התייעצות טיסה מטעם העבודה חוות דעת

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
דבר ראשון - ביררת על סוג התוכניה זה טיול מופרד לגמרי? המארגנים חרדיים? תבדקי את זה .. לא?
דבר שני - אם את מחליטה שלא ללכת ולא נעים לך מהחברות תמיד את יכולה לפנטז איזה תירוץ למה את לא מיצטרפת לנסיעה.
לא ממקום נחיתי שאת פחות ..(כי את יודעת שאת לא.) אלא ממקום שבאלך להרגיש טוב ולא שונה מכולם.

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
אצלינו היה בדיוק את אותו מקרה - טיסה מפנקת כשהייתי רווקה, למרות כל הקושי והוויתור לא נסעתי
הגעתי לעבודה ובגלל שעוד אחד נשאר במשרד נוצרה בעיית ייחוד ונאלצתי לצאת אחרי שעה משם ולהפסיד שעות עבודה)
ועדיין יכולה לומר שלא רואים נזק מוויתורים רוחניים אלא להפך רק ברכה וסיעתא דשמיא!

באופן כללי גם אם לא מדובר בטיסה אפילו יציאה קטנה למסעדה או כל דבר אחר שקשור לגיבוש חברה וחורג מהמסגרת הקבועה של העבודה הוא יותר משוחרר, יותר צחוק וקלות ראש, יותר בעיות מול גברים ועוד שלל בעיות (ואני מכירה את התחום מאד כאחת שעובדת שנים בסגנון הזה)

• הוסף לסימניות
דבר ראשון - ביררת על סוג התוכניה זה טיול מופרד לגמרי? המארגנים חרדיים? תבדקי את זה .. לא?
דבר שני - אם את מחליטה שלא ללכת ולא נעים לך מהחברות תמיד את יכולה לפנטז איזה תירוץ למה את לא מיצטרפת לנסיעה.
לא ממקום נחיתי שאת פחות ..(כי את יודעת שאת לא.) אלא ממקום שבאלך להרגיש טוב ולא שונה מכולם.
אני שמתי לב שתירוצים רק עושה יותר גרוע
פשוט להגיד את האמת ולהיות גאה

• הוסף לסימניות
ממשיכה ברשותך את הדמיון לכיוון יותר נשי.
לו יצוייר שאת מחתנת בן,
איזו בחורה היית מעדיפה לו זו שטסה או זו שלא?
אפשר לכיוון שלה.
אם איזה בחור היית רוצה להיפגש, אחד שנסע או אחד שוויתר?

• הוסף לסימניות
אני שמתי לב שתירוצים רק עושה יותר גרוע
פשוט להגיד את האמת ולהיות גאה
אולי תלוי איזה אופי יש לך
אצלי שמתי לב שאם אני אומרת את האמת כשכולם עושים אחרת
אז או:
שמקנאים - ואז אין הרגשה טובה.
שנתונים לך הרגשה כאילו את מחוץ לעיניניים ואז שוב הרגשה לא טובה

אם את אומרת את האמת את צריכה להיות מאד מאד חזקה כדי להיות גאה במה שאת עושה, ברור שאם ככה זה משודר לכולם
אבל אם קשה לך, ככה אני רואה את זה אז את לא צריכה לדפוק חשבון לאף אחד.

• הוסף לסימניות
אם את אומרת את האמת את צריכה להיות מאד מאד חזקה כדי להיות גאה במה שאת עושה, ברור שאם ככה זה משודר לכולם
אבל אם קשה לך, ככה אני רואה את זה אז את לא צריכה לדפוק חשבון לאף אחד.
אני עובד במשרד מעורב, אין אצלנו טיולים לחו"ל אבל קונפליקטים יש כל הזמן (ולא מרוע, הם באמת לא מבינים).
ויש כאלו שאכן לא מבינים מה הקטע של ליטול ידיים לפני האוכל, ועוד לא לדבר אחרי זה...
בהתחלה הרגשתי עם זה לא בנוח, אבל עם הזמן חידדתי אצלי את ההבנה שהמסר שלי בנושא הזה הוא "ככה אני, בזה אני מאמין וככה אני עושה, מי שלא נוח לו - שיקפוץ".
הרבה פעמים שואלים אותי בתור "הדובר של החרדים" למה א? ולמה ב?,
לדוג' - למה אסור לנסוע ברכב בשבת?
אני לא נכנס לוויכוחים, אני עונה תמיד - לא אומר לך מה לעשות, אבל זה מה שאנחנו מאמינים בזה ובבקשה לכבד את האמונה שלי.
ב-100% מהפעמים הם מתנצלים אחרי זה אם נפגעתי והם מכבדים לגמרי את הזכות שלי לחופש דת...

• הוסף לסימניות
זה שאת מתלבטת ולא ישר סוגרת כמו חברותייך לעבודה זה אומר עלייך המון!!
שיש לך רגישות לעניין הצניעות וההכשר בצורה מדהימה והלוואי שתמיד נהיה עם רגישות כזאת.
ולא להסחף אף פעם מהקטע של 'אבל הם גם חרדיות והם עושות ככה...'
מה שכן הרגישויות האלה בד"כ גורמות לנו להתלבטויות ושדברים לא פשוט יזרמו.
אבל בכל מה שקשור לעבודה קחי בחשבון -
בתוך המסגרת של העבודה יותר קל לשמור על כללים ועל רצינות כי אנחנו בעבודה.
בחופשה? זה כבר שונה.. מרגישים יותר פתוחים והחופשה נועדה לקרב בים העובדים בסופו של דבר
ולך אין שליטה על זה!
זה ניסיון קשה מאוד מאוד.
במיוחד שאת צריכה לעבוד במקום החופשה.
קחי בחשבון שלכל אדם נקצבו הנאות בחיים.
אם הוא יבלה אותם בחוסר קדושה - זה ייקח לו מההנאות שבקדושה.
ואם אדם מצטער על דברים שבקדושה - ה' יחסוך לו צער מדברים אחרים.
ואם יש לך את הרגישות לשאול ולא להסחף - זה אומר שסטייה ולו הכי קטנה שם תציק לך
ולא באמת תוכלי להנות.
וגם אם בסוף תזרמי ותגידי הכל טוב - ככל הנראה המצפון יחכה לך בסיבוב כי בפנים את יודעת טוב מאוד מה נכון ומה לא.
ואם תחליטי שאת נשארת לעבוד ויחזרו מהחופשה ויגידו לך הפסדת בסוף הכל היה כמו שצריך ולא היה משהו של חוסר צניעות או לא כשר - אל תתבאסי. תהי גאה בעצמך! כי את הרווחת כפול!
ושה' ישלם לך בהנאה נצחית טהורה ולא במשהו רגעי עם ספקות וחששות.
אני יכולה לשתף אותך אישית שגם בעבודה שלקחו אותנו לערבי גיבוש לא ברמה של טיסה - לא הלכתי.
מבחינתי זה הגבול. גם אם היית מדברת עם שאר העובדים - יציאה מהעבודה זה קו אדום.
באה לעבודה לעבוד ולא להתחבר עם שאר העובדים מעבר למה שצריך.
ואם יש בנות - תצרו ערב גיבוש משלכן.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
היי @A student
מתלבטת אם לכתוב אבל אם זה יעזור אז שיהיה..
בספוילר:
ממש לפני שבועיים התקיים טקס לר"ה :( , הפעם עשו אותו במתכונת מורחבת, מושקע ממש. במתחם ששכרו במיוחד וכו'. עם חברת הפקה גדולה.
בדרך כלל, אני עושה דחייה לאירועים האלה אוטומטית וזהו.
אבל הפעם היה גם טקס מצטיינים. ואני נבחרתי למצטיינת מחלקה. (יחידה).
יום אחרי - זימון לפגישה עם הר"צ. - היא מברכת אותי על הזכייה, ומיידעת אותי שהשתתפותי חובה, ואין עם זה בעיה, האירוע מקצועי ומושקע מאד, ולהפך - אני צריכה לחשוב על זה שיראו שחרדית קיבלה הצטיינות. "תחשבי איך בפעם הראשונה מישהי חרדית תהיה על הבמה עם התעודה והפרס!":oops:

יומיים לפני האירוע שלחו תכנייה. חשכו עיני. חודש אלול.....

היה לי ברור שאין סיכוי שאני דורכת שם, אבל איך אני אומרת את ה- לא??

ניסחתי מייל מהוקצע, מודה, ארוך וכו' (GPT גם עזר כאן ;) )
חיכיתי בפחד.. באמת שלא ידעתי מה תהיה התגובה...
כעסו עליי קצת, ובעיקר לא הבינו.. בפרט אחרי שהיא אמרה שזה יהיה ממש מקצועי וכו'
אבל בכל זאת העבירו לי... ואפילו את טקס ההצטיינות עשו לי לפני כמה ימים במשרד בנוכחות כמה אנשי הנהלה בודדים.
יום אחרי האירוע - מישהי דתית לייט מאד (מכנסיים, בלי כיסוי ראש..) אמרה לי שהיא הלכה באמצע האירוע כי היא הרגישה לא בנוח (!!!) ושאיזה כיף לי שלא באתי, תארי לעצמך מה אישה חרדית יחידה הייתה עושה באירוע כזה.
בקיצור -
חוויתי את עולם העבודה בהייטק גם כרווקה וגם כנשואה. ב - 2 המקרים, מאד לא נוח לסרב. אבל זה ימים בודדים של אי נוחות מול סיוט. ממש סיוט של אירוע מעורב שהרשמים שלו לא נמחים גם אחרי הרבה מאד זמן.

אנחנו קבוצה של כמה בנות חרדיות וזה כיף וטוב כי תמיד קל להביע דעה כשזה כמה יחד.
תמיד הכל היה בסדר, אירועים, סינון וכמובן - הוואצאפ.
לפני כמה שבועות דיברתי עם מישהי בעבודה והיא פתאום כעסה מאד שיש לי טלפון כשר. יום אחרי מישהי שאלה אותי אם יש לי בכל זאת מספר לא כשר שאפשר להתכתב דרכו, כי ממש קשה שצריך רק במייל או שיחה.
לא הבנתי מה קרה פתאום.. מסתבר שאחת מהבנות קנתה טאבלט שדרכו היא מתכתבת עם הצוות בעבודה...:cautious:

ללא התייחסות להחלטה האישית שלה - אני חושבת שכל אחת בקבוצה חרדית במקום חילוני צריכה להבין שלמעשה שלה יש השלכה ישירה על כל הבנות שסביבה. וזה חייב להיות חלק ממכלול השיקולים של כל שינוי או פשרה.
שיהיה בהצלחה!

• הוסף לסימניות
משמח מאוד לראות את התגובות החכמות איך שכל אחת מנסה לעזור איך להישאר חזקה,
אשרינו שאנחנו שוחים נגד הזרם..
ולא נותנים לכל גל שמגיע להטביע אותנו.
ולא בשביל לתת מוסר,
אולי בזכות ההתגברות הקשה הזאת תוכלי לבקש מה' שיתן לך מידה כנגד מידה זיווג הגון בקרוב!

• הוסף לסימניות
תכלס- לכו תסבירו להם, שאם מישהו בישל בבית בטטה והכניסו לסלט זה לא אפשרי, אם זה כשר למהדרין אבל רבנות אנערף איזה- זה לא בא בחשבון.
בקיצור.... ממש הרגשתי במוחש, מה זה הקושי להתמודד יותר מול הדתיים, כי כולם גם אמרו לי אבל זה כשר אפילו הוא דאג לזה.... וכו וכו...
צלחות
אבא שלי תמיד אומר שמהשפט שהכי מלחיץ אותו (באירועים מטעם העבודה או עם המשפחה מסביב שלא ממש דתית) זה: "דאגתי להביא במיוחד בשביל אוכל כשר!!" לא הייתה פעם אחת שהוא יכל לאכול את האוכל הכשר שהביאו במיוחד.
ואם זה נופש כללי בחו"ל - על אחת כמה וכמה נמוכים הסיכויים שזה באמת יהיה בסדר.
בכל אופן מצטרפת לתגובות המעריכות - זה בהחלט לא קל, ומאחלת לך המון הצלחה בבחירה הנכונה!

• הוסף לסימניות
"""במקרה השני, זו כבר שאלה כללית יותר: האם אצלכם במשפחה מקובל לטוס לחו"ל? האם את סומכת על כשרויות בחו"ל? הרי בסוף כל אחת הולכת אחרי הדעות של הרב שלהם. יש משפחות שנגד טיסות לחו"ל באופן גורף, ויש כאלה שלא , כל אחת והקו שלה בבית."""

לא כל-כך נכון, מה הקשר לקו משפחתי או לא לקו משפחתי זה אמור להיות הלכתי וברוב המקרים רבני הציבור החרדי אוסרים את זה לטיולים אלא רק למקרים רפואיים (-כמובן מראש) או לנסיעות לקברי צדיקים (-גם זה בדוחק)
ולא כל אחד כפי מנהגיו בבית או במשפחה !!!!!!

• הוסף לסימניות
"""במקרה השני, זו כבר שאלה כללית יותר: האם אצלכם במשפחה מקובל לטוס לחו"ל? האם את סומכת על כשרויות בחו"ל? הרי בסוף כל אחת הולכת אחרי הדעות של הרב שלהם. יש משפחות שנגד טיסות לחו"ל באופן גורף, ויש כאלה שלא , כל אחת והקו שלה בבית."""

לא כל-כך נכון, מה הקשר לקו משפחתי או לא לקו משפחתי זה אמור להיות הלכתי וברוב המקרים רבני הציבור החרדי אוסרים את זה לטיולים אלא רק למקרים רפואיים (-כמובן מראש) או לנסיעות לקברי צדיקים (-גם זה בדוחק)
מנהגיו בבית ובמשפחה כולל את הרבנים שהולכים לפיהם ואת דעותיהם בעניין טיסות.

• הוסף לסימניות
קרה לי עם טיול פה בארץ. מי שלא הלכה נשארה לעבוד. היה קשה. התמרמרנו כי לא ממש התחשבו בנו.
לא יודעת אם קיבלתי שפע רב או נס מיוחד אחר כך, (אולי כן ולא ידעתי שזה בזכות זה)
אבל הייתה לי הרגשה כזו , נעימה קצת, שאני אישה עם עקרונות ואני עושה את הדבר הנכון .

• הוסף לסימניות

בחורה לא נשואה - ברור שקו משפחתי קובע אצלה. מה השאלה?

• הוסף לסימניות
מנהגיו בבית ובמשפחה כולל את הרבנים שהולכים לפיהם ואת דעותיהם בעניין טיסות.
דבר ברור ומפורש הוא: טיסות שלא לצורך חיוני גובלות את הפן ההילכתי ולא הפן המנהגי
כמו-כן: אין דבר זה קשור כלל וכלל לדרך הרבנים בזה ,כמו שאין חולק כמה צריך לשמור בין בשר לחלב והיפך!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה