טיול קליל באיזור ירושלים

• הוסף לסימניות
עין מבוע זה לא כזה מדבר יהודה.. רבע שעה מי-ם לכיוון ים המלח..
ועשו שם שיפוצים מקיפים בתקופה האחרונה כך שיתכן שזה כבר בתשלום, אבל מקום מומלץ בחום (החלופה היותר רצינית זה לעשות את כל נחל פרת מענתות ולסיים בעין מבוע אבל זה כבר מסלול יותר משמעותי..)
נחל חלילים נטול מים.
את המסלול מהליפתא אפשר לסיים בעינות תלם גם שם לא ממש מים לשכשוך אבל זרזיפי מים ובריכת ירוקת..
או לחילופין להמשיך עוד קצת ולטבול במקווה מהודר שע"י מעיין מוצא..
לא רחוק מעין לבן יש את עין חיניה (נכנסים לכביש של התחנת רכבת לכיוון וואלג'ה וזה בהמשך משמאל) בריכה חביבה..
ויש את כל איזור יד קנדי יער עמינדב והסביבה עינות תמר עין קובי עין אלבלד ועוד הרבה מקומות יפים מוצלים ורטובים באיזור.. (תברר על שביל המעינות.. זה ממשיך לסטף אבל יש עוד המון לפני..)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תודה לכולם.
עשיתי קצת בירור, ואכן מה שנראה לי זה ללכת על כיוון של עין לבן ועין אורה שבאיזור, או עין קובי.
גם על שביל המעיינות שמעתי וראיתי תמונות, השאלה היא אם בתקופה זו יש מים נורמליים או כמו שכתבו כאן 'בריכת ירוקת'...
ככלל, לדעתכם -- בתקופה זו (לפני יולי) המקומות האלו יהיו פנויים מאדם ? (מקומות עם מים מדרך הטבע מובילים לבעיות של שמירת העיניים..)
ושוב, תודה רבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nchmeya;413790:
מאחורי הדסה עין כרם יש מסלול ירידה של ההר מהמם ומוצל שמגיע עד לאגם בית זית.
אפשר ללכת גם מהכיוון השיני-מתחת להר נוף עד לאגם

נכתב ע"י nchmeya;413804:
אברר בדיוק בערב. אותי הסיעו וחנו כך שלא בדיוק הייתי צריכה לדעת פרטים.
כל פעם שהלכנו נהננו מחדש.
אולי עין חנדק ?

• הוסף לסימניות
עין חינדק זה דבר אחד (לא מאוד מומלץ)
והמאגר מים מתחת עין כרם זה דבר אחר אם כי יתכן שכבר לא נשאר בו הרבה צריך ללכת לשם מיד אחרי הגשמים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א ל י;414074:
עין חינדק זה דבר אחד (לא מאוד מומלץ)
למה ?
עכשיו אני קורא על ציר המעיינות. מתחיל בעין סלמון - חורבת סעדים ומסתיים בעין חנדק. בדרך -- עין עמינדב עין עוזי עין תמר. מה דעתך ?
ומה בעניין המבקרים באיזור לדעתך.

• הוסף לסימניות
סליחה על האיחור, רק עכשיו קיבלתי תשובה

המסלול - חורבת צעדים
אחרי מושב אורה ועמינדב-יד קנדי שם אפשר לחנות -מסלול ירוק שיורד דרך עין חינדק ומינזר יוחנן במדבר עד שמגיע לכביש. -מוצל ויפיפה- אם חוצים וממשיכים המסלול נהפך לשחור ומגיע לסטף. אם הולכים את הכביש ופונים שמאלה במעגל תנועה אח"כ ימינה מגיעים לכביש עפר [לא מוצל] שמגיע לאגם בית זית. עד לכביש-כשעתיים ממנו לאגם כ40 ד'
אפשר להתחיל רק מהכניסה לכביש עפר עד לאגם [דרך הר נוף אין שילוט ולכן מסובך להסביר]

• הוסף לסימניות
אפשר ללכת עד לכביש אבל צריך משהו שיאסוף או יטפס חזרה....
ואז זה גם בלי מים אבל מהמם

• הוסף לסימניות
עין קובי יבש לצערנו.אם באזור - עין מטע, חורבת חנות ועין תנור מסלול של 20 דקות עם מים נחמדים לשכשוך כפיות רגלים..

• הוסף לסימניות
יש מסלול ממש חמוד, מתחיל בכניסה לכביש של יד ושם (מדרגות חצובות בהר משמאל) ומסתיים בעין כרם, קו 17 - והביתה... מומלץ מאוד לטיול משפחתי קליל אחרי צהריים, אם מחפשים טוב אפשר לראות צבאים.
ציר המעיינות יבש עכשיו, כנ"ל אגם בית זית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;414075:
למה ?
עכשיו אני קורא על ציר המעיינות. מתחיל בעין סלמון - חורבת סעדים ומסתיים בעין חנדק. בדרך -- עין עמינדב עין עוזי עין תמר. מה דעתך ?

בד"כ במסלול ריק בסוף יכולים להיות יותר אנשים שמגיעים רק למים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;414075:
למה ?
עין חינדק ברעיון זה מקום לא רע.. ממש לא רחוק מהכביש ומים בתוך מערה. אך עד כמה שזכור לי המים שם לא מאוד סטרילים בלשון המעטה.. האמת יכול להיות לא רע למי שחובב שכשוך בצוותא עם קרפדות... אבל אולי כדאי בכל זאת לבדוק הפעם האחרונה שהייתי שם הייתה לפני לא מעט זמן..
נכתב ע"י nchmeya;414085:
סליחה על האיחור, רק עכשיו קיבלתי תשובה

המסלול - חורבת צעדים
אחרי מושב אורה ועמינדב-יד קנדי שם אפשר לחנות -מסלול ירוק שיורד דרך עין חינדק ומינזר יוחנן במדבר עד שמגיע לכביש. -מוצל ויפיפה- אם חוצים וממשיכים המסלול נהפך לשחור ומגיע לסטף. ]
מיד קנדי עד לסטף זה מסלול של כ10 קילומטר לקח לנו יותר מחצי יום (ברגוע..) כך שלא נראה לי שזה ממש עונה להגדרה של טיול קליל...
אבל בלי להגיע לסטף כל האיזור הזה מתחת יד קנדי חורבת סעדים יער קדושי קהיר והלאה יש כלמיני מעינות חלקם ידועים פחות וחלקם יותר כך שלכאורה יהיה אפשר למצא שם מקום 'נקי..' כדאי לשאול ממי שמתמצא באיזור.. קשה להסביר מכאן..
ואגב מהחניה שמתחת יד קנדי (למטה, לא ביד קנדי עצמו.. אלא הלאה..) יש מסלול מעגלי סלול ביער (מתאים לנכים ועגלות..) כשבאמצע יש חניון פעיל (מגרש כדורגל, ברזיות, מתקנים, שולחנות..)
תהנו.. ואל תשכח להעלות תמונות..;)

• הוסף לסימניות
שלום חברים יקרים, איש איש באשר הוא.
עזרתם לי מאד בהחלטה לאן ללכת, ואכן יצאתי עם אשתי לאיזור. אני מתנצל מראש שבשלב זה לא אוכל להעלות תמונות, פשוט לא לקחנו איתנו את המצלמה... -- המטרה היתה לנקות את הראש ולנשום אויר צלול, ולאו דוקא לתעד.....
אולי בהמשך אעלה מהספר שברשותי תמונות סרוקות שיבינו במה מדובר.
כמה תובנות למי שרוצה להיעזר באשכול זה.
עין חיניא.
אמור להיות מקום נחמד, הומלץ על ידי אלי, (תמונה חביבה גם בספר), רציתי להתחיל שם, אך מה שלא הוזכר כאן זה שהמקום באיזור הרשות הפלסתינית (אני לא כ"כ בקי באיזורים ABC אבל מבחינה בטחונית זה לא רק ברשות ישראל). כשהגעתי למחסום המשותף לישראל ולערבים (דגל ישראל עם דגל ירוק..) שאלתי שם את אחד החיילים (ישראלי) אם זה בטוח להגיע למקום, והוא הצביע לשמיים..... הוא אמר לי שעין לבן בטוח בטוח.. -- אז ויתרתי.
עין לבן - (אגב, איך אומרים את זה laben או lavan )
המעלה הגדולה היא שמגיעים עם האוטו עד המקום (כמה מדרגות לעלות ואתה בבריכה), רצוי להגיע עד שעה 10.00 לאחר מכן המקום מתחיל להתמלאות בכל מיני..... מקום יפה, ונחמד, אפשר לאכול שם מתחת עצי התאנה. מומלץ.
עין איתמר
אפשר להמשיך בדרך העפר מעין לבן (הדרך קרויה דרך נדב), נסיעה של כ10 דק' (נסיעה איטית מאד בגלל האבנים והסלעונים) בדרך עבירה לכל סוגי הרכב, אם כי השומר על רכבו מאד, ימנע מכך, יש מקומות שקצת מורידים את הלב, (וואי, אם אני תופס פה פנצ'ר -- הלך עלי..) ומגיעים לכביש סלול (5 מ' לפני האספלט יש קטע קצת קשה למעבר אבל אפשרי), לא פונים מיד שמאלה אלא ממשיכים ישר לאחר 200 מ' חונים והולכים בשביל העפר שמאלה, 5 דק' ורואים את המעין. מין בריכה חצובה באבן, מים בסדר, החסרון שאין שם צל כמעט.
מטייל שם אמר לנו שהמשך כביש האספלט מגיע עד מושב אורה. לא ניסינו.
חניון סעדים ועין עוזי
אחרי עמינדב. מקום נחמד לאכול בו, יש שם מסלול של חצי שעה בשמש עד עין עוזי. אמור להיות שם מים, אפשר להמשיך בציר המעיינות.
תודה לכולם. נפגש בשמחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א ל י;414053:
לא רחוק מעין לבן יש את עין חיניה (נכנסים לכביש של התחנת רכבת לכיוון וואלג'ה וזה בהמשך משמאל) בריכה חביבה..

בהצלחה!

נכתב ע"י חיוכון;415109:
עין חיניא.
אמור להיות מקום נחמד, הומלץ על ידי אלי, (תמונה חביבה גם בספר), רציתי להתחיל שם, אך מה שלא הוזכר כאן זה שהמקום באיזור הרשות הפלסתינית (אני לא כ"כ בקי באיזורים ABC אבל מבחינה בטחונית זה לא רק ברשות ישראל). כשהגעתי למחסום המשותף לישראל ולערבים (דגל ישראל עם דגל ירוק..) שאלתי שם את אחד החיילים (ישראלי) אם זה בטוח להגיע למקום, והוא הצביע לשמיים..... הוא אמר לי שעין לבן בטוח בטוח.. -- אז ויתרתי.
תודה לכולם. נפגש בשמחות.

אומנם לא נכתב במפורש.. אבל נרמז...
ואכן אפשר למצא שם גם רועים ערבים..
אבל גם בעין לבן הם נמצאים..
ומבחינת שטחים.. זו אחת הדרכים לביתר.. ונוסעים משם.. (וגם בדרך הרגילה עוברים דרך מחסום...) וזה לא מחסום של ערבים וישראלים... רק ישראלי..
(כמדומני שהדגל הירוק הוא של מגב..).
וכמדומני עוד שגם לגבי עין לבן וגם במרכז ירושלים צריך להצביע לשמים.. (וכי ידיו של משה.. אלא בזמן שנושאים עינהם לשמיים.. וכו')
שמח שנהנת.. מקווה שהועלתי..

• הוסף לסימניות
עין אורה

אם אני לא טועה נרצח שם ברסלבר לפני כמה שנים כשטבל.. בקיצור זה לא רחוק מערבים.. נא לבדוק.
אגב טיול ל"מקוה" עונה לכל הצרכים מעט הליכה, מעט מים - "40 סאה" וכו':)

• הוסף לסימניות
ראשית תודה לכל המסייעים והמשתדלים לסייע.

תודה. רעיון. אבדוק, אם כי זה נראה לי משהו די מסודר, אני מחפש משהו יותר עם פרא טבעי שכזה....

מחפש משהו יותר קרוב ממדבר יהודה. בכל אופן תודה.

יש למישהו עוד רעיונות ?
בכביש מצומת אשתאול לכיוון ירושלים (כביש מדהים לכשעצמו, רק להיזהר מאד מאד, לא להוריד את העין מהכביש, אם רוצים לראות את הנוף המדהים -- לעצור בצד אם אפשר..) האם יש איזה ירידה למקום נחמד ? מישהו היה שם ?
תודה.
עין מבוע זה מרחק נסיעה של כרבע שעה מירושלים

• הוסף לסימניות
העלתם אשכול מלפני שמונה שנים!!!!!!:rolleyes:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה