טיול ונופש טיול לאנשים שלא שומרים תו״מ בבני ברק - מה אנחנו היינו מראים

• הוסף לסימניות
כידוע, בפרטי ימי חמישי מגיעים מאחינו אל עיר הקודש לחזות בחיי התורה של מרכז ארץ ישראל. להכיר מקרוב את החרדים ואורחות חייהם. התחנות שהם עוברים בהם הם פחות או יותר הדברים הפיקנטיים (תרתי משמע) ולאו דווקא הדברים המשקפים את אורח החיים החרדי הרגוע יותר ורווי החסד.
בקשתי היא:
נניח ואנחנו כתושבים, היינו צריכים לארגן סיור כזה, שאמת ישקף, או לפחות יתן הצצה יותר אמיתית וערכית לחיים בבני ברק מה אנחנו היינו עושים? לאיזה ״תחנות״ היינו אנחנו מביאים את אחינו לחזות ולראות ולקחת דוגמא? כמובן , נקח לפוניבז בשביל לראות את ארון הקודש וכו׳, אבל איזה מסלול יתן באמת מבט ערכי על החיים בבני ברק. אשמח להצעותיכם.

• הוסף לסימניות
הייתי מכניס אותם לבית בני ברקי טיפוסי 'רגיל',
לראות את האמא מטפלת בילדים,
לראות את האחות הגדולה אופה עוגה לשבת,
לראות את האחות הצעירה יותר שוטפת את הבית,
את האבא תופס עוד כמה דקות של לימוד בפינת הסלון עד שמכונת הייבוש תסיים והוא יצטרך לקפל את הבגדים לארונות,
לראות את הילדים נכנסים למיטות, קוראים קריאת שמע, שרים המלאך הגואל.
לטעום מעוגת פירורים 'רגילה',
אולי אפילו 'לגנוב' פרוסה מהקוגעל של שבת.
אין דבר יותר מדהים ומרגש מזה.

• הוסף לסימניות
למאפיית ויזניץ
כן, כי זה גם חלק מהתרבות שלנו (ולהם אין כזה דבר) גם תרבות הקניות והצריכה שלנו היא אחרת וזה גם פנים נוספות בציבור החרדי. אבל שלא יחשבו שהכל בהתחלה ובסוף זה אוכל, וגם לא הכל כסף (ראיתי שעשו תחנה ברויאל, פינת ירושלים רבי עקיבא, ואמרו שם כמונה מעות איזה מתנות אמורים לקבל החתן והכלה אחד מהשני....) שיש ערכים וכו׳.
במיוחד אם במקרה אני צריכה לצאת לרחוב והם חוסמים אותו בהתרגשותם הרבה.
בא לי לארגן סיורים בצפון ת"א, רק ללכת ברחובות לצפות בווילות, לדבר בקול, להסביר את שורשי החילוניות וכו' נראה איך יגיבו.
לא בא לחוות דעה אם זה טוב או רע, אבל - יתכן שזו האופציה היחידה האמתית לבא ממש ולהתרשם מהציבור כמו שהוא בלי מה שאומרים עליו בתקשורת. ובשביל זה הייתי שמח ליצור מעין מצע שיהיה אפשר להביא אותו אליהם.

• הוסף לסימניות
בא לי לארגן סיורים בצפון ת"א, רק ללכת ברחובות לצפות בווילות, לדבר בקול, להסביר את שורשי החילוניות וכו' נראה איך יגיבו.
הסיורים הללו מתקיימים בערים רבות, לאו דווקא בבני ברק.
וכן, הם מתקיימים גם בתל אביב.

• הוסף לסימניות
בבקשה, נא לא להסיט את מטרת האשכול!!
בקשתי עזרה מה כדאי להראות בתור תושב, לא לפתוח דין האם זה טוב או רע וכמה כאלה יש.
אפשר לפתוח אשכול נוסף, הנושא אופי חפירתי יותר (שזה גם מאפין של העיר מבחינה מסומית, כידוע)

• הוסף לסימניות
(שזה גם מאפין של העיר מבחינה מסומית, כידוע)
בבקשההה, נא לא להסיט את האשכול וגם לא להפיץ מיתוסים נכזבים על תושבי העיר.
אני לא בני ברקית, ודווקא לכן זה כל כך צורם לי.

• הוסף לסימניות
אני גר פה.
וכמובן,לא כיונתי להציק למאן דהו, ואם משהו נפגע מזה שהיה נראה מדברי שלבני ברק יש אופי חפירתי, אני מבקש את סליחתו.

• הוסף לסימניות
לראות את בני ברק בשעות הבוקר בזמן שהילדים הולכים ללימודים זה גם מרתק, אבל שוב, לא רלוונטי מבחינת השעות למי שמחפש סיורי צ'ולנט בליל שישי

• הוסף לסימניות
הייתי מכניס אותם לבית בני ברקי טיפוסי 'רגיל',
לראות את האמא מטפלת בילדים,
לראות את האחות הגדולה אופה עוגה לשבת,
לראות את האחות הצעירה יותר שוטפת את הבית,
את האבא תופס עוד כמה דקות של לימוד בפינת הסלון עד שמכונת הייבוש תסיים והוא יצטרך לקפל את הבגדים לארונות,
לראות את הילדים נכנסים למיטות, קוראים קריאת שמע, שרים המלאך הגואל.
לטעום מעוגת פירורים 'רגילה',
אולי אפילו 'לגנוב' פרוסה מהקוגעל של שבת.
אין דבר יותר מדהים ומרגש מזה.
ביום חמישי? תכניס קבוצה של 15-20-30 איש לבית בני ברקי טיפוסי? הם לא יצליחו לראות את האחות הצעירה שוטפת את הבית (איך בדיוק היא תצליח לעשות את זה בין רגלים של מספר כזה של אנשים?) ובאיזה חדר בני ברקי טיפוסי שמשכיבים בו 5-6-7 ילדים לישון נשאר מקום להכניס 15-20-30 צופים? והאמא תצטרך להכין 4 תבניות ענק של עוגת הפרורים הפשוטה, כי (מנסיון אישי) אצל חילונים כל פרוסת עוגה לכל אחד היא בגודל 3 של אנ"ש...

• הוסף לסימניות
וכמובן,לא כיונתי להציק למאן דהו, ואם משהו נפגע מזה שהיה נראה מדברי שלבני ברק יש אופי חפירתי, אני מבקש את סליחתו.
לא מציק ולא פוגע.
פשוט לא נכון.
בני ברק היא העיר הליברלית והמאפשרת ביותר בהשוואה לריכוזים חרדיים אחרים.
והנה אני חוזרת לנושא. בלי להסיט.
הייתי מציעה להביא אותם באחת בצהריים לצומת הרחובות נחמיה חזון איש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה