טיפולי שיניים לילדים- חינם. האכן כך?

• הוסף לסימניות
עד עכשיו ידעתי שאני לא צריכה לחסוך כדי לממן את טיפולי השיניים של החמודים שלי, רק לאלו שלי. היום- נתבדיתי.
בחורתי בת ה-4 זכתה בשיניים לא חזקות בכלל. לפני שנה, צעדנו בשמחה לרופא השיניים, טפלנו בשיניה המחוררות, שלמנו תשלום סמלי וחזרנו בשיניים סתומות ובכיס מלא.
לאחר מעקב חוזר נתברר כי יש צורך להתחיל בסדרת טיפולים נוספת. אבל- כאן מגיע ה"אבל"- היות שחלק מהחורים הם בשיניים שכבר טפלנו בהם בעבר, אין השתתפות מצד הקופה- לאומית- עד 3 שנים. אמנם בשל שן יש מקום להרבה חורים, ויש צדדים רבים, אבל זהו.
חבל שלא הצלחתי לחתום חוזה עם החיידקים שישתדלו לחורר כל שן פעם אחת בלבד.
בכל הקופות זה כך? מישהו נתקל בדבר המעצבן הזה?

• הוסף לסימניות
לא שמעתי על זה אף פעם.
אבל לדעתי אם זה מכח החוק (ולא מכח הג'ימיקים העונתיים של קופות החולים) את צריכה לפנות לפניות הציבור בלשכת סגן השר כדי לברר האם זה חוקי מצידם למנוע ממכם את ההטבה בהסתייגות של פעם ב3 שנים לכל שן

• הוסף לסימניות
אני במאוחדת מטפלת עם הילדים כמה שנים ומעולם לא שמעתי על חוק כזה.

• הוסף לסימניות
תודה לכל מי שענה. אשמח לקבל תגובות נוספות כדי שאדע על מה להתלונן.

• הוסף לסימניות
תתלונני. אצלנו במרפאה פרטית מטפלים חינם בשן שזו סתימה חוזרת.

• הוסף לסימניות
יש עוד מישהו שיש לו מידע בנושא? או שיודע על מישהו שיודע או יכול לפעול מול קופות חולים?

• הוסף לסימניות
על פי החוק הם מחוייבים לספק לך את השירות הזה במסגרת סל שירותי הבריאות שעודכן ע"י משרד הבריאות בתאריך 1.7.
יתכן שהתנאים מתייחסים לתנאי שירותי הביטוח הרגיל של קופת החולים ולא לסל שירותי הבריאות.
פשוט תדרשי את המגיע לך על פי סל שירותי הבריאות ואם לא יעזור את יכולה לפנות לנציבת תלונות הציבור במשרד הבריאות בכתובת הבאה:
פקס - 02-5655981
דואר אלקטרוני <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
טופס מקוון - http://www.forms.gov.il/globalData/...x?formtype=<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
לבת שלי טיפלו במכבי כבר שלוש פעמים באותה שן (בפעם השלישית עקרו אותה)
וכל פעם שילמנו ארבעים שקלים בלבד
(20 על ההרדמה ו-20 על הטיפול – זה המקסימום שהם רשאים לגבות בביקור)
אינני חושבת שמכבי נדיבים יותר, אלא שזהו החוק.

חני

• הוסף לסימניות
לגבי החוק של מאוחדת: (אני חושבת שככה אמור להיות בכל הקופות כי משרד הבריאות הם אלה שקובעים את החוק)
כל ילד זכאי לבדיקה פעם בשנה "חינם"
כל שאר זה 21 ש''ח לטיפול (גג לפגישה 42 ש''ח לדוג' 2 סתימות וגז צחוק 42 ש''ח)
על כל שן אפשר לטפל (את אותו טיפול) פעם בשנה (פחות משנה אמור להיות האחריות על המרפאה)
לדוג' אם יש צורך על שן אחת לעשות טיפול שורש וסתימה אפשר לקבל את זה מתוך הסל
אם הסתימה נפלה לפני שנה המרפאה חייב לסדר את זה על חשבונם
אם הסתימה נפלה אחרי שנה אפשר לגשת לכל מקום וההתחייבות על הקופה
מקווה שהבנתם אותי
(תוכלי לפנות אלי באישי אם יש לך שאלה מסיומת)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;867338:
לבת שלי טיפלו במכבי כבר שלוש פעמים באותה שן (בפעם השלישית עקרו אותה)
וכל פעם שילמנו ארבעים שקלים בלבד
(20 על ההרדמה ו-20 על הטיפול – זה המקסימום שהם רשאים לגבות בביקור)
אינני חושבת שמכבי נדיבים יותר, אלא שזהו החוק.

חני
על הרדמה אסור להם לגבות (אולי התכוונת על גז צחוק)
ה20 ש''ח היה עד ה1/7/12 מאז הם העלו את המחיר השתתפות ל21 ש''ח

• הוסף לסימניות
תודה לכולם!
ניסיתי תחילה לפנות לקופה ולמוקד התלונות שלהם אבל כמובן שלא היה למי לדבר, גם הצעקות לא ממש עזרו.
בינתיים פניתי ללשכת שר הבריאות, וענו לי שהעניין בבירור ואקבל תשובה בהקדם.
מקווה שלא אצטרך להתרושש בסיבוב הזה...

• הוסף לסימניות
אין שום סיבה שתתרוששי, אני חברה במאוחדת וילדי כבר מטפלים שם שנים טובות,
בטיפול אחד אצל רופאה מיוחדת שכלל גז צחוק, עקירה , כתר, שיננית, ועוד שתי סתימות
כולל צילומים , ב40 ש"ח בלבד!!
באיזה זכות הם רוצים כסף? זה לא חוקי!!

• הוסף לסימניות
אין שום סיבה שתתרוששי, אני חברה במאוחדת וילדי כבר מטפלים שם שנים טובות,
בטיפול אחד אצל רופאה מיוחדת שכלל גז צחוק, עקירה , כתר, שיננית, ועוד שתי סתימות
כולל צילומים , ב40 ש"ח בלבד!!
באיזה זכות הם רוצים כסף? זה לא חוקי!!

• הוסף לסימניות
מנצלשת:
הטיפולים ב21 ש"ח הם רק במרפאות של הקופה? או שאפשר גם רופאים פרטיים?

• הוסף לסימניות
יש מרפאות שינים שיש להם הסדר עם מאוחדת לדג' במרפאת שינים "לובה סלום" בירושלים (ברח' בר אילן) יש להם רופאים/ות שמטפלים במבוטחי מאוחדת

• הוסף לסימניות
יש הרבה רופאים פרטיים שיש להם הסדרים עם הקופה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לגעת בנקודה;867363:
על הרדמה אסור להם לגבות (אולי התכוונת על גז צחוק)
ההרדמה היא חינם רק לילדים מתחת גיל 5. לילדים מעל גיל זה דרושה השתתפות עצמית.

נכתב ע"י לו יצוייר;867451:
הבעיה היא לא במרפאה. זו המדיניות של הקופה.

לו יצוייר, שימי לב!!!
בגלל שגם אני בקופת חולים לאומית התפלאתי מאוד על דברייך והחלטתי להתקשר בעצמי לקופה ולברר את הנושא.
דיברתי עם נציגת שירות בשם מורן שאמרה שלא משנה כמה פעמים צריכה השן לעבור סתימה - את זכאית לכך חינם ללא השתתפות עצמית כלל עד גיל 8!
כשסיפרתי לה את סיפורך היא אמרה שלא ייתכן שכך אמרו לך ואין לזה שום ביסוס וכי את יכולה לדבר איתה עכשיו ישירות במוקד (*507) והיא תאשר את הדברים.
את צריכה לבקש את מורן. היא נמצאת היום עד השעה 10:30.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
גם בכללית סמייל, מטפלים בילדים עד גיל 12 ללא הגבלה, בסכום של 20 ש"ח לביקור.
נשמע לי מקומם הסיפור הזה וממש לא חוקי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;867487:
ההרדמה היא חינם רק לילדים מתחת גיל 5. לילדים מעל גיל זה דרושה השתתפות עצמית.

לו יצוייר, שימי לב!!!
בגלל שגם אני בקופת חולים לאומית התפלאתי מאוד על דברייך והחלטתי להתקשר בעצמי לקופה ולברר את הנושא.
דיברתי עם נציגת שירות בשם מורן שאמרה שלא משנה כמה פעמים צריכה השן לעבור סתימה - את זכאית לכך חינם ללא השתתפות עצמית כלל עד גיל 8!
כשסיפרתי לה את סיפורך היא אמרה שלא ייתכן שכך אמרו לך ואין לזה שום ביסוס וכי את יכולה לדבר איתה עכשיו ישירות במוקד (*507) והיא תאשר את הדברים.
את צריכה לבקש את מורן. היא נמצאת היום עד השעה 10:30.
בהצלחה.
אני באמצע לשוחח איתה. תקנתי את ההודעה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה