טיפים לפסח

• הוסף לסימניות
מוזמנים להעלות;
אני מתחילה:
הניירות הלבנים-כן אלה שמצפים איתם את הארונות בפסח, אני משאירה אותם אחרי פסח ושולפת רק בערב פסח הבא, לטובת החלפה בחדשים שיוחלפו גם הם בערב פסח הבא, וחוזר חלילה(אגב חלילה זה מלש' מחול, ע"ש המעגליות.)
היתרונות:
שליפה מהירה שכוללת את כל הפרורים שעלולים לעוף לארונות ולמגירות בשוטף של מהלך השנה-וחיסכון של איסוף מתיש :confused:של פרורונים וגרגירים מהפינות.
לפעמים מבלי משים מכניסים לארון כלי שעדיין לא יבש לגמרי, הניירות סופחים את הלחות במקום הארונות.
באופן כללי הניקיון בשיטה זו מהיר יותר בהשוואה לשיטה הקלאסית.;)
בנוסף, בניירות אלו אני משתמשת במקום בריסטולים בסדנאות, שיעורים וכו',היתרון במקרה הזה הוא החיסכון בנפח באיחסון, והם פחות כבדים ולכן פחות נופלים מדבק 'טיק טק' המיתולוגי, אבל זה כבר אולי קשור יותר לפורום חדר מורים...

• הוסף לסימניות
במדפי הסירים ובשימורים אני שמה מפת שעוונית במקום נייר ומשאירה לכל השנה, כך הסירים לא "מציירים" על המדף.

• הוסף לסימניות
פשייייאה... זריזים מקדימים....
אנחנו בקושי התחלנו עם הבלאגן של פורים... מי בכלל חושב עכשיו על פסח...
(למרות שזה בעצם עוד חודש וחצי פלוס מינוס...:eek:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;726650:
במדפי הסירים ובשימורים אני שמה מפת שעוונית במקום נייר ומשאירה לכל השנה, כך הסירים לא "מציירים" על המדף.

על אותו רעיון יש לקנות באיקאה סליל של פלסטיק (או שקוף או אפור) מיוחד לארונות ומגירות שחותכים בגודל הרצוי למדף או המגירה
(אני משתמשת למגירת סירים, למגירת שמן, לארון מתחת לכיורים ולארון של חומרי ניקיון)
זה פרקטי מכובד ונקי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צירה כץ;726700:
על אותו רעיון יש לקנות באיקאה סליל של פלסטיק (או שקוף או אפור) מיוחד לארונות ומגירות שחותכים בגודל הרצוי למדף או המגירה
(אני משתמשת למגירת סירים, למגירת שמן, לארון מתחת לכיורים ולארון של חומרי ניקיון)
זה פרקטי מכובד ונקי

גם לי יש את זה- מומלץ מאד.

• הוסף לסימניות
לי יש הרבה ארונות עליונים שבהם אני מארגנת את הביגוד מהעונות החולפות, או ביגוד שממתין לבאים בתור... (וזו סוגיה נוספת שאפשר לפתוח למענה אשכול נוסף, מה לשמור והאם כדאי לשמור וכו...)
בכ"א, הארונות גבוהים ולא מאפשרים נגישות זמינה. ולכן לאחר שהם מסודרים כמו חיילים,אני מצלמת את המדף. מפתחת בגודל קצת יותר גדול מהרגיל ומצמידה לדופן הארון. וכך אני מונעת בלאגן.ואם למשל חסרה לי באמצע העונה חולצה וורודה, אני בודקת בתמונה איפה היא ממוקמת.ואם בכלל היא עדיין קימת ולא נזרקה.
באותה הצורה אני עורכת רשימה לצד הבויידם (מקום גבוה מאד לאחסון מוצרים שאינם בשימוש שוטף...)
הרשימה כוללת את כל התכולה. ובבא החורף,אני יודעת מיד איפה כיסוי הגשם של העגלה...)

• הוסף לסימניות
סוגרים את הבית, מוכרים הכל לגוי ומתארחים לכל החג בבית מלון/חו"ל/משפחה/חברים (מחק את המיותר) :)

• הוסף לסימניות
עוד עצה יש לנקיון של הכיריים במקום לשפשף עם סנט מוריץ או כל חומר אחר שאתם משתמשים בו פשוט לעטוף את הכיריים עם שתי שכבות של נייר כסף אחד לאורך ואחד לרוחב ומידי פעם פשוט להוריד ולהחליף וזה שומר על הכיריים כמו חדש.
בהצלחה בנקיונות

• הוסף לסימניות
אני מתארחת בממוצע כל שנה או בפסח או בסוכות אצל הורי בעלי.
הם אירופיים. ואנחנו מרוויחים טיול מדהים.
ואם תשאלי אותי בכנות,מעדיפה ת'בית שלי עשרת מונים...

• הוסף לסימניות
אפשר לשים במגירות מפת נילון חד פעמי עבה מקופל על שניים (ז"א, לפתוח רק קיפול אחד) קצת ארוך שיעלה מכל הצדדים.
קל יותר לחיתוך ותמרון במגירה. אומנם במגירות המאוד שימושיות זה לפעמים זז מהמקום ואז אפשר להחליף (או להדביק בדבק שאינו משאיר סימנים, אני רק מניחה) אך באופן כללי נשמר מפסח לפסח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;727631:
סוגרים את הבית, מוכרים הכל לגוי ומתארחים לכל החג בבית מלון/חו"ל/משפחה/חברים (מחק את המיותר) :)

אותנו לימדו אחרת!
עצם ההשקעה וההכנות אותם התורה רצתה ללמד אותנו. הזהירות והמחשבה כל הזמן מה מותר מה אסור, איפה להיכנס עם/בלי חמץ וכו' זה מלמד יראת שמים עצומה.
למרות שהיום לצערינו הכל שונה.(נכון שיש מקרים שאין ברירה...כמה אמור להיות מזה??? בתי המלון מלאים.)
ועוד שאלה רבתי: עד כמה אפשר להקפיד על "משהו" כן, רק משהו אפילו של חמץ במקומות ציבוריים עם כל ההחמרות והזהירויות במקום גדול?
ואלו לא מילים שלי, גדו"י דיברו ומדברים ע"כ הרבה.

ועצתי לעמלות: על מכונת הכביסה (עדיין אין לי מייבש ואני גרה ברחוב ראשי שהאבק מצוי בו בשפע.) מצטבר לי לכלוך ואבק.
הפתרון: שמה ניילון נצמד והמכונה נשארת מצוחצחת עד להחלפת הכיסוי מדי פעם.
עבודה נעימה!

• הוסף לסימניות
טיפ מסוג שונה, אבל שווה יישום. באחריות.
כבר עשור ואולי יותר שאני לא מוותרת על טיול עם הילדים בערב פסח.
הטבע אז בשיא פריחתו, הריחות משכרים. ואנחנו פשוט יוצאים להריח את הפרחים ולהביט בניצנים הראשונים.
אל תחשבו שאנחנו מרחיקים.אבל גם אצלינו יש המון מקומות יפים. וסתם, ללכת ברגל באוויר הנעים ולהנות מהמשב הצלול שלצערינו שורר בארצינו היקרה ימים בודדים.
גם הילדים עובדים הרבה יותר במרץ כשהם יודעים שפעם עד פעמיים בשבוע אנחנו נוטשים את העבודה הקשה ויוצאים לטבע.וגם אני עובדת בתפוקה רבה יותר.
ממליצה בחום!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה