התייעצות טיפול רגשי (או משהו דומה) לבן שנתיים וחצי?

• הוסף לסימניות
סנוזלן
נחזר מהקופה רק אחרי גיל 3
עשיתי לבן 2.5 במקרה דומה למה שאת מתארת, במחיר מלא
2 פגישות היה שיפור
8 פגישות הטיפול הושלם (למרות שסידרה זה 12 היא היתה ישרה איתנו...)
עזר בעוד דברים- שינה, התפרצויות בכי, פרידה מההורים בקלות וכו

• הוסף לסימניות
האם קיים דבר כזה?
מדובר בפעוט שמתאפק המון, וטיפול תרופתי לא ממש עוזר. עלה החשש שמשהו אחר עוצר אותו מלשחרר. איך אפשר לבדוק דבר כזה? אודה מאד לעצות מהמבינים בתחום או מבעלי ניסיון.
ראשית, כן, קיים דבר כזה.
קבלתי מרופאי ילדים כבר מספר פעמים הפניות לטיפול רגשי עבור פעוטות צעירים מאוד.
עקב הגיל הצעיר(ובכל גיל) ביכולת ההורים לסייע לילד, והם המנוע לשינוי. לא רק כמקור השפעה, אלא כדמויות באמצעותם הילד מתפתח, לומד על העולם, ומתווסת.
על כן, בגיל זה ההמלצה הראשונית היא הדרכת הורים להורים, ועבודה איתם.
במקרים שיש טראומה ברקע, לרוב כן אשלב גם את הילד בטיפול.

ולנידון השאלה- מדבריך אני מבינה שאתם במעקב רפואי. שזה חשוב וקריטי.
התאפקות היא אכן עשויה להיות תסמין רגשי . והעבודה עליו היא דרך מרכיבים רגשיים בקשר הורה-ילד, תרופות(נורמלקס וכו), מרכיבים התנהגותיים, מרכיבים תחושתיים ותנועתיים.
אני ממליצה לפנות לייעוץ עם פסיכולוג/עו"ס גיל רך.
ניתן דרך שירות הדלת הפתוחה של הרשות.

מניחה כאן כמה שאלות ששווה לדייק אותן, עד הפנייה לעזרה:
האם יש קשיים נוספים עם הפעוט?
האם הקושי הוא רק בהתאפקות, או שישנה התגדות כללית לישיבה בשירותים ועוד.
בינתיים, כדאי להפחית לחץ ומתח סביב זה.
להוריד אשמה- יש לך "יציאות" שובבות. ביחד ננסה להתגבר עליהם...
לתת עיסוק בחומרים מלכלכים- רצוי פלסטלינה.
לעודד תנועתיות.

• הוסף לסימניות
אני מבינה שאתם במעקב רפואי.
אכן
האם יש קשיים נוספים עם הפעוט?
בכלל לא. ילד זורם ומתקשר מהמם.
האם הקושי הוא רק בהתאפקות, או שישנה התנגדות כללית
עדיין לא גמול, וזה בכלל לא נושא

• הוסף לסימניות
אני לא בדיוק יודעת להגדיר
אבל אני יודעת שא זה אמונה וב זה בטחון
אז הרעיון זה -אחרי שיחה של שעה עם שאלות שמסבירות מה הרקע ומה הסיפור
יש משפטי אמונה לילד ולהורה שצריך להגיד כל יום
וזה פשוט קורה!

• הוסף לסימניות
האם קיים דבר כזה?
מדובר בפעוט שמתאפק המון, וטיפול תרופתי לא ממש עוזר. עלה החשש שמשהו אחר עוצר אותו מלשחרר. איך אפשר לבדוק דבר כזה? אודה מאד לעצות מהמבינים בתחום או מבעלי ניסיון.
הנחיית הורים של תלמידות הרבנית שרמן

• הוסף לסימניות
האם קיים דבר כזה?
יש לי כמה ילדים שהיו עם בעית של עצירות (אפילו תינוקות בגיל שבועיים). זה עובר עם השנים. מה שמקל מאד זה להכניס שמן פרפין בתוך הבקבוק שתיה, וכן שמים באופן עקבי נורמלקס, עד שרואים שהשתחרר. במקרה חירום, יש פתילות לשחרור. מלווים אותם בדאגה ואהבה, וכשהם גדלים זה חולף. באמת לא קל.

• הוסף לסימניות
אני יודעת שקופ"ח כללית פתחו עכשיו בירושלים יחידה לגיל הרך של בריאות הנפש עם מטפלים מוסמכים
הטיפול משולב יחד עם ההורים
אם תרצי אתן לך פרטי התקשרות....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה