דרוש מידע טיסה כ 6 שבועות לאחר צו ראשון לאברך

• הוסף לסימניות
שלום

ככל הנראה בעלי קיבל אתמול צו ראשון כמו כל הציבור החרדי בגיל גיוס (22 לאחר דיחוי)
האם יכולה להיות איזושהי בעיה לטוס בעוד כ-6 שבועות?
גם בכללי לאחר צו ראשון וגם בעקבות המצב כרגע מול הצבא

מציינת שלא ביררתי סטטוס עדכני כי הבנתי שעצם הבירור יכול לעורר בעיות
אך לא ידוע על זימונים כלשהם בתקופה האחרונה

ושאלה קטנה לגבי הכתובת - אם במשרד הפנים רק הכתובת למשלוח דואר היא עדכנית, וכתובת המגורים לא, האם יכול להיות שפספסנו הודעה?

אשמח למענה בדחיפות
תודה מראש

• הוסף לסימניות
בהחלט יכול להיות שפספסתם צווים, גם אם הכתובת מעודכנת לגמרי.
במידה ואכן מדובר בזימון ראשון לצו ראשון, לא יהיה לו בעיה לטוס, מומלץ תמיד לבדןק את זה ערב מועד הטיסה למנוע סיבוכים.

• הוסף לסימניות
שלום

ככל הנראה בעלי קיבל אתמול צו ראשון כמו כל הציבור החרדי בגיל גיוס (22 לאחר דיחוי)
האם יכולה להיות איזושהי בעיה לטוס בעוד כ-6 שבועות?
גם בכללי לאחר צו ראשון וגם בעקבות המצב כרגע מול הצבא

מציינת שלא ביררתי סטטוס עדכני כי הבנתי שעצם הבירור יכול לעורר בעיות
אך לא ידוע על זימונים כלשהם בתקופה האחרונה

ושאלה קטנה לגבי הכתובת - אם במשרד הפנים רק הכתובת למשלוח דואר היא עדכנית, וכתובת המגורים לא, האם יכול להיות שפספסנו הודעה?

אשמח למענה בדחיפות
תודה מראש
שלום וברכה
"עמו אנוכי בצרה"-בתוך עמי אנוכי יושבת.
גם בעלי קיבל צו ראשון אחרי דיחוי (גיל 22) והיינו אמורים לטוס בשבוע הבאה
והוא התקשר לוועד הישיבות וביקשו ממנו את המספר זהות ובדקו וענו לו שהם ממליצים שעדיף לא לקחת את הסיכון ולצאת מהארץ.
וביטלנו את הטיסה.
זה המצב כרגע.
אבל שיתקשר ויברר אולי אצלו זה אחרת????

• הוסף לסימניות
שלום וברכה
"עמו אנוכי בצרה"-בתוך עמי אנוכי יושבת.
גם בעלי קיבל צו ראשון אחרי דיחוי (גיל 22) והיינו אמורים לטוס בשבוע הבאה
והוא התקשר לוועד הישיבות וביקשו ממנו את המספר זהות ובדקו וענו לו שהם ממליצים שעדיף לא לקחת את הסיכון ולצאת מהארץ.
וביטלנו את הטיסה.
זה המצב כרגע.
אבל שיתקשר ויברר אולי אצלו זה אחרת????
חשוב להבהיר -
אין שטח אפור ואין לקיחת סיכונים. יש כללים ברורים מתי מותר לצאת ומתי עוצרים ואפשר לבדוק את זה.

ועד הישיבות רואים לעיניהם את טובת הכלל ולכן החליטו להמליץ לאסור בצורה גורפת את הטיסות לאלו שקיבלו את הצווים וגם לאלו שעדיין יכולים לצאת, מתוך הבנה שעדיף שיהיו כללים ברורים ואחידים. אך מי שזה מאוד חשוב לו לטוס ניתן לבדוק את הסטטוס ולקבל את ההחלטה בצורה עצמאית.

וכמובן שהדברים לא נכתבים כביקורת על וועד הישיבות שעושה את מלאכתו נאמנה. אך מי שחשוב לו לנסוע, ניתן לבדוק את הדברים בצורה עצמאית, ולקבל החלטה לפי דעת רבותיו.

• הוסף לסימניות
בהחלט יכול להיות שפספסתם צווים, גם אם הכתובת מעודכנת לגמרי.
במידה ואכן מדובר בזימון ראשון לצו ראשון, לא יהיה לו בעיה לטוס, מומלץ תמיד לבדןק את זה ערב מועד הטיסה למנוע סיבוכים.

השאלה איך אני יכולה לדעת עכשיו (6 שבועות מראש) מה הסטטוס?
הבנתי שלא כדאי לברר יותר מכמה ימים קודם כי יכול לגרום לבעיות..
נניח שמדובר רק בצו ראשון, אין סיכוי שיעצרו\יעכבו אותו בשדה?

• הוסף לסימניות
יש דרכים לברר בלי שזה יגרום לבעיות, אתה יכול לפנות לארגון של ר' שמעון שישא שיבדקו לך את זה.
לא.

• הוסף לסימניות
לפי השמועות נראה שמשהו מתקדם עם החוק
הלוואי

• הוסף לסימניות
לפי החוק המוצע, הדבר הראשון שיאסרו זה יציאה מהארץ למי שלא התגייס...
בתקווה שאברכים לא יקבלו צו גיוס בחוק החדש
ולא יהיו "משתמטים" כך יוכלו לטוס
רק תפילות יעזור

• הוסף לסימניות
איך מבררים אם בעלי קיבל צו?
במיטב.
מכיוון שזה עלול לגרום לסיבוכים, ההמלצה היא לעשות את זה דרך ארגוני עזרה המתמצאים בתחום ויודעים כיצד לעשות זאת בצורה נכונה.

• הוסף לסימניות
האם למישהו יש מידע כמה זמן זה מצו ראשון עד צו שני?

שאלה שניה, אם אני מקבל צו שני או אפילו צו מאסר כאשר אני בחו"ל, האם זה יסבך אותי בחזרה לארץ? או שהבעיה היא רק ביציאה?

יש דרכים לברר בלי שזה יגרום לבעיות, אתה יכול לפנות לארגון של ר' שמעון שישא שיבדקו לך את זה.

לא.

במיטב.
מכיוון שזה עלול לגרום לסיבוכים, ההמלצה היא לעשות את זה דרך ארגוני עזרה המתמצאים בתחום ויודעים כיצד לעשות זאת בצורה נכונה.
איך מדברים\יוצרים איתם קשר?
תודה רבה!!

• הוסף לסימניות
האם למישהו יש מידע כמה זמן זה מצו ראשון עד צו שני?
אין כללים קבועים, ותלוי בהרבה משתנים. לאלו שמקבלים כעת בגיל מבוגר בעקבות ביטול חוק הגיוס, זה בדרך כלל בהפרשים קטנים מאוד.
שאלה שניה, אם אני מקבל צו שני או אפילו צו מאסר כאשר אני בחו"ל, האם זה יסבך אותי בחזרה לארץ? או שהבעיה היא רק ביציאה?
אם תקבל פקודת מעצר או צו 12 כשתהיה בחו"ל, לא יהיה לך שום בעיה להיכנס לארץ, אך לאחר שהופכים למשתמט (מהיום גיוס) כן נעצרים גם בכניסה לארץ.
כל הנ"ל זה רק למישהו שיצא לחו"ל לאחר שהתחיל לקבל זימונים, אך מי שנמצא לאורך כל תקופת קבלת הזימונים בחו"ל מוגדר כשוהה בחו"ל ללא אישור, ולא נעצר בכניסתו לארץ.

יצירת קשר - ר' שמעון שישא 0533148263 מזכיר - 0548589520

• הוסף לסימניות
אתה יכול לברר רק במקום אחד והוא ועד הישיבות שהוא היחיד שיכול לקבל מענה מהצבא .
משרד הפנים לא מסונכרן ומודע לצווי מניעה של יציאה מהארץ שמבוצע על ידי הצבא על מנת שבאמת הם יגיעו לנתבג וייתפסו ומי שקשקש לך שזה תלוי אם אתה מתקשר תגיד לו שיבטל לך את הצו
בנוסף לא רלוונטי עבורך המידע כעת כי ייתכן ששבוע לפני יוציאו לך צו עיכוב לכן תתקשר עכשיו לבדוק שאין
וכמה ימים לפני תבדוק שוב

• הוסף לסימניות
אתה יכול לברר רק במקום אחד והוא ועד הישיבות שהוא היחיד שיכול לקבל מענה מהצבא .
כל אחד יכול לקבל מענה מהצבא, הסיבה שממליצים לעשות את זה דרך וועד הישיבות, זה כי רוב האנשים לא מתמצאים בהגדרות ובמשמעויות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה