טיפול בנוכל

• הוסף לסימניות
נפלתי עם נוכל בסכום גדול, ידוע לי שהפיל עוד כמה. יש לי תמונה שלו וכן מס' טלפון שהוא זמין בו (לבוש כחרדי) מבחינת הלכה מותר למוסרו למשטרה (כיון שברור שלא יבא לדין תורה) יש כאן גם תועלת גדולה לציבור כי הוא ממשיך להונות אנשים (חבר שלי כמעט נפל ממנו גם, רק במקרה שמע ממני) ככל הנראה הוא אדם בודד ללא אשה וילדים.
ההתלבטות שלי כעת היא אם יש תועלת בהגשת תלונה במשטרה, מה היא כבר יכולה לעשות בענין (תוציא ממנו כסף שכנראה אין לו?) וכמה כאב ראש והפסד זמן יגרם לי מכל הסיפור?
אשמח לקבל חוות דעת ממי שהתנסה בהגשת תלונה ובכל התהליך.

• הוסף לסימניות
תכתבי כאן את מעשה הנוכלות, ונראה, אולי מישהו כבר נתקל בו..

• הוסף לסימניות
תעכל את זה שנפלת. תסתכל קדימה תשכח מזה ואל תתעסק עם זה בכלל זה רק יזכיר לך את הענין כל הזמן ויהיה לך עגמת נפש
הזמן זה התרופה הכי טובה

(כל זה בהתאם למה שכתבת שהסיכוי להוציא ממנו משה שואף לאפס)

• הוסף לסימניות
אם הוא ממשיך להונות, הוא בבחינת שור המזיק, לא?

• הוסף לסימניות
אם מעשה ההונאה הוא בגדר עבירה פלילית, סביר להניח שיהיה למשטרה מה לעשות עם זה. וגם אם לך עצמך לא תהיה תועלת מהעניין, הרי לפחות אנשים אחרים לא יינזקו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1143990:
אם הוא ממשיך להונות, הוא בבחינת שור המזיק, לא?

הרבה יותר גרוע.

• הוסף לסימניות
מומלץ לשאול רב כזו שאלה,
רק כך תוכלו להיות רגועים שעשיתם את הדבר הנכון.

• הוסף לסימניות
זו שאלת רב.
אין כאן מקום לרגש והבנה של בנ"א מן השורה אלא לדעת תורה.

• הוסף לסימניות
מהפן הרגשי -
רק לדמיין שמישהו עבר את זה לפניכם, והתלבט אותה התלבטות, ובסוף ישב ולא עשה כלום במקום למנוע מכם את כל הצער... לא חבל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;1144042:
מהפן הרגשי -
רק לדמיין שמישהו עבר את זה לפניכם, והתלבט אותה התלבטות, ובסוף ישב ולא עשה כלום במקום למנוע מכם את כל הצער... לא חבל?

ולכן כתבתי שבלי קשר לפרסום הנוכל, אם לשאול רב או לא,
פשוט לכתוב כאן את פרטי המעשה, בכדי שזה לא יקרה שוב..

• הוסף לסימניות
אסור לפנות לערכאות בלי לקבל אישור מרב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ARTLINE123;1144079:
אסור לפנות לערכאות בלי לקבל אישור מרב.

ערכאות זה בית משפט
משטרה זה לא ערכאות ומותר להגיש תלונה במשטרה על נוכל/גנב וכו'

• הוסף לסימניות
הזמנה לדין תורה, לאחר שלא יגיע תקבלו היתר לפנות לערכאות ותפנו לבית משפט לתביעות קטנות (בתביעה של עד כ30000 ₪) תעברו הליך מהיר של דיון אחד ופסיקה במקום, סביר להניח שהנאשם ישתף פעולה ויטען שאין לו כסף, בית המשפט יגזור עליו לשלם בתשלומים (אפילו מאות בודדות בחודש) אם לא ישלם - התיק עובר להוצאה לפועל.
גם בהוצאה לפועל שום דבר לא מובטח אבל לפחות עשיתם מה שאפשר.. ואם יום אחד הבנאדם יחליט לשלם (וסביר שזה יקרה כי יהיו לו הגבלות חוקיות כל החיים עד שלא ישלם) תקבלו ריבית והצמדה כחוק.

מנסיון, אלא שאני עדיין מחכה..

• הוסף לסימניות
אלא אם כן הנוכל עשה הכל תחת "חברה בע"מ" ו"פשט את הרגל" - ואז אין לך את מי לתבוע בהוצאה לפועל...
יתרה מזאת, אם היית מספיק תמים בשביל לתת צ'ק לנוכל שהועבר לצד שלישי כפקדונות עבור לקיחת הלוואות גדולות, לא רק שתמצא את עצמך נופל ברשת הנוכלות אלא הצד השלישי יתבע אותך בהוצאה לפועל...

בקיצור, תלוי באיזו נוכלות מדובר.
אולי יואיל פותח האשכול לפרט את פרטי הנוכלות (ללא שם ופרטים מזהים), גם בכדי שאולי נוכל לייעץ לגופו של עניין - אבל בעיקר בכדי שניזהר.

• הוסף לסימניות
בדיוק לכן הרוב כבר עברו להזמנת צ'קים עם למוטב בלבד.
מי שאין לו חשבון בנק, מוטב לא להתעסק איתו, ואם אין ברירה, לתת לו מזומן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1144396:
הזמנה לדין תורה, לאחר שלא יגיע תקבלו היתר לפנות לערכאות ותפנו לבית משפט לתביעות קטנות (בתביעה של עד כ30000 ₪) תעברו הליך מהיר של דיון אחד ופסיקה במקום, סביר להניח שהנאשם ישתף פעולה ויטען שאין לו כסף, בית המשפט יגזור עליו לשלם בתשלומים (אפילו מאות בודדות בחודש) אם לא ישלם - התיק עובר להוצאה לפועל.
גם בהוצאה לפועל שום דבר לא מובטח אבל לפחות עשיתם מה שאפשר.. ואם יום אחד הבנאדם יחליט לשלם (וסביר שזה יקרה כי יהיו לו הגבלות חוקיות כל החיים עד שלא ישלם) תקבלו ריבית והצמדה כחוק.

מנסיון, אלא שאני עדיין מחכה..

כנראה שאתם לא נתקלים באנשים שחיים במשך שנים על הכסף של אחרים!!
ואז הם בוכים להוצאה לפועל שאין להם כסף, ומחייבים אותם לשלם 50-100 ש"ח בחודש,
וגם את זה הם לא משלמים....:cool:

באמת נשמח לתאור המקרה, כדי שנדע להיזהר!

• הוסף לסימניות
תודה למגיבים.
אני לא יכול לתאר את המקרה מסיבה כלשהיא, אך המקרה לא משנה כיון שבכל תחום ישנם נוכלים ותמיד צריך להזהר.
לגבי ההלכה: אם ברור שהנתבע לא יבוא לדין תורה מותר ישירות לפנות לערכאות (כך פסק הגר"י סילמן)
אכן ברור שהוא שור המזיק ואני שוקל לתבוע אותו לא בשבילי אלא בעיקר לתועלת הציבור.
הדגשתי בשאלה שאני מחפש עצה מנסיון אם המשטרה תטפל בבן אדם כזה (שנראה לי שאין לו שום נכסים על שמו) מצד שני כשאמרתי לו שאני יפרסם את התמונה שלו נראה לי שזה הדבר היחיד שקצת הפחיד אותו. אז אולי נלך על זה?

• הוסף לסימניות
הקפצה

• הוסף לסימניות
קצת קשה לענות בלי לדעת את המקרה לפחות מלמעלה.
כל דבר לגופו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה