כללי טיפים לעימוד נכון לגרפיקאים

• הוסף לסימניות
אני גרפיקאית ועוסקת בעיצוב, אולם בד"כ, גם נתקלת הרבה בעבודות עימוד. פורום המעמדים סגור לקהל הרחב, ואני זקוקה לטיפים לעימוד נכון. אם למישהו יש עצות נחמדות לעימוד אשמח אם יעלה לכאן.- רווחים נכונים, גודלי אותיות מומלצים. יחסים נכונים בין סוגי כותרות וטקסט רץ והרווחים ביניהם, ריווח בין האותיות עצמן מתי מומלץ ועוד.

• הוסף לסימניות
בסופו של דבר, אני חושב שזה ענין של טעם. תנסי לעמד משהו, תשווי את זה לספר מודפס (שמעומד כפי שצריך, אני לפעמים רואה בחנויות ספרים ש.... ה' ישמור), ותנסי לעבוד לפי זה.

• הוסף לסימניות
הנה כמה נקודות חשובות -

1. אם מעמדים ספר, צריך לזכור שהשוליים הפנימיות [החיבור בין הדפים] קטנות בחצי ס"מ ברגע שמדביקים את הספר. אי לכך, השוליים הפנימיים צריכים להיות חצי ס"מ יותר מהשוליים החיצוניים [הכוונה לפנים הספר].

2. לא להתחיל עמודה/עמוד/דף עם שורה אחת בודדה. שתיים זה מינימום.

3. לא לסיים עמודה/עמוד/דף עם כותרת. לפחות שורה אחת אחרי הכותרת.

4. להתאים פונטים לסוג העימוד [כל סוג עימוד יש את הפונטים שמתאימים לו].

5. לא לכתוב בשוליים החיצוניים של הספר מעבר ל- 0.5 ס"מ אחרת יש חשש שזה יחתך. אז לוודא שמספרי העמודים ועיטורים או מה שלא יהיה, ישאיר רווח של חצי סנטימטר מסביב מינימום.

זה בערך מה שאני זוכרת כרגע. מסתמא יש עוד הרבה נקודות שלא זכרתי לציין.

• הוסף לסימניות
זה קצת מסובך. אנשים לומדים את זה במשך כמה זמן...
אבל בכללי- את צריכה שהעימוד יראה לך נכון, מרווח, קריא. שהרווחים בין האותיות לא יהיו גדולים/קטנים מידי. (אין מספרים מדויקיים. כל פונט והרווחים שלו). וכן הרווחים בין שורות. (צפוף מידי- קשה לקריאה. מרווח מידי- איבוד ריכוז ואימוץ עיניים לשווא). ספרי ילדים- כתב גדול ומרווח מעט. וכו'....
תשתדלי שהרווחים מקצה הדף יהיו נורמליים. זה תלוי בגודל הדף, אז צריך להסתכל לפי מראית עין.

מקווה שעזרתי לך במשהו..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה