רכבים טיוטה אוריס

• הוסף לסימניות
לי יש 2014.
עירוני (לא משולב)- לא חסכוני בכלל (יכול לקחת גם 1:6)
בינעירוני-1:17
אני יודע שזה נשמע פער גדול מדי אבל אני בודק את זה באדיקות כל תדלוק...
ובאופן כללי טפו טפו אחלה אוטו.
אני עם הרכב הזה המון שנים
קח כמה טיפים לחסוך המון בעירוני
1. תתדלק רק בסונול (עשיתי מחקר עמוק חיסכון של ביו 15-20 אחוז בדוק!!!
2.סע בעיר בעדינות, הגז בעדינות, אל תנסה לעשות איתו פתיחות מהירות הרכב לא בנוי לזה בכלל זה מבזבז 20% יותר בדלק, ההבדל בנהיגה ברכב שלי לבין אחי זה שלי 5.2 ל100 אחי 6.8 ל100
3. תשתמש בשמן מנוע איכותי
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני מציעים לי כזה רכב
2017 יד 2
230K ק"מ
בפחות מ40K ש"ח
שווה?
הרכב שלי היום ב"ה 370K ונוסע מעולה ללא שום בעיות ותקלות מלבד טיפול 15K וברקסים הכל פיקס

חובה לבדוק שיש ביטוח לסוללה מחיר סוללה 12K מחזיקה 50K

• הוסף לסימניות
כל מי שאני התייעצתי איתו מהלל את הרכב
ואמר שהרכב נותן את המענה למשפחה
ותמורה טובה למחיר
אשמח לשמוע עוד חוו"ד מבעלי ניסיון
@להודות ולהלל! האם התאוצה יותר טובה מהיונדאי i30 ?
האוריס יותר חסכוני משמעותי מאוד ויותר מאובזר ומפנק ופגאז גדול יותר
אבל פתיחות וסחיבות בעליות פחות טובות מהיונדאי

• הוסף לסימניות
אני עם הרכב הזה המון שנים
קח כמה טיפים לחסוך המון בעירוני
1. תתדלק רק בסונול (עשיתי מחקר עמוק חיסכון של ביו 15-20 אחוז בדוק!!!
2.סע בעיר בעדינות, הגז בעדינות, אל תנסה לעשות איתו פתיחות מהירות הרכב לא בנוי לזה בכלל זה מבזבז 20% יותר בדלק, ההבדל בנהיגה ברכב שלי לבין אחי זה שלי 5.2 ל100 אחי 6.8 ל100
3. תשתמש בשמן מנוע איכותי
בהצלחה
מתדלק כמעט תמיד בסונול (תחנה קרובה לבית)
לגבי פתיחות אתה צודק שאני לא נוסע הכי בעדינות וכנראה זה באמת הכי משמעותי בעניין של הדלק...
ולעניין השמן מנוע- הרכב טופל מהיום הראשון אך ורק בטויוטה.

• הוסף לסימניות
האוריס יותר חסכוני משמעותי מאוד ויותר מאובזר ומפנק ופגאז גדול יותר
אבל פתיחות וסחיבות בעליות פחות טובות מהיונדאי
לא כ"כ מסכים לעניין הפתיחות.
הפתיחות שלו מצויינות-תמיד!
אם אתה בעליות הרבה זמן אז הוא לא טס, אבל כל זה רק שאתה על מצב eco (חסכוני) או רגיל. אם אתה בוחר במצב power, אז זה לא חסכוני אמנם, אבל הרכב טס גם בעליות הארוכות והקשות בדרך לירושלים מנסיון!
כשאני נוסע לי-ם, בעליות הקשות אני שם על מצב power וכשמסתיים העליה אני מעביר לאקו וכמו שכתבתי זה עדיין לוקח 1:17 (משתנה גם בין הקיץ לחורף מבחינת המזגן)

• הוסף לסימניות
לי יש 2014.
עירוני (לא משולב)- לא חסכוני בכלל (יכול לקחת גם 1:6)
בינעירוני-1:17
אני יודע שזה נשמע פער גדול מדי אבל אני בודק את זה באדיקות כל תדלוק...
ובאופן כללי טפו טפו אחלה אוטו.
מוזר ממש 1.ל6 זה לא הגיוני
יש לך החברים או אוריס רגיל?

• הוסף לסימניות
יש לי שנה 2015 220K קמ
הוא לוקח לי אחד ל13-14
אין לי נורות דלוקות, ובטויוטה אמרו לי שכנראה הבעיה מכנית,
יכול להיות סוללה חלשה בלי נורה דולקת?
כי בדיקה של הסוללה לבד עולה 500 שח.
בעוד 2000 קמ אני צריכה לחדש את האחריות - נתנו לי הצעת מחיר כולל בדיקה של 900 שח, זה המחיר?
וטיפול 15000 שווה לעשות בטויוטה?

• הוסף לסימניות
יש לי שנה 2015 220K קמ
הוא לוקח לי אחד ל13-14
אין לי נורות דלוקות, ובטויוטה אמרו לי שכנראה הבעיה מכנית,
יכול להיות סוללה חלשה בלי נורה דולקת?
כי בדיקה של הסוללה לבד עולה 500 שח.
לי הוא גם לא חסכוני בתוך העיר ובדקו את הבטריה כשהארכתי את האכריות ואמרו שהכל תקין.
בעוד 2000 קמ אני צריכה לחדש את האחריות - נתנו לי הצעת מחיר כולל בדיקה של 900 שח, זה המחיר?
לי עלה 615 ש"ח אבל הבנתי שיש מצב שהמחיר עלה בגלל תקנה חדשה שלהם שבמקום לנקות את המסנן של הבטריה, הם מחליפים את המסנן וזה מייקר.
המלצה שלי- להתקשר לפני זה ולהשוות מחירים. לא בכל הסוכנויות של טויוטה זה אותו מחיר.
וטיפול 15000 שווה לעשות בטויוטה?
אני עשיתי בטויוטה ראשל"צ לפני חודשיים ועלה לי טיפול קטן במבצע 600 שקל בערך, אבל אם צריך לתקן משהו זה כבר יותר יקר.
בטויוטה רייכמן למשל טיפול קטן באיזור 1000+...
הכי טוב לקבל הצעות מחיר בטלפון מכמה סוכנויות של טויוטה ולהשוות. (בהנחה ורוצים ללכת על מוסך רשמי של טויוטה...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אנו זקוקים לרכב 7 מקומות.
(השורה השלישית פחות מעניינת.. כי יש לנו בכל מקרה רק 6 נוסעים. וגם זה, נדיר שכולם יחד באוטו..)

בינתיים יש 2 דגמים ששמנו עליהם עין
טיוטה ורסו. 2015, 150,000 ק"מ - המחיר שלו נע באזור 62K. (מחירון יד2 44,600) - רכב די קשוח למציאה
סיטרואן פיקסו C4 בנזין. , 2015, 150,000 ק"מ המחיר שלו נע באזור 16K (מחירון יד2 17,200) - היצע מוגבר מאוד

כל מה שיש לרכב להציע מבחינת נוחות,
צריכת דלק, תאוצה וכל השאר - הדגמים די חופפים. (עד כמה שביררנו)

הפער ביניהם הוא האמינות.
השאלה שלי, האם האמינות שווה פי 4 במחיר של הרכב??

אני אסביר את הדילמה :
כלומר, על הנייר אפשר להוציא מהארנק רק 40,000 ולקנות 2 רכבים של סיטרואן, ולתת להם לשכב במוסך בתורנות, ולשלם עליהם עוד 10,000 ש"ח- תיקונים בשנה (+5,000 עבור ביטוח וטסט נוסף) , ועדיין לא להגיע למחירים ההזויים של הטויוטה.

אשמח להכוונה מבעלי הידע כאן.
תודה 🙏
  • וואו!
Reactions: יראת גאולה1 //
22 תגובות
  • תודה
Reactions: צפונבון1 //
19 תגובות
הרבה אנשים אומרים נקנה רכב חשמלי במקום לשלם 1,500-2,000 שח על דלק נשלם את זה החזר לרכב חשמלי חדש
גם נרוויח את ההפרש (אם בכלל) וגם נתפנק על רכב טוב עוצמתי וחדש
ברור שמי שקונה רכב חדש אין מצב שהוא חוסך משהו כי הירידת ערך ברכב חדש בכלל וברכב חשמלי בכלל היא פסיכית
אמנם הם חוסכים 2000 שח בחודש על דלק אבל הירית ערך ב4 שנים היא 100,000 ש"ח בחשבון פשוט: ירידת ערך של 25,000 ₪ בשנה = 2,083 ₪ הפסד בכל חודש והם לא מחשבים את הביטוח היקר (מגיע בקלות ל10 אל"ש) ולא את העמדת טעינה ולא את החשמל (גם אם זה קצת אבל זה גם כסף)
רכבים שעלו 150,000 שח יכולים להימכר היום אחרי 4 שנים ב50,000 שח רנו זואי (130 אל"ש) ניסאן ליף (150 אל"ש) GAC (140 אל"ש) MG ZS EV (130, אל"ש) JAC (133 אל"ש) וכן הלאה ואפשר למצוא אותם כיום ביד 2 את הרכבים האלה במחיר 50,000-60,000 ש"ח
השאלה האם אפשר לרכוב דווקא על אלה שכן עשו את הטעות הזאת וקנו את הרכב הכי מתקדם לפני 4 שנים והיום הרכב הזה איבד בערך 60% מהערך שלו מציין שהרכב לפעמים עדיין באחריות כללית וודאי הבטריה באחריות יש לה בד"כ 8 שנים או 150-160 אלף קילומטר
או שלא הרכב ימשיך לאבד את הערך שלו אז בקצב הזה נראה עוד 3 שנים רכבים חשמליים ב15-20 אל"ש (ואז כל אברכי הפריאוס יעברו לחשמלי) שזה הרבה יותר חסכוני הרבה פחות כאב ראש הרבה פחות טיפולים להתקדם לפחות 10 שנים בשנתון
רק מציין שכל הרכבים הזולים האלה הטווח שלהם יחסית קטן 200-260 קמ טווח ריאלי
וצריך לבדוק את הסוללה לפני שקונים רכב כזה וכמובן שיהיה אופציה לעמדת טעינה (אלא אם אתם גרים במודיעין עילית)
יאלה תגיבו מי שיש לו חשמלי וחוסך (לטענתו) ומי שנגד ונשאר עם ההיברידי

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה