טיפים לעבודה בתכנת בלנדר

• פותח הנושא trew
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ממש לאחרונה יצאה גרסת בלנדר 2.54 שזה אומר שעוד מעט היא תצא בגרסה רשמית כרגע היא עדיין בטא
אז מה חדש? הרבה באגים תוקנו היא עכשיו יציבה הרבה יותר (אני מדבר על גרסת הפיתוח כמובן) עוד 3 חודשים היא תשוחרר סופית
יש הרבה שיפורים ותוספות במיוחד בחלק של מברשות הפיסול נוספו מודיפיירים חדשים והרבה יותר קל לעשות אפקטים (עשן קריסטל אש מים וכו')
אז זהו לקחתי אותה לסיבוב והם שינו קצת את הממשק עכשיו הוא יותר נח ונעים לעין והכי חשוב הרבה יותר פונקציונלי
כמה טיפים שיש לי בקשר למידול ולתוכנה כל אחד מוזמן להוסיף את מה שהוא נתקל בו
כמה דברים שחשוב לדעת לפני כן זה שיש אפשרות לבחור עם איזה קיצורי מקשים התכנה תעבוד אם של בלנדר או של תוכנת מאיה ברירת מחדל זה של מאיה

דבר שני יש אפשרות לכבות את התמונה שעולה עם התכנה על ידי לחיצה של Ctrl+Alt+U ולהוריד את ה-V מ-Show Splash

1. שינו את מקש ההוספה של אובייקטים ל-shift+a במקום רווח בגרסה הקודמת

2. מי שרוצה אפשר לתפוס פוליגן (בעברית קודקוד) אחד ולהגדיל את רדיוס הבחירה על ידי Ctrl++ (קונטרול + פלוס) של לוח המספרים
בתמונה הבחירה התחילה מהקודקוד המרכזי למעלה
3. יש אפשרות לבחור פוליגנים על ידי הברשה שלהם עם מברשת הבחירה כדי לקבל את האופציה לוחצים על מקש C אפשר לשנות את גודל המברשת עם גלגלת העכבר

4. בכדי להפוך את הבחירה לוחצים ctrl+i (הכוונה שאם קודקוד אחד נבחר יש אפשרות לעשות שרק הוא לא יהיה בחור וכל השאר כן)

5. ישנה אפשרות להגמיש את הזזת הקודקודים על ידי בחירה של האופציה כמו בתמונה כמו מקודם השליטה על הרדיוס היא על ידי גלגלת העכבר

התמצאות במרחב

6. לחיצה על הלחצן האמצעי בעכבר + shift יזיז את כל המשטח עבודה לאיזה כוון שתיקחו אותו

7. כעיקרון כדי לשנות זווית צפייה על האובייקט משתמשים במקשים של לוח המספרים כשמספר 7 נותן צפייה מלמעלה על האובייקט ישנה אפשרות לזוז בצורה חופשית בחלל התלת מימד על ידי לחיצה אמצעית בעכבר וגרירה גילגול הגלגלת יתן זום על האובייקט חשוב לציין שהניוד הולך אחרי הכוונת

8. בכדי שיהיה קל להתביית על אובייקט  לחיצה על Shift+F תתן לכם נוחה יותר לכוונן על האובייקט (יעיל במיוחד כשהולכים עם המצלמה)

יש לכם טיפים שתפו אותנו (יניב אתה שומע???)

קבצים מצורפים

• וירוס5.jpg
    KB 260.8 · צפיות: 27
  • וירוס6.jpg
    KB 40.1 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
עוד כמה קיצורים....

תוספת קלה: (כולל גם קיצורים מגירסאות קודמות)
1. ניתן להחזיר את מקש הרווח הישן בהגדרות (מוגדר עכשיו כתוסף, מנסיוני לפעמים לא עובד)
2. ניתן גם עם Ctrl+L לבחור פוליגונים שקשורים אחד לשני (למשל אם איחדתם שני מודלים לאחד, עדיין תוכלו לבחור כל אחד מהם בנפרד)
3. C זה כמו פעמיים B בגירסה הקודמת. (תזכורת: B מאפשר לבחור באמצעות מלבן בחירה)
4. ע"י מקש O ("או" באנגלית) ניתן לאפשר ולנטרל את "מברשת" הבחירה או יותר נכון "איזור השליטה" וכאשר האפשרות מאופשרת אפשר עם Shift+O לעבור בין המצבים השונים.
5. כדי לבחור טבעת של נקודות (אוסף נקודות היוצרים מעין טבעת) יש ללחוץ על ALT וללחוץ עם העכבר הימני על אחד מהקוים המרכיבים את הטבעת.
85651900.jpg

אם מוסיפים Ctrl אז ניתן לבחור פלח שלם וכמובן שעם Shift אפשר להוסיף לבחירה קיימת וכו' כרגיל.
6. הצירוף Ctrl+R מאפשר לחתוך את הקוים שבין שתי טבעות (בקיצור - להוסיף טבעת)
7. הצירוף Ctrl+E מציג תפריט הקשר לכל הפעולות שניתן לעשות על קוים (Edge) ובין השאר להזיז טבעת באופן פרופורציונאלי למיקום שלה (זה נקרא Edge Slide) וכמו"כ הצירופים Ctrl+V עבור תפריט הקשר לנקודות (Vertics) והצירוף Ctrl+F עבור משטחים - Faces
8. כדי להסתיר חלק מהמודל באופן זמני: לחיצה על H לאחר בחירת החלק ברצוננו להסתיר וכדי להחזיר את מה שהוסתר: Alt+H (בד"כ מקש ה-Alt מבטל דברים, למשל כדי לבטל מיקום (להחזיר למיקום 0,0,0 יש ללחוץ על Alt+G וכן בסיבוב ושאר הדברים)
9. כדי לחתוך קו יש ללחוץ על האות K ואז עם כפתור העבר השמאלי לסמן איפה שרוצים לחתוך, אם רוצים שהחיתוך יהיה בדיוק באמצע יש להוסיף את כפתור ה-Shift לעסק... אם רוצים לחתוך בכמה מקומות יש ללחוץ על K ואז עם מקש העכבר השמאלי לחיצה בודדת על מקום ריק ואז לאחר ה"שימוש" בכלי נוכל לשחק עם כל ההגדרות ע"י לחיצה על F6 שזה אגב השיטה לשנות פרמטרים לכל אובייקט שהוספנו ע"י Shift+A

כאן ניתן להשיג קובץ PDF עם כל הקיצורים:
http://www.blenderguru.com/blender-2-5-cheat-sheet

זהו לבינתיים....

• הוסף לסימניות
ואוו יניב אתה גאון
אף פעם לא שמתי לב לסכמה שיש בתוכנה (ידעתי ש-S זה סקייל וכו') אבל לא ידעתי שגם בתפריטים זה כך רק עכשיו אני שם לב 

חידשת לי הרבה בסעיפים 7 ו-9
לא ממש הצלחתי ליישם את ה-Edge Slide נבדוק אותו יותר לעומק

• הוסף לסימניות
Edge slide:
מסמנים טבעת (ע"י Alt וקליק ימני כמו בתמונה שלמעלה) ואז בוחרים Edge slide ואפשר להזיז את הטבעת מבלי לאבד את הפרופורציה.
תמונות לדוגמא:
91014417.jpg
62041940.jpg
27563627.jpg
25859977.jpg

• הוסף לסימניות
טוב עוד 2 טיפים שעוזרים לי הרבה

1.
בכדי לחזור על הפעולה האחרונה שעשיתי בבלנדר פעם נוספת משתמשים עם קיצור מקשים שיפט + R.
לדוגמה שיכפלתי אובייקט והזזתי אותו קצת לאחד הצדדים ואני רוצה לבצע את השיכפול שוב ושיזוז באותו מרחק
אני אשתמש עם הקיצור הזה למשתמשי אילוסטרייטור זה מקביל לקונטרול +D רק שפה זה יכול להתבצע על כל חלק ופעולה בתוכנה

2.
צביעה מהירה של אובייקטים, במידה ויש לי אובייקט שיש לו חומר ואני רוצה לתת את החומר הזה לעוד אובייקטים שנמצאים לי בסצינה
אני יכול לבצע את זה על ידי גרירה של אייקון "הכדור" שליד שם המטריאל לאובייקט החדש והוא יכיל את החומר החדש
צפה בקובץ המצורף 86269

נ.ב. יניב תעלה את התמונות ישירות לפרוג כי אחרת מורידים אותם מהשרת שממנו אתה מייבא אותם ואז יש לנו תמונה נחמדה של גברת צפרדי ;)

קבצים מצורפים

• לכידה.JPG
    KB 9.3 · צפיות: 33
  • הוסף לסימניות
תודה לכם.

בסוף אני עוד ילמד גם בלנדר, נראה לי תוכנה טובה.

• הוסף לסימניות
חידוש בשבילי
תודה trew אתה גאון!!!

• הוסף לסימניות
הנה אחד שימושי
כל מי שממדל בתים למינם מתחיל עם קוביה >> מגדיל/ מצר/מאריך וכו' >> מעבה את הקיר כדי שייתן תחושה של קיר
במקום לקחת את המודל ולהתחיל לעשות לו אקסטרוד לכל קיר כדי שיקבל את העובי שלו יש בבלנדר מודיפייר בשם Solidify שכל תפקידו זה לעבה את הקירות

לפני

צפה בקובץ המצורף 91910

אחרי

צפה בקובץ המצורף 91911

הבעיה שלא תמיד הוא נותן את זה טוב ולפעמים הרצפה והקיר יוצרים בעיה
בשביל להתגבר על זה מסמנים V בחלון המודיפייר
צפה בקובץ המצורף 91913

הרעיון הגדול שבשביל להימנע מבעיות כאלו פשוט לא לתת ערך חיובי במודיפייר הזה אלא לתת ערך שלילי כך הקירות לא יכנסו פנימה אלא יצאו החוצה.
דבר נוסף שחשוב לשים אליו לב לפני השימוש במודיפייר זה שהטופולוגיה מסודרת

קבצים מצורפים

• התוצאה14.jpg
    KB 175.5 · צפיות: 24
  • התוצאה15.jpg
    KB 196.1 · צפיות: 29
  • התוצאה16.jpg
    KB 18.6 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
מישהו יכול להסביר לי לכל הרוחות מה זה מודיפייר אני שומע על זה גם במקס ובמאיה זה פשוט לא קיים, חברים הסבר בבקשה.

• הוסף לסימניות
קשה לי להאמין שזה לא קיים במאיה בגדול מדובר על כלים שנותנים לך קיצורי דרך בעבודה במקום שתתחיל לתת נפח לאובייקט המודיפייר יעשה את זה במקומך ולרוב טוב יותר
עוד מודיפיירים מוכרים אלו
בוליין = נותן לך להחסיר אובייקט אחד מהשני או לאחד אותו.
סאבדבישיין סרפיס = נותן רוזלוציה גדולה יותר לאובייקט וכך הוא נהיה חלק יותר בעגלוליות שלו.
מירור = משכפל את האובייקט עליו אתה עובד כך שבמידול פנים למשל תצטרך למדל רק חצי פרצוף ולא להיות מוטרד מזה שזה לא סימטרי.

את כל מה שכתבתי בטוח שיש לך במאיה אולי תחת שמות אחרים

• הוסף לסימניות
את כל אלה יש במאיה אבל לא קוראים לזה מודפייר זה פשוט נמצא בתפריטים ואפשר לעשות לכל דבר אייקון וזה עומד על המסך וגם אפשר לעשות קיצור דרך לכל דבר.

• הוסף לסימניות
מוד,מוד, מודיפייר!!!

מודיפייר בעברית פשוטה פרושו: "משנה; מסגל; מתקן; מגביל (בדקדוק)" (מתוך מילון בבילון)
זהו כלי שמאפשר לנו להחיל שינוי במודל בצורה לא הרסנית כך שניתן לשנות ואפילו לבטל את השינוי בכל רגע נתון.
למשל:
בבלנדר ישנו כלי שמאפשר לעשות סיבוב של עצם סביב ציר על מנת ליצור מעין הברגה/קפיץ.
לאחר השימוש בכלי הזה לא ניתן לחזור אחורה ולשנות את המאפיינים של ה"קפיץ"/"בורג" שיצרנו.
לשם כך בנו מודיפייר מיוחד שעושה את אותה תוצאה אך משאיר לנו את האפשרות לערוך את העצם המקורי ולראות בזמן אמת את השינויים וכו'.
אותו דבר קיים גם לגבי הכפלת העצם יחסית למיקום מסויים כדי ליצור סימטריה (miror) ואפילו יצירה של מפת displacement שניתנת לשינוי בכל רגע נתון.

טוב, הרחבתי יותר מידי...:eek:
העיקרון מובן.

אגב, נראה לי שאת הרעיון הזה החברה של בלנדר לקחו מ-3D Max (ששם ראיתי משהו כזה ואף פעם לא הבנתי את העיקרון שלו כבר בגירסה 2...)

• הוסף לסימניות
יבוא מודולים בדרך כלל יוצר מודל מבולגן מבחינה טופולוגית, הוא מגיע כל כך מבולגן (obj) שלא תמיד אפשר לבחור את השכבה הרצויה לה נרצה לשנות את החומר
הרעיון הוא שביחד עם הקובץ OBJ מגיעים החומרים רק שהם לא מיושמים בצורה טובה שנוכל להשתמש בה על כל מנוע רינדור שיש לנו, מה שעושים זה בוחרים את החלק לו נרצה לשנות את הצבע כשנמצאים במצב עריכה ובחלון החומרים לחיצה על "סלקט" תבחר אוטומטית כל מקום שהחומר הזה הוגדר שם.

כך שאם למשל יש לי 10 חלונות ההניין ואני ירצה לבחור את כולם בלי להתחיל להסתבך הרבה, אני פשוט יבחר את אחד הפייסים או הקודקודים של החלון ולחיצה על "בחירה" בחלון החומרים תגדיל לי את הבחירה לכל החלונות.

• הוסף לסימניות
עשיתי סיבוב היום בעמקי הפורום ונתקלתי באשכול הזה שמסתבר שהוזנח קצת לטובת G+ שיורה לאחרונה די הרבה פולסים של בלנדר (לא תמיד יש כח לעשות פוסט בבלוג).
יהיה רעיון נחמד אם אני יעביר לפה חלק מהחומר ששוכב שם אז הנה לנוחיותכם הראשון.

r56360 אם אני לא טועה
Edge slide ביצירת Loop Cut גם כשיש יותר מLoop אחד.

קבצים מצורפים

• Edge slide after loop-cut with some loops.mpg
    1 MB · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
למי שהתרגל לסדר את הצמתים שלו בערוך הצומת עם פריימים ולא הבין לאן נעלמה האפשרות הזאת מתפריט Shift+A, אפשר למצוא אותה בקטגוריית Node בשורת התפריטים עם הקיצור מקשים הדי צפוי Ctrl+J לאיחוד או X למחיקה של הפריים.

קבצים מצורפים

• join & remove node frame .mpg
    3.8 MB · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
אחלה! תודה רבה!!!

• הוסף לסימניות
לפני מספר ימים חיפשתי פקודה שמסירה קודקודים מיותרים מפייסים, לדוגמה פייס מרובע עם 8 קודקודים, למרות שזכרתי די בברור שיש כזו פקודה לא מצאתי עזרה לאותו הרגע גם בערוץ של בלנדר.
כמה ימים אחרי כך אני פוגש את הפקודה Limited Dissolve שהוכנסה בתפריט X.

הסיבה שזכרתי שיש כלי כזה ולא ממש מצאתי אותו היא מפני שעד היום הכלי היה מוטמע בחיפוש פקודות התוכנה ובגרסה 2.66 הכניסו אותו לתפריט X.
יעיל מאוד נגד מודלי סקאצ'אפ מבולגנים אם כי עדיין מצריך זהירות.

קבצים מצורפים

• limited dissolve.mpg
    7.4 MB · צפיות: 37
  • הוסף לסימניות
כדי להחליף בין הסלוטים של הרינדורים הקיצור הוא J לתמונה הבאה וAlt+J לתמונה הקודמת.

קבצים מצורפים

• Hot key for changing render slot.mpg
    2.5 MB · צפיות: 43
  • הוסף לסימניות
כשיוצרים לופ בין שתי צורות יש אפשרות להחליט לאיזה צורה הלופ יצמד לצורה החיצונית או הפנימית, האופציות זמינות על ידי לחיצה של E בשביל הצורה החיצונית או F בשביל הצורה הפנימית בזמן שהלופ שיצרנו עדיין Slide.
סרטון קל כדי להבין מה הכוונה.

קבצים מצורפים

• Gx2_slide_form_the_inner_loop_and_outer_loop_shape_blender.mpg
    5 MB · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
פרסמתי בעבר אפשרות שנוספה לכלי הלופ-קאט, תוספת נחמדה נוספת שנכנסה היא האפשרות לקבוע Falloff ללופים עוד ביצירה שלהם, מקש הקסם שלנו הוא Alt וגלילה עם הגלגלת כשאנו יוצרים רצף לופים.
דבר נוסף ששמתי לב אליו, בעבר פרסמתי את היכולת לקבוע איזה צורה יקבל הלופ שאנו עושים לו סלייד כשמקשי הקסם הם E לצורה הפנימית וF צורה החיצונית, עכשיו אני רואה שלחיצה על Alt וגלגלת תציג לנו את העיוות לפי איזה אדג' שנבחר.

(פופקו יש סיבה שאי אפשר להעלות וידאו?)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה