טיפול שורש - מוכרח להיות שזה כואב?

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מנסיונכם.

• הוסף לסימניות
לי לא כאב אף פעם.

מה זה? סקר?

• הוסף לסימניות
ממש לא כואב, כן עשיתי הרדמה אבל אחרי שהיא פגה לא הרגשתי שום כאב

• הוסף לסימניות
תלוי. אם האיזור מודלק- כואב. אם הרופא אגרסיבי וחיטט כפראות בשרשי השורש - כשההרדמה פגה- כואב.
(היה לי רופא כזה- אחרי 30 שנה אצל רופאי שיניים למניהם בלי כל חשש ולחץ, פיתחתי פוביה רק מהריח של המרפאה)

• הוסף לסימניות
לא חייב לכאוב. תלוי גם בעצב הקיים. היה לי טיפול שורש / עקירה שלא כאבה כלל, ובצד אחר של הפה סתימה שכאבה לי במשך חודש מכל משקה קר.

• הוסף לסימניות
לי היה סדרה של טיפולים, בראשון טיפול שורש ואחריו סתימות בכמה מקומות. הטיפול הכי קל היה השורש, הסתימות אחריו היו הרבה יותר כואבות גם בזמן הטיפול וגם אחריו, כך שלא בטוח שיש מה לחשוש, רק שאי אפשר לדעת מראש, וזה רק סיעתא דשמיא!

אני אקפוץ טרמפ על האשכול אני צריכה לעבור עקירת שן בינה:rolleyes: ואני דוחה את התור כבר כמה חודשים מרוב פחד:eek: בגלל 'עידוד' מהסביבה.
שמעתי על ד"ר שוחט מירושלים שהוא מאוד מומחה וכמעט לא סובלים כשהוא מטפל. מי שיודע פרטים עליו אשמח לשמוע... אני יבטל מהר את התשלום והתור אצל הרופא הקודם ואעבור לרופא אחר אם אשמע עליו המלצות.

• הוסף לסימניות
אל תדחי עקירת שן בינה. אם היא צומחת בצורה לא טובה היא עלולה לעקם את כל השינים

• הוסף לסימניות
ד"ר שוחט אכן מומחה ביותר לעקירות מסובכות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;661553:

מה קורה אם אני כן דוחה את זה? היא בכלל ממשיכה לצמוח מעל גיל 20

• הוסף לסימניות
שן בינה צומחת עד שכותרתה מבצבצת כולה מן החניכיים, כמו יתר השיניים, וזה לא תלוי בגיל. לפעמים התהליך נמשך עד גיל שלושים ויותר.
טיפול שורש לפעמים עובר בלי כאבים ולפעמים יש כאבים עזים הנמשכים אפילו שלושה ימים. תלוי ברופא, במיקום בפה (יש מי שהעצבים של השיניים הטוחנות היותר פנימיות פחות רגישים לחומר ההרדמה ולכן הכאבים עזים יותר.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;661544:
אני אקפוץ טרמפ על האשכול אני צריכה לעבור עקירת שן בינה:rolleyes: ואני דוחה את התור כבר כמה חודשים מרוב פחד:eek: בגלל 'עידוד' מהסביבה.
שמעתי על ד"ר שוחט מירושלים שהוא מאוד מומחה וכמעט לא סובלים כשהוא מטפל. מי שיודע פרטים עליו אשמח לשמוע... אני יבטל מהר את התשלום והתור אצל הרופא הקודם ואעבור לרופא אחר אם אשמע עליו המלצות.
הטיפול אצל ד"ר שוחט גרם לי להפסיק לפחד מרופא שיניים...!
הוא מעולה,
כדאי לך ללכת אליו.

• הוסף לסימניות
ד"ר טייכר מתל אביב (מנהל פה ולסת בתל השומר) מעולה.
לא הרגשתי כלום. פשוט כלום, לא תוך כדי, ולא אחרי. היה מדובר בעקירה כירורגית מסובכת!!!
רק - יקרררררר!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;661553:

לא עדיף לחכות שהשיניים יצאו ואז לעשות יישור שיניים?
הכסף ממילא הולך ומרויחים עוד 4 שיניים.

• הוסף לסימניות
אכן, יש רבנים המורים לשואלים אותם שלא לעקור בשום אופן שום שן לפני שעושים את כל המאמצים להציל אותה (כי שן היא אחת מכ"ד ראשי איברים שעבד כנעני יוצא לחפשי בגין השחתתם).

• הוסף לסימניות
במכבי דנט בביתר, יש להם מומחה לעקירות כירורגיות. עשיתי 3 כאלו, והדבר היחיד שכאב הוא הזריקה.
תוך פחות מ5 דקות כבר הייתי אחרי הטיפול, בלי כאבים אח"כ. רק מה שהציק היה הדימום אחרי העקירה.
לגבי כאב בטיפול, לכל אחד יש סף רגישות אחרת לכאב. יש כאלו שמספיק להם הזרקה של מחצית מהחומר. ויש כאלו שצריכים 2 זריקות ואף יותר.
אני מהסוג השני, שבכל טיפול צריך להזריק לי לפחות 5 [!!!] פעמים, עד שאני לא קופצת מהכאבים.
וכמוני יש עוד כמה במשפחה שלנו.
לעומת זאת שמעתי מחברות שבקושי כאב להם...
ההמלצה לעקור שיני בינה הם בעיקר לאלו שלא מגיעים תוך כדי צחצוח אל השן האחרונה, עקב העומק שלה. וממילא מתפתח שם עששת שיכולה להזיק לכל השיניים. זה תלוי במבנה הפה, וכל אחד צריך לבדוק לו אישית, כדי לדעת שלא עוקרים סתם.

• הוסף לסימניות
לא תמיד השן יוצאת עד הסוף, ואז היא גורמת נזק לשיניים ע"י ספיגה של העצם.
ואם היא כן מציצה החוצה - אז זה רק בשביל החורים.
מה שכן - לפעמים יכולה לתפוס אותך דלקת, בזמן לא מתאים, כך שאם צריך ממילא להוציא אותה, לא צריך לחכות לסבול.

• הוסף לסימניות
שמעתי שעקירת שן בינה כלואה יכולה לשתק את עצב הפנים - זה באמת דבר שקורה?

• הוסף לסימניות
הרופא מודיע אכן לפני הטיפול שזה עלול לקרות, כמובן שלעיתים רחוקות מאד, ואם כן - בד"כ זה חוזר אחרי כמה זמן. (ואני גם מכירה מישהו כזה) לכן היה לי חשוב מאד ללכת למומחה, ולא רק בגלל הכאב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה