דרוש מידע טיפים - איך לעבור את יום כיפור תשפ"ה בקלות - להרגיש בנעילה כמו במעריב - שרשור

• הוסף לסימניות
קיימתי את עצת הח"ח לתלמידיו.
שתיתי בימים שלפני הצום קפה כמו שאני רגיל, (ולא פחות כפי העיצה המקורית כי לא הצלחתי)
אבל ביום של הצום שתיתי בערך כפול כוסות ממה שאני רגיל כל יום.
(קניתי חלב סויה במיוחד כדי שאוכל לשתות גם אחרי הסעודות הבשריות)
ובנוסף לקחתי שתי מנות של קלי צום רגיל פשוט.
ואני יכול עכשיו לעזור למי שרוצה לבנות את הסוכה.

• הוסף לסימניות
אני כמובן גם עשיתי השנה וב"ה היה צום מאוד קל
רק נקודה שצריך לקחת בחשבון
השנה שתיתי ממש לפני הצום [כמובן בלי חלב]
ולמרות שקפה לש מפריע לי לשינה בד"כ
כנראה שכמות כזאת זה משהו אחר
ממש לא הצלחתי לישון כל הלילה
אז לתכנן את העניין לשתות במשך היום זה עדיף

• הוסף לסימניות
סתם שאלה - מי אמר שבאמת יש ענין להרגיש בנעילה כמו בערבית?
בשביל זה נגזר צום?
לא אומרת שאסור להקל ומצוה לסבול
אבל על מה נתפלל שיראה מיעוט דמינו וענוי נפשינו.. מה קרה זה חלק מה"מצב" של נעילה להתגבר על החולשה..

• הוסף לסימניות
סתם שאלה - מי אמר שבאמת יש ענין להרגיש בנעילה כמו בערבית?
בשביל זה נגזר צום?
לא אומרת שאסור להקל ומצוה לסבול
אבל על מה נתפלל שיראה מיעוט דמינו וענוי נפשינו.. מה קרה זה חלק מה"מצב" של נעילה להתגבר על החולשה..
בשביל זה יש מצווה לאכול בעריו"כ.

• הוסף לסימניות
יש לאכול - לא חיבים להרגישה בערבית כמו בנעילה
ויש "להרגיש בנעילה כמו ערבית"
זה 2 קצוות..
אף אחד לא מרגיש בנעילה כמו בכל נדרי,
גם עם כל התוספים כדורים ופטנטים למיניהם,
זה רק הגדרה כזאת שלא מרגישים רע עם כאבי ראש,
את הצום כולם בהחלט מרגישים.

• הוסף לסימניות
השנה לקחתי יומיים לפני הצום כדור B12 בבוקר ובערב, ובעריו"כ לקחתי מנות כפולות, הרגשתי בנעילה כמו בקידוש לבנה! לרגע שכחתי שאני צריך לשבור את הצום! אפילו לא ידעתי מה השעה כשאכלתי
הכדור עוזר כשמוצצים אותו מתחת הלשון, וכשנמנעים מחלב בשעתיים של לפני ואחרי!!

• הוסף לסימניות
אף אחד לא מרגיש בנעילה כמו בכל נדרי,
גם עם כל התוספים כדורים ופטנטים למיניהם,
זה רק הגדרה כזאת שלא מרגישים רע עם כאבי ראש,
את הצום כולם בהחלט מרגישים.
השנה לקחתי יומיים לפני הצום כדור B12 בבוקר ובערב, ובעריו"כ לקחתי מנות כפולות, הרגשתי בנעילה כמו בקידוש לבנה! לרגע שכחתי שאני צריך לשבור את הצום! אפילו לא ידעתי מה השעה כשאכלתי
הכדור עוזר כשמוצצים אותו מתחת הלשון, וכשנמנעים מחלב בשעתיים של לפני ואחרי!!
השנה הרגשתי ב"ה בנעילה כמו בערבית של ליל החג,
לקחתי פעם ראשונה קלי-צום, לא יודעת אם קשור

• הוסף לסימניות
איפה יש לקנות בירושלים פתילות אופטלגין ופתילות קפאין?
אתמול היה איזה ניק שהגיב על זה, חיפשתי ולא מצאתי, אשמח למידע או לקישור לתגובה של אתמול.

• הוסף לסימניות
אחרי תלאות שעברנו עם בעלי שלא הצליח אפילו לשבור את הצום מרוב לא יודעת מה,
הגענו למסקנה שכאבי הראש זה מה שמשבית אותו,
בצום האחרון הוא לקח אקמול בלילה לפני הצום, וקם ממש לפני תחילת הצום לקחת עוד אקמול, ( ניתן לקחת במשך היום נר אקמול - קנינו)
הצום היה בפער מטורף,
שמר על הילדים בצום, האכיל אותם, ואפילו אחרי הצום הלך ללמוד לכמה שעות.....

• הוסף לסימניות
עד עכשיו כתבו מה כן לאכול ,
והשאלה שלי -
מה לא לאכול ? ממה להימנע ?

• הוסף לסימניות
בדוק ומנוסה! חצי שעה לפני כניסת הצום, לשתות כוס\חצי כוס מים עם כף גדושה של חוואג' לקפה (תערובת לקפה של תימנים- ניתן להשיג בחנויות תבלינים). לא הכי טעים אבל בעל השפעה מטורפתת! ממלא את הקיבה בסיבים תזונתיים ומזין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה