נכתב ע"י GRN;1999791:אצלי זה פשוט מאוד:
G גמני
R רוצה
N ניק
אה, ורותי, את גמרת אותי עם הבחירות של ההורים שלך...
נכתב ע"י רותי קפלר;1999772:את יכולה אלפאביתית - על משקל 'אנאלפאביתית'
חשבתי שבחרת חפציבה , כ את גרה בשכונה שם..נכתב ע"י חפציבה;1999968:בילדותנו היינו מציירות בשיעורים דמויות משעשעות, שנשאו את השמות מתילדה וחפציבה.
מכיוון שהשם שלי מתחיל באות ח' ומסתיים בה' בחרתי בחפציבה...
נכתב ע"י פלאפונית;1999972:חשבתי שבחרת חפציבה , כ את גרה בשכונה שם..
נכתב ע"י ok;1999831:אותי מאוד מסקרן מה נפל על "יונה יונה" כשבחרה את השם. מילא יונה אחת, אבל למה שתיים?
נכתב ע"י GRN;1999791:אה, ורותי, את גמרת אותי עם הבחירות של ההורים שלך...
נכתב ע"י סיגל א;1997497:זה אשכול לעניין ... טוב שהיה השנה פורים קטן
אז גם אני לא כ"כ מעניינת.
אמנם אישה, אבל לא סיגל א...
זה פשוט חלק מהאותיות של שמי ומשפחתי.
אהה ולמה לא שם מלא? לא היה לי נעים מכמה אנשים שמסתובבים פה...
נכתב ע"י אילה לב;2000238:אני זורקת את התיק בכניסה לחדר שלי בהתעלמות מופגנת מכללי הבית שממנו אני חלק, וממהרת למטבח ברגליים כושלות לחפש לי איזה זנב של ופלה.
השעה כבר קרובה לחצות ואני מהבקר ועד לפני רבע שעה ישבתי בחדר המחשבים האפל של הסמינר ברוטינה של שיעור- הפסקה- שיעורי בית- פטפוטים- שיעור- פטפוטים- הפסקה וחוזר חלילה.
"דסי" ממעמקי הארון אני שומעת את אבא שלי קורא לי- - - "כן, אבא" הייתי צריכה לגשת אליו עכשיו, ברור. אבל אחרי חצי יממה מול המחשב הסמינרי הראש כבר לא חושב בהגיון. אוף איפה הוופלים???
"יש כאן איזה פורום שאני חושב שיענין אותך, זה בחינם. לעשות לך מנוי?"
"כן, תודה אבא" וזה לא כי באמת אני יודעת על איזה פורום מדובר אלא כי פשוט קל לי יותר לענות כן מאשר לחשוב עכשיו על משו לעומק כשאני רעבה ועיפה כל כך. מזווית עיני אני מגלה חבילה של וופלים, אני מושיטה יד אליה רק כדי לגלות בשניה הבאה שהיא... ריקה.
"אז איזה שם משתמש לעשות לך?", אני מתקרבת למחשב גם כי זה לא מכובד מה שעשיתי עד עכשיו, וגם ובמיוחד שאני מבינה שוופלים כבר לא יהיו לי היום. אולי מחר כשאני אשוב מהסמינר כפי הנראה שוב קרוב לחצות.
"למה לא דסי?" אני שואלת בהגיון תמים של בת סמינר שאין לה מושג מה זה פורומים בכלל. למה צריך להסתתר מאחורי שמות לא מוכרים? מסתבר שמשו מההגיון הרגיל עוד נשאר לי.... למרות שוופלים אין.
"לא יודע, אני רואה שהרוב כאן רושמים בשמות אנונימיים, כדאי לך גם".
"טוב, תרשום אילה" אני נכנעת. למה אילה? אולי כי זה שם שאני אוהבת. אולי כי היה לה, לילדה הזאת חלום למצוא משו לכרסם והחלום נגוז. "שיהיה אילה".
"צריך גם משפחה" הוא מודיע. ורגע לפני שאני מאבדת את זה לגמרי אמא שלי מגיעה ומצילה את המצב "תעשה לב" היא אומרת לו. "גם כי זה חלק מהמשפחה שלנו, וגם כי זה מתאים לדסי".
אין לי אפילו זמן להנות מהמחמאה, בתוך כמה שניות ובהינף מספר הקשות מקלדת אני הופכת לישות חדשה. ויקרא שמי מאותו יום עיף ויגע אילה לב.
מים רבים עברו בירדן מאז, הניק כמעט ולא היה בשימוש כי ילדה- טובה- סמינר- גור- אשדוד בכלל לא נוגעת במחשב בבית. הספקתי לעבוד במשרד פרסום ולעקור לעצמאית, ותמיד נשאר לי הניק האנונימי והכל כך לא מאפיין "אילה לב".
היו אינספור רגעים שרציתי להחליף אותו, לעמוד מאחורי שמי האמיתי, לשים את הלוגו ולהעלות עבודות ממיטב יצירותי ולקוחותי. אבל תמיד, רגע לפני שאני עושה את זה, אני מרגישה את אילה לב הפשוטה והאנונימית הזאת מסתכלת עלי בעיניים מתחננות ואומרת לי: דסי, תראי כמה דברים טובים עשיתי כאן. תראי איך תמיד נתתי לך לדבר בשמי כמה שרצית. בבקשה, תשאירי אותי כמו שאני.
- - - וזה בדיוק מה שאני עושה- - -
אם הייתי יודעת כמה וופלים יש במטבח של פרוג..נכתב ע"י אילה לב;2000238:אני זורקת את התיק בכניסה לחדר שלי בהתעלמות מופגנת מכללי הבית שממנו אני חלק, וממהרת למטבח ברגליים כושלות לחפש לי איזה זנב של ופלה.
השעה כבר קרובה לחצות ואני מהבקר ועד לפני רבע שעה ישבתי בחדר המחשבים האפל של הסמינר ברוטינה של שיעור- הפסקה- שיעורי בית- פטפוטים- שיעור- פטפוטים- הפסקה וחוזר חלילה.
"דסי" ממעמקי הארון אני שומעת את אבא שלי קורא לי- - - "כן, אבא" הייתי צריכה לגשת אליו עכשיו, ברור. אבל אחרי חצי יממה מול המחשב הסמינרי הראש כבר לא חושב בהגיון. אוף איפה הוופלים???
"יש כאן איזה פורום שאני חושב שיענין אותך, זה בחינם. לעשות לך מנוי?"
"כן, תודה אבא" וזה לא כי באמת אני יודעת על איזה פורום מדובר אלא כי פשוט קל לי יותר לענות כן מאשר לחשוב עכשיו על משו לעומק כשאני רעבה ועיפה כל כך. מזווית עיני אני מגלה חבילה של וופלים, אני מושיטה יד אליה רק כדי לגלות בשניה הבאה שהיא... ריקה.
"אז איזה שם משתמש לעשות לך?", אני מתקרבת למחשב גם כי זה לא מכובד מה שעשיתי עד עכשיו, וגם ובמיוחד שאני מבינה שוופלים כבר לא יהיו לי היום. אולי מחר כשאני אשוב מהסמינר כפי הנראה שוב קרוב לחצות.
"למה לא דסי?" אני שואלת בהגיון תמים של בת סמינר שאין לה מושג מה זה פורומים בכלל. למה צריך להסתתר מאחורי שמות לא מוכרים? מסתבר שמשו מההגיון הרגיל עוד נשאר לי.... למרות שוופלים אין.
"לא יודע, אני רואה שהרוב כאן רושמים בשמות אנונימיים, כדאי לך גם".
"טוב, תרשום אילה" אני נכנעת. למה אילה? אולי כי זה שם שאני אוהבת. אולי כי היה לה, לילדה הזאת חלום למצוא משו לכרסם והחלום נגוז. "שיהיה אילה".
"צריך גם משפחה" הוא מודיע. ורגע לפני שאני מאבדת את זה לגמרי אמא שלי מגיעה ומצילה את המצב "תעשה לב" היא אומרת לו. "גם כי זה חלק מהמשפחה שלנו, וגם כי זה מתאים לדסי".
אין לי אפילו זמן להנות מהמחמאה, בתוך כמה שניות ובהינף מספר הקשות מקלדת אני הופכת לישות חדשה. ויקרא שמי מאותו יום עיף ויגע אילה לב.
מים רבים עברו בירדן מאז, הניק כמעט ולא היה בשימוש כי ילדה- טובה- סמינר- גור- אשדוד בכלל לא נוגעת במחשב בבית. הספקתי לעבוד במשרד פרסום ולעקור לעצמאית, ותמיד נשאר לי הניק האנונימי והכל כך לא מאפיין "אילה לב".
היו אינספור רגעים שרציתי להחליף אותו, לעמוד מאחורי שמי האמיתי, לשים את הלוגו ולהעלות עבודות ממיטב יצירותי ולקוחותי. אבל תמיד, רגע לפני שאני עושה את זה, אני מרגישה את אילה לב הפשוטה והאנונימית הזאת מסתכלת עלי בעיניים מתחננות ואומרת לי: דסי, תראי כמה דברים טובים עשיתי כאן. תראי איך תמיד נתתי לך לדבר בשמי כמה שרצית. בבקשה, תשאירי אותי כמו שאני.
- - - וזה בדיוק מה שאני עושה- - -
נכתב ע"י סביונים;1997431:אהבתי את האשכול!
אבל איפה כולם?
יש כאן ניקים שממש מעניין אותי מה עומד מאחורי בחירת השם
(נאסד? איפה את? מחכים להסבר)
![]()
איך רואים שאני נחמדה? לפי המצח? לפי הא' של התגובות?נכתב ע"י inspiration;1997453:האמת מזמן רציתי לומר לך שאני לא אוהבת את השם שלך. תמיד את מצטיירת לי איזו עלמה עם רעלה...
כשבמציאות את מה זה נחמדה...
שתפי אותנו בבחירת השם. אולי כך תנוח דעתנו...
כולם חושבים על קונוטציה ערבית, אין עוד שחושבים על דברים יותר מרתקים?נכתב ע"י יפית כוכב;1997490:נכון! נאסד- תמיד התגובות החמות שלך היוו סתירה עבורי לשם עם הקונוטציה הכל כך ערבית...
ו-א ירושלמית היא אישה מקסימה ומוכשרת (שלימדה אותי גם אי אלו תוכנות גרפיקה)
והשם שלי---
טוב, אז השם הפרטי שלי הוא יפית. והיה תפוס. חיפשתי איזה עצם להצמיד והדבר הכי קרוב שנזכרתי בקשר לשם שלי זה "כדור הארץ ליפית"- הקריאה המוכרת של מטה חלל בארץ לאסטרונאוט. ובגלל שאני רחפנית ברמות- פשוט הצמדתי את מקום שעליו בד"כ אני נמצאת- או שככה הסובבים אותי טוענים בכל אופן (כלומר: כוכב, ל'לכת' כבר לא היה מקום...)
מצחיק האשכול הזה, אני פיתחתי מזמן נוהל חקירת בחירת שם סקרן לכל ניק שיוצרת עימי קשר טלפוני...
נכתב ע"י קולות;1997 586:טוב,
לי היו הרבה רעיונות
חשבתי על שמנת חמוצה, אבל... מ.... נשמע חמוץ,
אז אמרתי,טוב,נלך על כיוון יותר חיובי ומשכנע "שמנת מתוקה"- ונא לא לתפוס כי כבר נתתי לחברה שמצטרפת,
אולי ריבת חלב -גם כבר תפסתי לחברה נוספת אז לא להשתמש...
בקיצור
בסוף החלטתי על שם הסטודיו שלי ...
ו-
נאסד,
מכירה את הגברת מקרוב,
והסיפור שעומד מאחורי שם הניק משעשע כ"כ ורחוק מלהיות ערבי כמרחק עזה מאומן
מחכה כבר שתשתף אותנו
נכתב ע"י ברכי;1997600:איפה כל הניקים משנת 2007? התנדפו?
בכל האשכול יש אולי 3 משנה זו,
אני בחרתי בשם האמיתי שלי
ועוד הספקתי לפני שהגיעו עוד ברכיות,
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים