דרוש מתכון טורטיות

• הוסף לסימניות
אין לי כח לקרוא הכל ולראות האם ענו על שאלת האשכולץ
בכל אופן...
חנות מחסני קירור בבני ברק ברחוב כהנמן פינת עזרא מוכרת טורטיות ולא רק

• הוסף לסימניות
אני מאד אשמח לדעת היכן יש לקנות טורטיות מקמח תירס בלבד,
(בהכשרים העדה החרדית, הרב לנדא או הרב רובין)
חשבתי שאין תחליף ללא גלוטן למוצר הזה. מתברר פה שהמקור הוא ללא גלוטן.

• הוסף לסימניות
כמה הבהרות:
1. זה הפורום לשיתוף מתכונים ולפעמים גם איתור ולמידה על מוצרים וחומרי גלם. כל נושא אחר לא שייך לכאן.
2. הכותרת שונתה כי : א. יש טורטיות בהכשר מהודר- גם אם לא מהודר בשבילכם. ב. כי באופן טבעי היא הזמינה דיון לא רלוונטי לפורום. מי שרוצה להידיין על כשרויות ומחלוקות בעניין מוזמן למצוא במה אחרת.
3. מאותה סיבה ההודעה הפותחת נערכה לכדי בקשה אופרטיבית.
4. לעניין הבקשה וטורטיות בכלל: הטורטיה המקורית שמוצאה מדרום אמריקה עשויה מקמח תירס בלבד.
לא מדובר בקמח תירס שיש במרכולים- הצהוב. אלא בקמח תירס לבן וטחון דק שנקרא גם "מסה הרינה" וניתן להשיגו רק בחנויות שמייבאות אוכל ממקסיקו או אצל יבואנים כמו "טרס פזוס" ואין לי מושג מה הכשרות.
הטורטיות שנמכרות במרכולים בארץ עשויות משילוב של קמח חיטה וקמח תירס (או רק חיטה) ומכילות גם שמרים וחומרים משמרים.
השמרים מעניקים גמישות לאורך זמן והחומרים המשמרים והמתחלבים מאריכים חיי מדף ולדעתי פחות רלוונטיים כשמחפשים מתכון להכנה בבית.
עצה שלי: חפשו מתכון מקמח חיטה שמכיל שמרים והביאו בחשבון שהשימוש לא יהיה לטווח ארוך מאד ושהרידוד לא יצא דקיק כמו בחנות בשל מכשור מיוחד (במקסיקו יש מכשיר ידני למכינים בבית שמשטח את הטורטיות).
היו כמה מתכונים ב"טעימות" לאורך השנים ויש גם ברשת.

• הוסף לסימניות
אולי באמת אפשר לשאול אותם איפה בארץ אפשר להשיג טורטיות-רובין (יש דוא"ל ב"צור קשר"):

• הוסף לסימניות
פעם בפגישה עם בחור ישבנו באיזה מסעדה מקסיקנית ברחוב בצלאל, ובפזילה למקרר שם היה נדמה לי שראיתי טורטיות תירס בהכשר רובין.
מאז אני מתכננת לחזור לשם לשאול מאיפה אפשר להשיג את הטורטיות..
עכשיו בגלל האשכול חיפשתי קצת בגוגל כדי להיזכר בשם של המסעדה (Quesadillas Ascencio ), אבל בתמונה שמצאתי מסתבר שזה טורטיות מחיטה, איזה אכזבה.. :rolleyes: (אולי יש גם מתירס וזה לא בתמונות, אין לי מושג)
אין לי מושג איפה משיגים, אבל נראה שזה קיים:
1604875186073.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה