דרוש מידע טיול באיסלנד

• הוסף לסימניות
מישהו יודע על האפשרויות שם לתנאים דתיים?
טיול לשבועיים, זה נשמע הגיוני? אוכל, תפילות וכו'?
מה עדיף, חורף או קיץ?
גם עוד מידע שיש לכם יכול לעזור בע"ה.
תודה.

• הוסף לסימניות
מיקי שפיצר (אח שלי) מכיר את איסלנד מעולה!
יכול לתת לכם המון מידע
(עכשיו הוא נמצא שם בפעם העשירית כבר...)
תיצרו איתו קשר
(פרטים ליצירת קשר נמצאים באתר שלו- לכתוב מיקי שפיצר בגוגל)

• הוסף לסימניות
תודה.
אני אשמח לקבל עוד מידע ממי שיש לו

• הוסף לסימניות
בדרך כלל אלו שנוסעים זה עם קבוצה, אחרת זה קצת מסובך,
קחו בחשבון את הזמנים שיש רק לילה או רק יום,
גם בעניין של תפילות ושבתות, יש תקופות שהזמנים מטורללים, שקיעה ב11 ויותר...

• הוסף לסימניות
אשמח לעקוב...
לדעתי זה אחד מהמקומות כמו במזרח הרחוק שצריך להתארגן מראש עם גזייה ואוכל לבישול...
או לשבת במקומות טבעוניים וכו'..
זה באמת כיף וניתוק מוחלט אבל קצת כאב ראש...

• הוסף לסימניות
נסעתי לשם פעמיים בחודשי קיץ.
איסלנד היא אחת המדינות המדהימות ביותר לטיול. אתם תראו שם נופים ותופעות טבע שמן הסתם לא תראו בשום מקום אחר באזור הגיאוגרפי הזה של העולם. זו תחושה של הימצאות בפלנטה אחרת - פלנטה ריקה למדי מאנשים.

אם הטיול הוא בן שבוע לפחות, אני ממליץ על הקפת המדינה בכביש 1 - כביש הטבעת. (טכנית אפשר לדחוס את זה גם בכמה ימים, זה סה״כ 16 שעות נסיעה רצופות, אבל זה תלוי בכמה אתם רוצים לדחוס לפי ההעדפות והנתונים האישיים שלכם).

אני ממליץ לצאת גם מתחומי האי היבשתי ולעלות (עם הרכב) על המעבורת לאי ווסטמן. אי יפהפה במיוחד.

נסיעה בחורף מאתגרת הרבה יותר, ועם זאת מעניקה חוויות נדירות (חוויות שעוד לא חוויתי, כי עוד לא הייתי שם בחורף).
לא בדקתי - אבל יתכן שהטיול בחורף יהיה יקר יותר, הן משום שתיירים רבים פוקדים את המקום על מנת לחוות את איסלנד החורפית, והן משום שעל מנת לנסוע במקומות רבים במדינה יש צורך ברכב מיוחד המותאם לנסיעה בחורף.
כמו״כ אם אינני טועה חלקים נרחבים במדינה חסמים למעבר רכב פרטי בחודשי החורף, אבל כדאי לבדוק את זה ולא להסתמך על דברי, כי כאמור לא נסעתי לשם בחורף.
לנסיעה בפעם הראשונה הייתי ממליץ לנסוע דווקא בקיץ (וגם בקיץ יש שפע של קרחונים). זכרו שגם בקיץ עשוי להיות קר, תלוי במיקום הספציפי.

מבחינה לוגיסטית זה מעט מסובך, אבל לחלוטין אפשרי וכדאי.
יש בית חב״ד ברייקיאוויק (בירת איסלנד) בראשות הרב אברהם פלדמן, אבל אינני חושב שיש שם מסעדה של ממש. ניתן ליצור איתו קשר: ‭‭+354 766 5330‬‬

בשאר המדינה לא ניתן למצוא מסעדות כשרות, אם-כי יש רשימה של מוצרים כשרים שניתן למצוא שם בסופרים מסוימים, רובם עם הכשר אמריקאי (אוכל המיובא מארה״ב), וחלקם עם הכשרים אירופאיים (אוכל המיובא מאירופה).
ראו כאן: https://icelandkosherlist.com/

מעבר לכך כדאי להסתכל על הטיול שם כעל טיול קמפינג. יש כמובן מלונות בכל רחבי המדינה, אך מדובר באחת המדינות היקרות בעולם (אם לא הכי יקרה), כך שהמחירים בהתאם. אם אפשר - עדיף לישון באוהלים ולעשות טיול נוסח קמפינג. יש שם שפע רב של חניוני קמפינג וזו דרך מאוד נפוצה לטיול במדינה.

יש הרבה אנשים ששוכרים שם מעונוע (אוטו-קרוואן), בעיקר לטיולים ארוכים יותר. לא עשיתי את זה ואין לי מושג מה המחיר.

אשמח לסייע ולענות על שאלות ספציפיות.

• הוסף לסימניות
לתשומת לב מי שמבקש לנסוע בזמן הקרוב לאיסלנד: פינו בני אדם משטחים נרחבים שם (לא שמתי לב לפרטים המדויקים של הידיעה הזו ששמעתי השבוע) בגלל פעילות געשית חריגה - נוצר בקע רציני על פני שטח גדול מאוד. מן הסתם, פרט לסכנה שבדבר, אין מאפשרים תנועה חופשית למקום.

• הוסף לסימניות
אני מתכנן לנסוע עכשיו בחורף - יש לי מדריך שעושה לנו תוכנית מדוקדקת
אבל הייתי שמח לשמוע חוויות ממישהו שהיה שם!

• הוסף לסימניות
אחלה מקום לטוס אליו עכשיו...
מבחינת אנטישמיות, אין בקושי אנשים, רוה הזמן ישנים במקומות מבודדים (קראוונים או אוהלים)

• הוסף לסימניות
@חסיד אמיתי נוסע עם קבוצה?
באיזה תאריך? מה העלות של כזה טיול?
יש מניינים 3*7? מקום נורמלי להיות בשבת?
אשמח לשמוע פרטים

• הוסף לסימניות
אני מתכנן לנסוע עכשיו בחורף - יש לי מדריך שעושה לנו תוכנית מדוקדקת
אבל הייתי שמח לשמוע חוויות ממישהו שהיה שם!
אם אתה קורא אידיש, הנה לך אשכול שיוכל להיות לך לעזר. (רק צריך הרבה סבלנות, לדלג על הקשקשת שבין לבין ...)

• הוסף לסימניות
ככה... נוסעים בלי מניין?!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת