערוצי הצבע בנפרד, בתחום הגוון הרוויה והבהירות!

אני בפירוש רואה את היתרונות שידידנו טויטו יכול היה להרוויח מקבצי RAW.
ברור שיש הבדל בין ראו לג'ייפג, אבל בצילום כזה, שביום אתה מגיע למאות תמונות, הלקוח רוצה לקבל הרבה ומגוון, צילום בראו לא תמיד שווה את המאמץ, צילום נכון ופתיחת כהים מקובץ ג'ייפג תתן תוצאה יפה ומספקת. במצלמה עם טווח דינמי טוב ובצילום מזווית תאורה נוחה לא צריך לפתוח בכלל.
אישית מעדיף לצלם בג'ייפג, התוצאה המתקבלת מספקת לגמרי, במיוחד באירועים.

• הוסף לסימניות
נראה שנהנית!

קשה להגיב לרצף כזה, אבל כמה דברים מציקים לי
חוסר חדות (יש מצב שהקטנת מידי והתצוגה בפורום מותחת את התמונה?)
מיקום פוקוס לא מובן (תמונה 8 למשל)
פרטים שרופים ועוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1515148:
אם תצלם ברואו, תתמכר...

חולק מכל וכל!

RAW טוב למצבי חירום שחייבים להציל פרטים, או לדקויות של הדפסות ענק (וגם אז לא בהכרח)
צילום נכון מלכתחילה על ג'ייפג יספיק לגמרי, תיקונים קלים אפשר לעשות על הג'ייפג

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1515330:
חולק מכל וכל!

RAW טוב למצבי חירום שחייבים להציל פרטים, או לדקויות של הדפסות ענק (וגם אז לא בהכרח)

נכון, אבל תלוי בסגנון העבודה והתוצר המוגמר.
כשאתה צלם עם 'קריזות', קשה ללמד את המצלמה לג'ייפג לך את התמונות לפי הזמנה אישית...

• הוסף לסימניות
צבעים יפים
התמונה הראשונה לא בפוקוס

• הוסף לסימניות
יופי של תמונות גיליתי את טבריה מחדש!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1515330:
חולק מכל וכל!

אני תמיד מצלמת ברואו מסיבה פשוטה של דקויות, והן חשובות לי, חוצמיזה מאין אדע מתי אצטרך להדפיס בענק (וזה קורה לי)
כשצילמתי על ג'יפג לא הגעתי לתוצאות שרציתי, מעדיפה להשקיע עוד קצת זמן ולהגיע למושלמות גם כשהתנאים לא היו מושלמים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה