בשרי טיפים להכנת טשולנט\חמין.

• הוסף לסימניות
יש פה עוד מישהו שמכין טשונט חריף? ולא מתוק?
עוד מישהו ששם נקניקיות צ'וריסוס חריפות וטעימות בטירוף?

או שכולם אוכלים טשונט מתוק? (מעולם לא שמעתי על טשונט מתוק... מעניין איך הטעם של זה)

• הוסף לסימניות
יש פה עוד מישהו שמכין טשונט חריף? ולא מתוק?
עוד מישהו ששם נקניקיות צ'וריסוס חריפות וטעימות בטירוף?

או שכולם אוכלים טשונט מתוק? (מעולם לא שמעתי על טשונט מתוק... מעניין איך הטעם של זה)
למה מתוק?
יוצא חרפרף עם פלפל שחור בתיבול
בלי נקנקיות

• הוסף לסימניות
מקרמלת בצל. מוציאה
צורבת בשר עד שהוא קיבל הזהבה חזקה (זה לא 'סוגר' אותו, זה נותן טעמי קרמול לתבשיל. אפקט מייארד)
מזיזה לצד, שופכת שמן, מטגנת פפריקה, צילי גרוס, שום, פלפל שחור. במהירות מוסיפה את הבצל, תפוא ומעט מים.
שופכת מעל הבשר- רוטב סויה, קטשופ וסילאן.
מוסיפה עוד מים וקטניות, מבשלת שעה, מרתיחה שוב ומוסיפה גריסים מושרים. לפני שמעבירה לפלטה מוסיפה מלח.
יוצא היסטרי.

• הוסף לסימניות
שאלה לי למביני הטשולנט -
יצא לי צולנט חריף מידי. איך אני יכולה לאזן אותו?
(לי אין בעיה, אבל לילדים שאמורים לאכול אותו:))

מציינת שתמיד אני שמה סוכר חום, והפעם שכחתי.
אפשר להוסיף עכשיו?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בלת"ק.
תרכיז רימונים של B&D - כמה כפות מוסיף טעם מאוד עשיר לבשר, ממש מוצלח.

• הוסף לסימניות
אין מקום:)
משהו אחר?
נראה לי שגריסים סופגים טוב את החריפות,
רוצה לנסות?..
וגם - אם יש מקום, כמובן - אפשר להוסיף סוג של קישקע או קוגל שמאזן טעמים
רק תזכרי לתבל מאד מאד עדים כי המטרה היא שהוא יספוג את החריפות מכל הטשולנט

• הוסף לסימניות
מחר זה אמור לעבור עוד בישול, נכון?
א"כ אין שום בעיה להוסיף את הסוכר

• הוסף לסימניות
אני צריך להכין לשבת שבע ברכות סיר טשולנט ל70 איש מי יוכל לכתוב לי כמויות
אני לא שם גריסים בכלל רק שעועית תפו''א בשר קישקע מה הכמויות

צריכה עזרה...
אני מבשלת עכשיו סיר גדול לארוע
עומד כבר 7 שעות על האש ועדיין לא מדי משחיר
אני צריכה את זה היום בערב
יש עצות להשחיר טשולנט באמצע בישול?

תודה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה