כללי טיפוגרפיה מק(ו)רית...

• הוסף לסימניות
מה עושים כשחברת יין רוצה לכתוב באנגלית על התוית, אך לגרפיקאי אין פונטים?
בשנת תשמ"ג, יקבי 'מהדרין', או מדויק יותר, הגרפיקאי שלהם, מצא דרך מקורית איך להתמודד עם הבעיה.
אוסף אותיות עבריות הפך באבחת עיצוב של קו פה ועוד קו שם - לפונט באנגלית למהדרין...
לא מן הנמנע שהגרפקאי היה לאחר שתיית ארבע כוסות.. :)
והנה יצירת המופת לפניכם ולשיפוטכם, תודו שלזה יקרא - טיפוגריה מק(ו)רית...

צפה בקובץ המצורף 123252
לרוויה... ;)

קבצים מצורפים

• לפרוג1.jpg
    2.4 MB · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
גם הנאצים ימ"ש להבדיל השתמשו באותיות עבריות מעוותותות לאותיות לועזיות בפרסומות שלהם נגד היהודים...
אגב, בתווית היין לא נראה לי שזה מחוסר פונטים, אלא שיש פה עניין בדווקא.

• הוסף לסימניות
מידיעה! השימוש באותיות כאלו נעשו עוד לפני השואה

יש מדינות שעד היום יש שלטים יהודים באותיות האלו (אמור להיות תמונות אם אני אמצא אני אעלה)

• הוסף לסימניות
נכון
יש גם פונטים כאלו, ולא רק מאותיות עבריות אלא גם מערבית, סינית וכו'.

• הוסף לסימניות
מאוד נפוץ השימוש בפונט בסגנון הזה. בתי כנסת במזרח אירופה. רוסיה. דרום אמריקה. לפחות מה שאני ראיתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש תם;752333:
מה עושים כשחברת יין רוצה לכתוב באנגלית על התוית, אך לגרפיקאי אין פונטים?
בשנת תשמ"ג, יקבי 'מהדרין', או מדויק יותר, הגרפיקאי שלהם, מצא דרך מקורית איך להתמודד עם הבעיה.
אוסף אותיות עבריות הפך באבחת עיצוב של קו פה ועוד קו שם - לפונט באנגלית למהדרין...
לא מן הנמנע שהגרפקאי היה לאחר שתיית ארבע כוסות.. :)
והנה יצירת המופת לפניכם ולשיפוטכם, תודו שלזה יקרא - טיפוגריה מק(ו)רית...

צפה בקובץ המצורף 123252
לרוויה... ;)

אני אישית לא התחברתי.
למי שמבין עברית זה רק מכביד על הקריאה.
בתור משחק טיפוגרפי- מילא, נחמד ומקורי, אבל בתור טקסט- ממש לא נוח לקריאה.
(זה אכן נראה שלא היה לו פונטים, הוא התמודד עם זה בצורה משעשעת שמתאימה לפרסומת טיפוגרפית- ולא בתור טקסט)

• הוסף לסימניות
להגיד שלא היה לו פונטים באנגלית או בעברית זה לא נכון, ע"ע הבקבוק בצד ימין שם תראה בתווית העליונה על צוואר הבקבוק ובהמשך התווית למעלה שימוש בעברית ואנגלית בסוגי פונטים שונים.
אלא מה, גרפיקאי יצירתי שניסה לתת ביטוי טיפוגרפי לשם היין "למהדרין" למרות המגבלה של שימוש באותיות לועזיות.
אמנם עיוות האותיות קצד דוחה, אבל הרעיון נחמד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה