טומאת כהנים בביה"ח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1214981:
אין לכם נושא יותר משמח לדבר עליו בחודש אדר ?!? :mad:
(לברור הלכתי יש רבנים לא?)
תודה

זה נשמע לי דווקא נושא מאד משמח.
בטח יש שם תינוק בדרך...
(מי שמאבד את ההכרה לא מתחיל לפתוח כאן אשכולות...)
:D:D:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;1214963:
ראיתי שלט בעין כרם (הכניסה לכהנים מותרת). אין לו שום משמעות פרט לתקינות הדלת הכפולה במעבר לחדר מתים, שגם זה לא נכון - מידיעה!

אגב, רב בית החולים אמר לי בשעתו שהוא לא יודע מי התיר לי להיכנס, כי כל המתחם טמא ממש.
עין כרם?!

מעבר לחדר המתים.
זהו אונברטיסה ללימוד רפואה (וכל המבנים מחוברים במסדרונות תת קרקעיים) והם לומדים על איברים וגופות, ה' ירחם.
המקום כולו אסור לכהנים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חננוש;1215074:
עין כרם?!

מעבר לחדר המתים.
זהו אונברטיסה ללימוד רפואה (וכל המבנים מחוברים במסדרונות תת קרקעיים) והם לומדים על איברים וגופות, ה' ירחם.
המקום כולו אסור לכהנים!

זה מלכתחילה, אבל בשביל זה יש לנו רבנים לשאול אותם. הייתי עם בעלי מס' פעמים בעין כרם, כמובן, אחרי שאלת רב.

• הוסף לסימניות
בעיקרון- בירושלים- ליולדות הכי טוב ביקור חולים, (היום זו הנהלה אחת להם ולשע"צ)
שע"צ- יש שלט בכניסה ומרפסת, ואגב- זו בעיה לצאת ולבדוק אם יש שלט כי אז זו בעיה גדולה יותר, אבל יש אפשרות לוודא עם קצין הביטחון. מי שהולכת ללדת שם צריכה לקחת בחשבון פחות ביקורים ואפשרות שיגיעו עד ביה"ח ולא יוכלו להיכנס. ממוצע שעתיים לפינוי נפטר.
עין כרם והר הצופים- לי אמרו שזה ממש איסור, לא רק לבעל כי אם גם לתינוק. (כמובן שצריך לשאול באופן ספציפי על המקרה המסוים)
במעייני הישועה מסתבר שזה מאה אחוז.

אם את צריכה עוד פרטים- אפשר באישי.

• הוסף לסימניות
הדסה ממש ממש בעייתית לכהנים

לי אישית הרב של הדסה אמר אין שום היתר בעולם להיכנס!

לגבי הצופן בשע"צ, לא תמיד זה מסתיים באזהרה לכהנים....אין שום סיבה להסיק מזה לצאת מבי"ח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ללי41;1215189:
לי אישית הרב של הדסה אמר אין שום היתר בעולם להיכנס!

לגבי הצופן בשע"צ, לא תמיד זה מסתיים באזהרה לכהנים....אין שום סיבה להסיק מזה לצאת מבי"ח
אמנם לא צריך להסיק ולצאת...
אך בהחלט ניתן להיות עירניים - ולבדוק את השילוט בהתאם לצופן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1215155:
מי שהולכת ללדת שם צריכה לקחת בחשבון אפשרות שיגיעו עד ביה"ח ולא יוכלו להיכנס.

לא בטוח. ייתכן שכשמותר לו לחלל שבת מותר לו גם להיכנס.

• הוסף לסימניות
למה שיהיה מותר לבעל לחלל שבת?
זו בעיה, בקיצור. כשכתבתי שלא יוכל להיכנס דיברתי על ביקור, לא על הלידה עצמה. אבל גם בלידה עצמה זו בעיה, וזה מורכב מאוד למי שמחמיר בהלכות כהונה.

• הוסף לסימניות
קודם כל - כל בתי החולים מחוברים בינהם במנהרות תת קרקעיות. מידיעה ושיטוט בכמה בתי חולים. וגם הגיון - נגיד שיש מי שמאושפז בבנין ילדים באיכילוב או לחילופין באחד הבנינים בתל השומר וצריך לעבור לחדר ניתוח בבנין הגדול או משהו כזה - הרי ברור שלא יעיבירו אותו ברחובות בית החולים.

שנית - פעם חשבתי שענין טומאת הכהנים מצרך רק את ענין ההיתר וזהו. אחרי לידות בהן בעלי לא הגיע לבקר (ואז לא עמדו להן לדמעות שום ענין של הבנה...) קודם כל עברתי ללדת בבתי חולים שיש סיכוי לכהנים להכנס. (אפילו במחיר של המתנה ארוכה) ושנית הבנתי שזו לא בעיה אלא זכות גדולה. הכהנים עליהם מדובר אמורים לשרת במקום המקדש. הרגע, היום, מחר. והם אמורים להיות קדושים, טהורים. זה משהו נשגב וזכות גדולה בעיני. והקדושה הזו היא משהו שיש לשמור עליו. בכל מחיר.

הכי מדהים היתה ההבנה שבלידה האחרונה בני גם כן לא נכנס לבית החולים בזמן שהשלט הונף. ואז עלתה בי עוצמת הקליטה. זה פשוט שרשרת זהב של כוהנים. של משהו מיוחד שאין לנו הבנה בו.

• הוסף לסימניות
מענייני דיומא:
עמדתי פעם ליד בית חולים, וראיתי אדם מתקשר למשפחתו לבשר על הולדת בנו. מיד הבנתי לאיזה שבט הוא משתייך (מאותה סיבה גם אני עמדתי שם...), ואיחלתי לו "זה הקטן כהן גדול יהיה"! ענה לי "יקרה היא מפנינים, אני מתפלל שיהיה תלמיד חכם"!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1215355:
למה שיהיה מותר לבעל לחלל שבת?
יש דבר כזה.
למשל, בעל מתלווה לאשתו באמבולנס מעבר לתחום שבת, אפילו שזה חילול שבת גמור (עצם היציאה מחוץ לתחום)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרוסמדיה;1215442:
קודם כל - כל בתי החולים מחוברים בינהם במנהרות תת קרקעיות. מידיעה ושיטוט בכמה בתי חולים. וגם הגיון - נגיד שיש מי שמאושפז בבנין ילדים באיכילוב או לחילופין באחד הבנינים בתל השומר וצריך לעבור לחדר ניתוח בבנין הגדול או משהו כזה - הרי ברור שלא יעיבירו אותו ברחובות בית החולים.

שנית - פעם חשבתי שענין טומאת הכהנים מצרך רק את ענין ההיתר וזהו. אחרי לידות בהן בעלי לא הגיע לבקר (ואז לא עמדו להן לדמעות שום ענין של הבנה...) קודם כל עברתי ללדת בבתי חולים שיש סיכוי לכהנים להכנס. (אפילו במחיר של המתנה ארוכה) ושנית הבנתי שזו לא בעיה אלא זכות גדולה. הכהנים עליהם מדובר אמורים לשרת במקום המקדש. הרגע, היום, מחר. והם אמורים להיות קדושים, טהורים. זה משהו נשגב וזכות גדולה בעיני. והקדושה הזו היא משהו שיש לשמור עליו. בכל מחיר.

הכי מדהים היתה ההבנה שבלידה האחרונה בני גם כן לא נכנס לבית החולים בזמן שהשלט הונף. ואז עלתה בי עוצמת הקליטה. זה פשוט שרשרת זהב של כוהנים. של משהו מיוחד שאין לנו הבנה בו.
זה דורש ממך מעבר ללידה ולשעות הביקורים.

הרבה נשות כהנים לא יודעות ולא שמות לב.
בזמן הריון אסור להן להטמא למת.
להזהר בבתי חולים באותו אופן, וכן בלוויות או במקומות טומאה אחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חננוש;1215493:
זה דורש ממך מעבר ללידה ולשעות הביקורים.

הרבה נשות כהנים לא יודעות ולא שמות לב.
בזמן הריון אסור להן להטמא למת.
להזהר בבתי חולים באותו אופן, וכן בלוויות או במקומות טומאה אחרים.

זה לא נכון!!!!!
אשת כהן צריכה להזהר רק בחודש תשיעי שאז יש סיכוי שתלד והתינוק יטמא
בשאר ההריון אין לה שום מגבלה- אין טומאה על עובר

אני גם אשת כהן וגם בת כהן ובדקנו את זה
ולגבי בעל בבי"ח שכל אחד ישאל את רבו

• הוסף לסימניות
אם זה הנושא, אולי תדעו היכן בדיוק אסור לכהנים לעבור בעיר טבריה, ומה הפיתרון לזה?
יש למישהו מפה מפורטת לצרף?

• הוסף לסימניות
כאשת כהן בררתי לגבי לשהות בבי"ח שלא לצורך, [לשהות ליד חולה], ואמרו לי שאין בעיה.
לגבי בחודש תשיעי, יצירתית, חדשת לי, נברר.

• הוסף לסימניות
חננוש זה נקרא ספק ספיקא ולא אסור. הבעיה היא התינוק שיולד שזה נחשב לספיהה באיסור,
יש אירגון מסודר שיש לו מפות ופרטים על כל הבתי חולים וכדומה.
כמדומני איגוד טהרת כהנים, הרב מונק מרמת שלמה בירושלים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1215520:
זה לא נכון!!!!!
אשת כהן צריכה להזהר רק בחודש תשיעי שאז יש סיכוי שתלד והתינוק יטמא
בשאר ההריון אין לה שום מגבלה- אין טומאה על עובר

אני גם אשת כהן וגם בת כהן ובדקנו את זה
ולגבי בעל בבי"ח שכל אחד ישאל את רבו

זה לא כל כך פשוט

קבצים מצורפים

• IMG_0481.JPG
    2.1 MB · צפיות: 78
  • IMG_0480.JPG