דרוש מידע טיפול שורש בשן בינה

• הוסף לסימניות
האם מומלץ?
לאחר כמה בירורים קצרים שערכתי בענין- הדעות חלוקות.
מצד אחד, חבל לוותר על השן כל עוד אפשר להצילה.
מצד שני- יודעי דבר טוענים שטבעה של שן בינה לתפוס חורים, לא להחזיק את הכתר, ולהגיע תוך זמן מועט למצב של עקירה.
אני יודעת שרובכם לא למד עדיין רפואת שיניים:), מה שחשובה לי היא דעתכם מהנסיון האישי שלכם, וממה שאולי אתם ביררתם והגעתם לכלל החלטה. האם לעקור או לטפל.
תודה!

• הוסף לסימניות
לי היה חור בשן בינה, אחרי פעמיים שהסתימה נפלה ועשו חדשה, הרופא אמר לי, בפעם הבאה שזה נופל נעשה לך עקירה, נפל שוב ועשו עקירה,
תכלס, לא מרגישה שחבל עליה, יש לי פחות שן לצחצח :)
העקירה קצת כואבת, אבל שכחתי מזה ממזמן.

• הוסף לסימניות
היום הייתי אצל רופא שיניים ותיק ומקצועי בבני ברק, רק ראה חור בשן בינה מיד אמר לי לקבוע תור לעקירה.

• הוסף לסימניות
ממליצה לך לא לעקור כל עוד אפשר לסתום
צריך להקפיד על צחצוח נכון וטוב באזורים שלה - מסביבה ומעלי'ה, כדי למנוע את הצורך לעקור אותה לגמרי.
אלא אם כן לא אכפת לך לעקור - ואז תעשי מה שאת חושבת כמובן :)
בריאות ורפואה שלמה!

• הוסף לסימניות
אני הבנתי ששיני בינה לא שימושיות ללעיסה, כך שהעקירה לא מחסירה ממך דבר...
רוב הפעמים החור נוצר כיון ששאריות מזון עוברות לחלק האחורי של הפה וקשה להוציא אותן בצחצוח. אז הן נשארות בשיניים, מרקיבות ויוצרות חורים

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם וגם למי ששלחה באישי על התגובות!
אשמח לעוד.

• הוסף לסימניות
מכירה מישהי שעקרה. ואחר כך התחרטה כי אמרו לה שכן אפשר להציל. אז כדאי לעשות טיפול שורש, כי לעקור - תמיד תוכל בסוף דבר. אבל טיפול שורש - לא תוכלי לעשות אחרי העקירה...

• הוסף לסימניות
מכירה מישהי שעקרה. ואחר כך התחרטה כי אמרו לה שכן אפשר להציל. אז כדאי לעשות טיפול שורש, כי לעקור - תמיד תוכל בסוף דבר. אבל טיפול שורש - לא תוכלי לעשות אחרי העקירה...
יש פרט זניח שגם הוא בכל זאת שיקול. טיפול שורש + מבנה וכתר עולים אי אלו פרוטות.

• הוסף לסימניות
דעתי:
טיפול שורש זה סיפור של כ-7 מפגשים מעצבנים
עקירה זה מספר שניות וסיימת. (אם לא מדובר בכירורגי)
האם שוווה לך הטרטור, המאמץ והכסף הרב לשן שתוציאי ממילא?
מנסיון, אני עקרתי את כל שיני הבינה ושלום.
הן סתם עושות בעיות שמתפתחות גם לשיניים שישירות לידן.

• הוסף לסימניות
שאלתי את הרופא, הוא אמר שאם זו סתימה, אפשרי,
אם מדובר בטיפול שורש- פשוט עוקרים כי זו שן שלא צריך אותה.

• הוסף לסימניות
אני עקרתי כבר 2 שיני בינה ויודעת שאצטרך לעקור גם את האחרות. עיקרה כירוגית, תמיד זה התפתח כשהייתי במצב ולכן הלכתי לפרטי, מנתח פה ולסת ברמב"ם, אמר לי שאין לי מה לשמור את השיניים האלו בפנים. וחבל על כל יום. אף פעם לא תדעי מתי יתפרצו הכאבים עליהם.

• הוסף לסימניות
הרופא בודק אם השן תפקודית או אקטופית ( = לא שימושית בפה)
אצלי שן אחת היתה תפקודית בלעיסה והיא עברה טיפול שורש. והשניה היתה אקטופית, והרופא לא הסכים בשום אופן לטפל בה, רק לעקור.
נראה לי שכדאי להתייעץ עם רופא מהימן.

• הוסף לסימניות
רופאת השיניים שלי שאביה ג''כ רופא שיניים גדול סיפרה לי שאביה עקר לה ולאחיה את כל שיני הבינה עוד בטרם החלו הצרות-

ביום אחד את כל הארבע .. לקחו משככים אכלו קצת גלידות ושכחו מהסיפור לתמיד לאחר כמה ימים

לטענתו הן שיניים מועדות לבעיות ואין בהן צורך..

• הוסף לסימניות
מה ההבדל בין עקירה רגילה לעקירה כירורגית?
גם הרופאת שיניים שלי המליצה על עקירה של כל הארבע,
ואני רועדת מפחד...

• הוסף לסימניות
מה ההבדל בין עקירה רגילה לעקירה כירורגית?
גם הרופאת שיניים שלי המליצה על עקירה של כל הארבע,
ואני רועדת מפחד...

עקירה רגילה היא עקירה כמו של כל שן, עם הרבה הרדמה ורופא מיומן לא תרגישי.(3 עקירות עקר לי מומחה ואחת אחרונה-רופאה שהיה אצלה סביר ותו לא)
לא עברתי כירורגית אבל לדברי אחיותיי זה עם תפרים, כשהשן כלואה. ההחלמה קצת פחות נעימה.

• הוסף לסימניות
מה זה אומר שהשן כלואה?

• הוסף לסימניות
שהיא צמחה עקום. להבדיל משן שצומחת ישר. השורשים שלה עקומים בתוך החניכיים וצריך לחתוך בחניכיים ע"מ להוציאה.

• הוסף לסימניות
אויש. אני חושבת שזה מה שיש לי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה