טחנת הרוח - 2010

• הוסף לסימניות
תמונות טרם השיפוץ.

נא לא להוריד!

קבצים מצורפים

• DSC_5482 2.png
    KB 650.4 · צפיות: 16
  • DSC_5481 2.png
    KB 553.4 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
נפלא ממש!
טוב שהנצחת לפני השיפוץ. כי אחרי השיפוץ זה נראה יותר כמו תחנת חלל ולא טחנת רוח :)
לא ברור למה הרסו את הנוסטלגיה היפיפיה הזו :mad:

• הוסף לסימניות
ממש מרגישים את הרוח,ממש מרגישים ירושלים.
איזה צבעים יפים! באיזה שעה זה צולם?
לפני חודשיים צילמתי שם כלה,לא זיהיתי את המקום חשבתי שטעיתי....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;1092833:
לא ברור למה הרסו את הנוסטלגיה היפיפיה הזו :mad:
הרסו???????????????.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1092855:
הרסו???????????????.

הרסו בגדול! ברקת חשב שפה זה הולנד!!! ממש מכוער!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1092852:
ממש מרגישים את הרוח,ממש מרגישים ירושלים.
איזה צבעים יפים! באיזה שעה זה צולם?
לפני חודשיים צילמתי שם כלה,לא זיהיתי את המקום חשבתי שטעיתי....

צולם לפני שנים...
חשיפה אורכה מאוד!!! סביבות 7 בערב.

• הוסף לסימניות
לא מביע את דעתי בקשר לעיצוב, אבל מדובר בעבודת שיחזור של התחנה המקורית, וכשמשחזרים צריך להצמד למקור, וזה מה שעשו..

• הוסף לסימניות
אולי מישהו יעלה גם תמונה של תחנת החלל המחודשת? לטובת כל אלו שהם לא ירושלמים ורוצים לדעת על מה למחות..... ;)

• הוסף לסימניות
בדיוק, נראה הולנד. גם כשמשפצים צריכים לזכור שזה אמור להראות ישן ולא חדש מהקופסא ;)

באמת מעצבן. אנחנו הסרטנו שם וממש התעצבנו.

• הוסף לסימניות
אולי משה ליאון יבוא ויבנה חדש, או יחזיר את הישן? ;)

• הוסף לסימניות
הרסו לגמרי.
לבן מבריק מרובע!

• הוסף לסימניות
הרסו לגמרי.
לבן מבריק מרובע!

• הוסף לסימניות
לא מפריע לכם שבמשך למעלה משלושים שנה, עמד כאן משהו שבכלל לא דומה למקור?
אז באו האדריכלים, לקחו תמונות ישנות ושחזרו את הטחנה המקורית אחת לאחת.
אז הרסו לכם את הנוסטלגיה המזויפת?

• הוסף לסימניות
לא הרסו לנו, הרסו לעצמם.
עתיקות ואתרים כאלה אינם רק אבן כזו א אחרת, הם מלאי ניחוח קדום ויותר משהחומר הוא הדומיננטי- חשובה האוירה והתחושה המתקבלת. אם השיחזור הרס אוירה, אם הוא יצר תחושת חדשנות- הוא שגה ונכשל. אם כל כך הרבה ניקים כאן הרגישו את זה- כנראה שיש בזה משהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1093157:
לא הרסו לנו, הרסו לעצמם.
עתיקות ואתרים כאלה אינם רק אבן כזו א אחרת, הם מלאי ניחוח קדום ויותר משהחומר הוא הדומיננטי- חשובה האוירה והתחושה המתקבלת. אם השיחזור הרס אוירה, אם הוא יצר תחושת חדשנות- הוא שגה ונכשל. אם כל כך הרבה ניקים כאן הרגישו את זה- כנראה שיש בזה משהו.
ייתכן, בכל מקרה, לילדים שלך תהיה נוסטלגיה מדוייקת יותר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1093152:
לא מפריע לכם שבמשך למעלה משלושים שנה, עמד כאן משהו שבכלל לא דומה למקור?
אז באו האדריכלים, לקחו תמונות ישנות ושחזרו את הטחנה המקורית אחת לאחת.
אז הרסו לכם את הנוסטלגיה המזויפת?

קודם כל חידשת לכולנו את המראה המקורי, אני מניח שלפחות רובנו לא ראו את תמונת המקור.
שנית, אני אישית גדלתי קרוב (מושבה הגרמנית) ומעל שלושים שנה אני רואה את הכיפה היפה שהוסרה ולכן אני מרגיש נוסטלגיה איתה. (אגב אני זוכר גם את הכרכרה המקורית לפני ששרפו ושיחזרו אותה)

בנוסף, אם היו משווים מראה עתיק לכיפה החדשה ולא כזה הייטקי, אני חושב שהיינו מרוצים.

גם אני זכיתי בזמנו לצלם אותה לפני הפשלה...

קבצים מצורפים

• PICT3787.jpg
    KB 173.9 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
תראו, כל השאלה היא למען מי עושים את כל זה- אם למען התושבים והמבקרים וכו'- הישן עדיף פי כמה, גם אם הוא לא של 400 שנה אלא רק של 200. עדיף פי כמה ממשהו מבריק, חדש וחסר ניחוח גם אם מדויק סנטימטרית לפי המקור.
אבל אם בונים כאן פינה לארכיאולוגים, פרופסורים ומדענים- צריך לשחזר במקסימום דיוק גם אם זה על חשבון היופי העתיק. נראה לי שרובינו בקבוצה הראשונה.
וזו לא פעם ראשונה. ברקת כנראה חושב שירושלים לא מספיק יפה, חבל שהוא לא הפנים שאיזורים חדשים יש בה הרבה מאוד וכמובן בהמון ערים אחרות. ואת הנופים המיחדים ביותר הוא בוחר לשפץ בחוסר הבנה אומנותי.

• הוסף לסימניות
תראו, כל השאלה היא למען מי עושים את כל זה- אם למען התושבים והמבקרים וכו'- הישן עדיף פי כמה, גם אם הוא לא של 400 שנה אלא רק של 200. עדיף פי כמה ממשהו מבריק, חדש וחסר ניחוח גם אם מדויק סנטימטרית לפי המקור.
אבל אם בונים כאן פינה לארכיאולוגים, פרופסורים ומדענים- צריך לשחזר במקסימום דיוק גם אם זה על חשבון היופי העתיק. נראה לי שרובינו בקבוצה הראשונה.
וזו לא פעם ראשונה. ברקת כנראה חושב שירושלים לא מספיק יפה, חבל שהוא לא הפנים שאיזורים חדשים יש בה הרבה מאוד וכמובן בהמון ערים אחרות. ואת הנופים המיחדים ביותר הוא בוחר לשפץ בחוסר הבנה אומנותי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה