טיפים ללימוד ילד לרכב על אופניים

• הוסף לסימניות
טיפים ללימוד ילד לרכב על אופניים יש למישהו ?
כמובן אופניים ללא גלגלי עזר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב מאיר;1110334:
טיפים ללימוד ילד לרכב על אופניים יש למישהו ?
כמובן אופניים ללא גלגלי עזר.

שבע יפול צדיק וקם...
רק ככה לומדים...
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם זה טיפ, אלא שכך לימדו אותנו:
תקופה עם 2 גלגלי עזר
תקופה עם גלגל אחד
תקופה עם גלגל אחד קצת באוויר
ואחר כך, בלי גלגלי עזר בכלל:
בתחילה אוחזים בכידון ומאחורה, לאט לאט מחזיקים רק מאחורה ומדי פעם מורידים בלי שהרוכב ידע ומחזיקים רק כדי לייצב, לאט לאט מאריכים את משך זמן שהרוכב עצמאי והופ! הוא מגלה שהוא נוסע לבד (בשלב הזה הוא נופל, בטוח :))
וכמו שאמרו: נופלים הרבה.

• הוסף לסימניות
הכי חשוב- לשדר לו שהוא יכול. אם הוא מרגיש פחד או היסוס הוא ייפול יותר...

אני ניסיתי ללמד את הילד באופניים והוא לא הצליח. למחרת אבא שלו ניסה- והפלא ופלא תוך שעה וקצת הילד 'אלוף'. ייתכן שזה בגלל אימוני יום האתמול אבל לי נראה שזה בגלל שאביו לא כ"כ מתרגש משריטות ונפילות ואף טוען שזה מחשל.

• הוסף לסימניות
אין לי נסיון עם זה, אבל משהו אחד יכול לעזור-
נסיעה איטית ללא גלגלי עזר פירושו נפילה..
תביאו אותו למצב של נסיעה קצת מהירה ועם ביטחון, וכך הוא יוכל להשאר יציב.

• הוסף לסימניות
כשרוכב שיתמקד בנקודה כלשהי באופק מולו - עוזר לשיווי משקל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1110373:
בתחילה אוחזים בכידון ומאחורה, לאט לאט מחזיקים רק מאחורה ומדי פעם מורידים בלי שהרוכב ידע ומחזיקים רק כדי לייצב, .

בשביל חלק מהילדים זה מאד גרוע ככה. הם חיבים שיהיה להם אמון מלא במבוגר שהוא לא עוזב בלי ידיעתם-הסכמתם.
מהנסיון הדי רחוק שלי - להחזיק את הילד מאחור עד שהוא מקבל בטחון. (על הדרך התעמלות להורה המסור) בהדרגה כמובן הוא נזקק לתמיכה פחות מסיבית ויותר סמלית.
גם להוריד גלגל אחד זה אכן רעיון טוב.

• הוסף לסימניות
אנחנו למדנו לבד
נפלנו הרבה
נחבלנו קצת

אבל בסוף נהנינו המון

• הוסף לסימניות
להחזיק בחולצה!! זה נותן תחושה של ביטחון, והכי טוב שזה רק תחושה;) (אם כי לפעמים גם מסייע)

אני אוהבת את המקצוע הזה אם את רוצה שלחי אותו אלי בכיף:)

• הוסף לסימניות
הדבר היחיד שעזר לבן שלי שהתקשה מאד היה שהבאתי איתו חבר לגינה. המוטיבציה להצליח ולהראות לחבר שגם הוא יכול שברה את מחסומי הפחד.

• הוסף לסימניות
גם אני עם אותה בעיה
מאז שהגלגלי עזר ירדו הוא לא מוכן לגעת באופניים - נוסע בבימבות של הקטנים....
הוא ביקש להוריד לו את הגלגלי עזר - אבל התייאש ממש מהר
וכיום צריך ממש לשכנע אותו שיסכים שילמדו אותו....
כל העסק הנ"ל ממש מעצבן אותו
כבר חשבתי אולי להחזיר לו את הגלגלי עזר
למרות שהוא כבר די גדול (בן 6)

• הוסף לסימניות
הבת שלי, בת 7, נוסעת בלי גלגלי עזר כבר
אבל כל הזמן הכידון נע ימינה ושמאלה, ולכן היא לא יציבה
היא לא מצליחה לנסוע עם כידון יציב וישר... מה אפשר לעשות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1110519:
הבת שלי, בת 7, נוסעת בלי גלגלי עזר כבר
אבל כל הזמן הכידון נע ימינה ושמאלה, ולכן היא לא יציבה
היא לא מצליחה לנסוע עם כידון יציב וישר... מה אפשר לעשות?

תבדקי קודם אם אין בעיה בכידון

• הוסף לסימניות
אצל הבנים שלי היה: השלבים של grn ואח"כ בשלב הורדת הגלגלים לגמרי לרוץ אחריו ולהחזיק מידי פעם בחולצה , טוב להורדת קילוגרמים ... (להורים:eek:)

• הוסף לסימניות
מנסיון...
הכי טוב ל'הפקיר' את הילדים;)
אנחנו עברנו דירה למקום שאופניים זה דבר הכרחי ביותר, ואני ובעלי היינו עסוקים בשיפוצים והעברת הדירה, ולא היה לנו זמן להתעסק עם הילדים וללמד אותם לרכב, אמרתי לעצמי שעוד יום יומיים נתפנה ונלמד אותם איך לרכב על האופניים, ביום הראשון אני רואה מרחוק ילד רוכב בבטחה על אופניים ואומרת לעצמי בלב, 'יום אחד גם הילדים שלי ידעו לרכב ככה, זה רק ענין של זמן עד שנלמד אותם' הילד מתקרב ואני רואה שזה הבן שלי :)
אז תנו בטחון בילדים והם יעשו את העבודה לבד

• הוסף לסימניות
ומה עושים עם ילד שלא מוכן לעלות על אופניים עם גלגלי עזר? הם לא יציבים כמו תלת אופן... וזה מלחיץ אותו! :confused:

• הוסף לסימניות
בראש מילה: יכול להיות שהגלגלי עזר רופפים...
אל תתנו לילד ללמוד לנסוע בלי גלגלי עזר באופניים בגודל 18 אלא שהם יגיעו לרצפה. (יש לי שכן שנוסע באופניים בגודל ענקי עם גלגלי עזר..... זה מוזר!!) תנו לו אופניים קטנות... תלמדו אותו.. ואז תקנו גדולות יותר...)
צריך ללמד במשטח יחסית ישר בלי עיקולים עליות ירידות... מגרש גדול כי בהתחלה לומדים ק לנסוע ישר אחרי תקופה מלמדים להסתובב בסיבוב רחב ואח"כ המיומנות שלהם להסתובב במקומות צרים....

אבל לי יש בעיה אחרת אני מאד מאד רוצה שביתי (בת 8) תדע לנסוע באופניים בלי גלגלי עזר ואסור אצלינו....(ביה"ס) מה אתם עושים???לא הספקנו לפני כיתה א'....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת