טיול טיול באיזור ירושלים עם עגלה

• הוסף לסימניות
איפה אפשר לטייל בטבע באיזור ירושלים והסביבה, הרבה נוף אבל לא קשה מידי ואפשרי עם עגלה בקלות.
אפשר איזור ירושלים, מבשרת, מודיעין, מעלה אדומים/ מצפה יריחו או אפילו בית שמש.

תודה רבה רבה לכל המסייעים!!!

• הוסף לסימניות
הליפתא-יש מסלול סלול
עד איפה?
ממה שזכור לי, די מהר הוא מסתיים, לא?!

עין לבן.
פארק הצבאים.
עמק הארזים.
טיילת בגילה.
בעמק ארזים וטיילת גילה יש נוף?

מישהו יודע אם יש מים במאגר בית זית?

איזור יד קנדי, אין מסלולים מותאמים לעגלה?

ונודה מאד מאד לרעיונות נוספים עם דגש על נופים.

• הוסף לסימניות
עד איפה?

נכון הוא באמת מסתיים די מהר.(הליפתא)
מאגר בית זית - בערך על אותו רעיון ואני לא יודעת אם יש מים בעונה הזאת של השנה, הירידה למסלול היא לא הכי מיועדת לעגלות - ממה שזכור לי לפני 6 שנים זה היה מסלול צר שמתאים לאופניים
זכור לי מסלול ממש ארוך עם כביש רחב שיורד ומתפתל למטה ובסופו יש מעיין או שניים, זה נמצא באיזור ירושלים-כמה תחנות אחרי היציאה מהעיר (אם מישהו מזהה ויודע לומר את השם של המקום)
וחוץ מזה תבדקי כאן אולי תמצאי משהו שמתאים לכם

• הוסף לסימניות
עד איפה?

טיילת גילה היא על הנוף.
בסבירות שהמאגר כמעט יבש בתקופה הזו.
אם אתם מגיעים ברכב עד "יד קנדי "המקום עצמו כבר נגיש.
מסלולים בהרים לא נגישים לעגלות.

• הוסף לסימניות
מאגר בית זית יבש בתקופה הזאת.
ביד קנדי אם אתם עם רכב ממשיכים לרדת בכביש אחרי יד קנדי, יש ירידה מפותלת של כמה דקות ואחריה להמשיך ישר עם הכביש עד שהוא מסתיים, מגיעים ל"חניון קדושי קהיר"
ומשם יוצא שביל סלול מעגלי באורך של קילומטר וחצי, מוצל ועם נוף יפה. מקסים עם עגלה!

עין מבוע גם הוא נגיש עם עגלה, זה יותר אתר ולא מסלול.

@פנינה 99 אשמח להכוונה איפה הטיילת בגילה.

• הוסף לסימניות
איפה אפשר לטייל בטבע באיזור ירושלים והסביבה, הרבה נוף אבל לא קשה מידי ואפשרי עם עגלה בקלות.
אפשר איזור ירושלים, מבשרת, מודיעין, מעלה אדומים/ מצפה יריחו או אפילו בית שמש.

תודה רבה רבה לכל המסייעים!!!
אני לא יודע מה זה נוף אצלכם
אבל יש את המסלול אופניים שמירושלים (גבעה צרפתית, צומת רמות) למוצא, השביל סלול ברובו (עד פארק האבנים, בערך 10 דק' הליכה ממוצא) ויש תחבורה ציבורית מצויינת משני הכיוונים.
הדרך טובלת בצמחייה ירוקה משני הצדדים, יש 3 פארקים מכובדים במהלך הדרך, עוברים מתחת לגשר הרכבת הגדול.
האספלט מגיע עד איפה שכתוב 'פארק ארזים' במפה המצורפת, משם ממשיכים ישר על השביל עד שמגיעים לכביש שעולה למבשרת, שם פונים שמאלה, עוברים בתוך המנהרה, בכיכר שוב שמאלה שם יש תחנה עם כל קווים מבשרת ציון לירושלים.
מצומת רמות עד מוצא לוקח בערך שעה-שעה וחצי (הליכה, לא כולל העצירה בפארקים), אפשר להמשיך משם לאורך מאגר בית זית אבל שם מאוד מהר נגמר האספלט.
כדאי להביא בימבות, אופניים לא בהכרח יתנו להעלות לאוטובוס חזור.
1749378979075.png

• הוסף לסימניות
אני לא יודע מה זה נוף אצלכם
אבל יש את המסלול אופניים שמירושלים (גבעה צרפתית, צומת רמות) למוצא, השביל סלול ברובו (עד פארק האבנים, בערך 10 דק' הליכה ממוצא) ויש תחבורה ציבורית מצויינת משני הכיוונים.
הדרך טובלת בצמחייה ירוקה משני הצדדים, יש 3 פארקים מכובדים במהלך הדרך, עוברים מתחת לגשר הרכבת הגדול.
האספלט מגיע עד איפה שכתוב 'פארק ארזים' במפה המצורפת, משם ממשיכים ישר על השביל עד שמגיעים לכביש שעולה למבשרת, שם פונים שמאלה, עוברים בתוך המנהרה, בכיכר שוב שמאלה שם יש תחנה עם כל קווים מבשרת ציון לירושלים.
מצומת רמות עד מוצא לוקח בערך שעה-שעה וחצי (הליכה, לא כולל העצירה בפארקים), אפשר להמשיך משם לאורך מאגר בית זית אבל שם מאוד מהר נגמר האספלט.
כדאי להביא בימבות, אופניים לא בהכרח יתנו להעלות לאוטובוס חזור.
צפה בקובץ המצורף 1983235
מדובר במסלול שמתחיל במנהרה שליד צומת רמות לכיוון פארק ארזים?
אנחנו עם רכב, איפה כדאי לחנות כדי לעשות את המסלול? כדאי להתחיל ממוצא?

• הוסף לסימניות
מדובר במסלול שמתחיל במנהרה שליד צומת רמות לכיוון פארק ארזים?
אנחנו עם רכב, איפה כדאי לחנות כדי לעשות את המסלול? כדאי להתחיל ממוצא?
אכן מדובר באותו מסלול ואין באמת חנייה בצומת רמות.
אפשר לחנות בכניסה לעיר ולקחת אוטובוס לצומת רמות, אחרת בנסיעה חזור תצטרכו 2 אוטובוסים כדי לחזור לרכב.
אפשר לרדת לספורטק ולחנות שם אבל אז כדי לחזור לרכב יהיה לכם הליכה בנוסף ל-2 אטוטובוסים.
אפשר גם לחנות בחנה וסע בגבעת המבתר ולהתחיל את המסלול משם, אבל יקח לכם זמן לחזור לאוטו אח"כ.
ואפשר גם להשאיר את האוטו בבית... זה לא מסלול מעגלי, לא יודע כמה יחסוך לכם הרכב.

לעשות את המסלול ממוצא זה לעשות הכל בעלייה, לא מומלץ.

• הוסף לסימניות
אכן מדובר באותו מסלול ואין באמת חנייה בצומת רמות.
אפשר לחנות בכניסה לעיר ולקחת אוטובוס לצומת רמות, אחרת בנסיעה חזור תצטרכו 2 אוטובוסים כדי לחזור לרכב.
אפשר לרדת לספורטק ולחנות שם אבל אז כדי לחזור לרכב יהיה לכם הליכה בנוסף ל-2 אטוטובוסים.
אפשר גם לחנות בחנה וסע בגבעת המבתר ולהתחיל את המסלול משם, אבל יקח לכם זמן לחזור לאוטו אח"כ.
ואפשר גם להשאיר את האוטו בבית... זה לא מסלול מעגלי, לא יודע כמה יחסוך לכם הרכב.

לעשות את המסלול ממוצא זה לעשות הכל בעלייה, לא מומלץ.
תודה רבה על כל המידע.

זה מסלול ארוך מכדי לעשות אותו הלוך ושוב רגלית?!

• הוסף לסימניות
תודה רבה על כל המידע.

זה מסלול ארוך מכדי לעשות אותו הלוך ושוב רגלית?!
בהליכה רצופה מצומת רמות זה בערך שעה - שעה וחצי לכל כיוון (תלוי באיזה גיל הילדים).
אבל לא צריך לעשות את כל המסלול, אפשר להתחיל בספורטק או בפארק נחל שורק, שם יש חניה בשפע להתקדם עד כמה שרוצים, ולחזור.
בערך 10-15 דק' הליכה מהפארק הראשון יש עוד אחד עם גשר חבלים, ואח"כ בערך עוד חצי שעה עד לפארק השלישי שבו יש כל מיני משחקי חברה מאבן, ואז תחליטו אם אתם רוצים לחזור 45 דק' ברגל או להמשיך עוד 10 דק' הליכה עד לתחנת אוטובוס.
בעיקרון לכל אחד מהגנים יש נגישות לרכב כך שאם אתם בקטע להתפצל אחד יכול ללכת להביא את הרכב לנקודה הבאה מתי שהשני שומר על הילדים בפארק.

• הוסף לסימניות
אני מעוניין לטייל בירושלים בשעות הבוקר המוקדמות (להתחיל 7:30-8:00) עם עגלות וילדים קטנים ומתלבט בין עמק הארזים לגיא בן הינם+כותל
אשמח לחוו"ד מנסיון בלבד על שני המקומות (קושי/צניעות/מעניין לילדים ו/או מבוגרים/טיפים איך לתכנן יותר נכון בשניהם (לעמק הארזים כנראה אגיע במונית)/אם אני מעוניין לקחת מהגיא אוטובוס לכותל מה עדיף וכו' וכו')

גיא בן הינם.jpg
עמק הארזים.jpg

• הוסף לסימניות
אם אני מעוניין לקחת מהגיא אוטובוס לכותל
תתחיל בכותל, משם תקח אוטובוס לתחנה אחת עד הר ציון משם זה ממש 3-4 דק' עד הגשר (ירידה די אתגרית).
בחזור תעלה בחזרה להר ציון ותיקח משם אוטובוס חזור.
אם אתה רוצה בדווקא בסדר הזה אתה יכול לקחת קו 83 מהר ציון עד הכותל (דרך הרובע, חוויה בפני עצמה) אבל זה סתם סיבוב מסובך.
רק נקודה אחת שצריך לשים לב אליה, בכל הדרך כמעט ואין צל, קח בחשבון ואל תצא ביום חם מדי (או שתתחיל ב-4 בצהריים)

• הוסף לסימניות
אני מעוניין לטייל בירושלים בשעות הבוקר המוקדמות (להתחיל 7:30-8:00) עם עגלות וילדים קטנים ומתלבט בין עמק הארזים לגיא בן הינם+כותל
אשמח לחוו"ד מנסיון בלבד על שני המקומות (קושי/צניעות/מעניין לילדים ו/או מבוגרים/טיפים איך לתכנן יותר נכון בשניהם (לעמק הארזים כנראה אגיע במונית)/אם אני מעוניין לקחת מהגיא אוטובוס לכותל מה עדיף וכו' וכו')

צפה בקובץ המצורף 2032410צפה בקובץ המצורף 2032405
גיא בן הינום: ירידה די תלולה לגשר, ועלייה קשה בחזור
שנה שעברה היינו שם ביחד עם חצי עם ישראל כנראה שהשנה יגיעו החצי השני-
אם תעשה את זה מוקדם מסתבר שלא יהיה כל כך עמוס.

• הוסף לסימניות
תתחיל בכותל, משם תקח אוטובוס לתחנה אחת עד הר ציון משם זה ממש 3-4 דק' עד הגשר (ירידה די אתגרית).
בחזור תעלה בחזרה להר ציון ותיקח משם אוטובוס חזור.
אם אתה רוצה בדווקא בסדר הזה אתה יכול לקחת קו 83 מהר ציון עד הכותל (דרך הרובע, חוויה בפני עצמה) אבל זה סתם סיבוב מסובך.
רק נקודה אחת שצריך לשים לב אליה, בכל הדרך כמעט ואין צל, קח בחשבון ואל תצא ביום חם מדי (או שתתחיל ב-4 בצהריים)
קודם כל תודה רבה לכל העונים -

אני מתכווין להגיע מבר אילן לכותל ולשלב את הגיא (לקחת קו 163 הסינמטק/דרך חברון ו/או 72 להחאן/דוד רמז ו/או קו 3 להר ציון מעלה השלום) כך שהשאלה היא איך הגישה מהתחנות הנ"ל לגיא ולגשר מבחינת עגלות וסתם כך וכן איך אח"כ עדיף להגיע לכותל, והאם לא עדיף במקום זה לטייל בעמק הארזים (להגיע מבר אילן לחניון במונית>לעינות תלם>נחל חלילים/מערת חלילים>גן הגשרים>ולחזור לחניון>מונית לבר אילן)
בכל אופן השעות שלי הן שעות הבוקר המוקדמות 7:00-7:30

• הוסף לסימניות
אנחנו הלכנו מהכותל לגשר לאורך הכביש, לא זוכרת כמה זמן זה לקח. הירידה לגשר עצמו קצת מסובכת עם עגלה אבל הסתדרנו איכשהו. הגשר נחמד, יש נוף יפה מאד
אם לא הייתם עדיין באזור עמק הארזים ממליצה יותר

• הוסף לסימניות
אני מתכווין להגיע מבר אילן לכותל ולשלב את הגיא (לקחת קו 163 הסינמטק/דרך חברון ו/או 72 להחאן/דוד רמז ו/או קו 3 להר ציון מעלה השלום) כך שהשאלה היא איך הגישה מהתחנות הנ"ל לגיא ולגשר מבחינת עגלות וסתם כך וכן איך אח"כ עדיף להגיע לכותל, והאם לא עדיף עליו לטייל בעמק הארזים (להגיע מבר אילן לחניון במונית>לעינות תלם>נחל חלילים/מערת חלילים>גן הגשרים>ולחזור לחניון>מונית לבר אילן)
בכל אופן השעות שלי הן שעות הבוקר המוקדמות 7:00-7:30
קו 163 הרבה פעמים לא מוריד בסינימטק (אני יודע שכתוב שהוא מוריד, אני מדבר למייעשה...).
מהחאן עד הגשר זה המון דרך, ואתה אומר שיש לך עגלות וילדים קטנים, לא הייתי עושה את זה.
האפשרות הריאלית ביותר זה קו 3 להר ציון/מעלה השלום (הדרך קצת אתגרית לעגלות אבל הלכתי את זה כבר עם עגלה, לא היה כזה נורא, רק שמבוגר יוריד את העגלה ללמטה).

אם אתה רוצה ללכת לכותל באוטובוס כדאי שתלך לשם לפני הגשר כי הכביש חד סטרי ואין שום אוטובוס שנוסע בניגוד לכיוון התנועה (מלבד קו 83 שנוסע קודם לממילא ואחר כך חוזר לרובע).
אם אתה רוצה ללכת את זה ברגל כנראה שעדיף ללכת לכותל אחרי הגשר כי אז תלכו בירידה (אפשר לעלות גם לקבר דוד המלך בדרך, יהיה לכם גם יותר צל).
ואם אתה סגור על להתחיל ב-7:30 רק תבדוק שלא מדי חם כי אם תהיה בגשר בשעה 11:00 בבוקר אתם תיצלו בשמש.
אני במקומך הייתי מתחיל בגשר והולך אח"כ לכותל ברגל (בערך רבע שעה) כי בשמונה לא יהיה חם מדי ובכותל יש מזגן ומים.

לגבי המסלול שלך בעמק הארזים, לא הייתי בכל הנקודות שציינת וממילא אין לי נסיון אישי כנדרש, הייתי בפארק עמק הארזים וגם בנחל/מערת חלילים , אבל בעיינות תלם לא הייתי בכלל (התחלתי בצומת רמות והלכתי עד מבשרת ומשם לקחתי אוטובוס חזור).
רק מציין שלמיטב ידיעתי אמור להיות קצת קשה נחל חלילים עם עגלה אא"כ שיפצו שם מהפעם האחרונה שהייתי שם.

בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה