טיפים לצלום ילד

• הוסף לסימניות
אני לא צלמת (דוקא למדתי קצת צילום) ואני רוצה לצלם ילד בן 8.5 חודשים ללוח שנה. רציתי לבקש את עזרתכן.
1. הרקע- איך עושים את הרקע הלבן הנקי הזה? בריסטול? אז איך אין קמטים? וההשתקפות- זה שקף? רק על הרצפה? אז איך לא רואים את הסיומת? איזה עוד עצות יש לרקע פשוט וביתי, ללא סטודיו?
2. תאורת חלון- באיזה שעות כדאי? ליד החלון/ מול החלון? ואלי כדאי בכלל במרפסת?
3. ושאלת השאלות- איך מצלמים ילד שלא יודע לשבת, אבל לא גומר לזוז? אני לא רואה את עצמי מצליחה לתפוס אותו שניה אחת מסתכל עלי... איך אתם עושות את זה ועוד בכאלו פוזות מיוחדות?
מקווה שתסכימו לשתף אותי בקצת מסודות המקצוע... תודה מראש!!!

• הוסף לסימניות
אם אין כלים וידע מקצועי לצילום סטודיו עדיף לצלם בחוץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shiran a;1365924:
עוד... http://www.prog.co.il/showthread.php?t=151887&highlight=מדריך

מסכימה עם הניק 'הגלים'
עם ציוד ביתי הכי כדאי לצלם בפארק יפה (במיוחד ילד שזז המון) בשעות אחה"צ המאוחרות.

נכון, אבל כיוון שהמטרה היא לוח שנה הייתי רוצה להוסיף אלמנטים שאפשר רק בבית- חנוכיה, חומרי נקיון וכ' אשמח לקבל את עזרתכם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צירי;1365933:
נכון, אבל כיוון שהמטרה היא לוח שנה הייתי רוצה להוסיף אלמנטים שאפשר רק בבית- חנוכיה, חומרי נקיון וכ' אשמח לקבל את עזרתכם...
ילד בן 8.5 חודשים עם חומרי ניקיון זה מעולה ללוח שנה של בטרם, או של חברה קדישא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צירי;1365933:

ככל שתוותרי על אלמנטים- ייטב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1365956:
ילד בן 8.5 חודשים עם חומרי ניקיון זה מעולה ללוח שנה של בטרם, או של חברה קדישא.

חס ושלום, התכוונתי לדלי וסחבה...

• הוסף לסימניות
אני לא צלמת
אבל דוקא מהמקום הביתי שמצליח להוציא ב"ה צילומים לא רעים בכלל
יש לי כמה טיפים של "עניים" :)

מלכתחילה כמו שכתבו עדיף לצאת לאיזה פארק
להביא לשם את האלמנטים הדרושים לך ללוח (דלי, סחבה, חנוכיה, סופגניה, סביבון, כובע ליצן, חמץ מצה ועוד)
אם את רוצה עומק שדה רדוד במצלמה קומפקטית השיטה שלי:
לשים את הילד במרחק מהנוף (כלומר לא צמוד לקיר, גדר או עץ)
לשים את המצלמה על מצב פוטרט, להתרחק ולהוציא זום הכי ארוך שאפשר (כמובן לא זום דיגיטלי)
וסליחה מכל הצלמים המקצועיים על הטיפים הכל כך לא מקצועיים אבל עובדה שזה מצליח לי ואנילא מבינה בהסברים
יש הסבר של קקטוס יותר ממוקד אבל זה רק אם את מבינה באופציות נוספות של המצלמה
להלן ציטוט שלו:
" מעביר למנואל
פותח צמצם למקסימום
מעלה מהירות תריס בהתאם לרמת האור
מתאים את הISO לרמת האור
(אפשר גם להעביר למצב AV עם ISO אוטומטי, סיכון למריחה...)
מעביר את מצב הפוקוס לידני (MF)
בעזרת הגלגלת אני מוריד אותו למינימום
פותח זום אופטי למקסימום (בלי זום דיגיטלי, אין לו משמעות בכלל, ובפרט לנושא של עומק שדה)
מכוון את המצלמה אל עבר האובייקט הקרוב
משחק עם המרחק עד שאני מגיע לרמת פוקוס טובה על האובייקט הקדמי
מצלם...
וזהו
(כל התהליך הזה, הוא רק במקרה והמטרה היא אכן ליצור עומק שדה רדוד, זאת לא המלצה לגבי צילום באופן כללי)"

אם את עדין מתעקשת בבית:
חפשי חדר שנכנס בו הרבה אור יום (ראי קישור לפוסט מפורט של רחלי ניימן כיצד להצליח) ועם קיר לבן (הקיר הלבן יעזור לך לצרוב/למחוק/לצבוע/לתקן פגמים בפוטושופ במהירות)
ישרי את השטח ופני חפצים מיותרים
אם את מאד משקיענית הניחי צמוד לקיר פיויסי דמוי פרקט בהיר (נראה לי יהיה קשה להגיע לרמת רצפה לבנה ובוהקת ללא תנאי סטודיו מינימלים)
סדרי לעצמך סצנות עם בובה ושאר האלמנטים לפני שהילד מגיע
בידקי היכן הכי נח לעמוד/לשבת מול הילד
נסי למצוא קופסא להניח עליה את המצלמה ליתר נוחות וללא רעידות

הניחי אלמנט וחכי שהילד יגיע לכיוונו
אני מניחה שמשחק ספונטני של הילד עם הדלי והסחבה יצא טבעי ויפה
תוכלי גם להוסיף לילד אלמנט קשור בכל פעם
לדוג' יחד עם הדלי והסחבה לקשור בנדנה
בפורים להניח כובע ליצן וכו'

ולסיום הרעיון שלך לצלם ללוח עם אלמנטים קשורים לחגים מצא חן בעיניי

בהצלחה :)

• הוסף לסימניות
וואו, תודה!! אבל מה עושים עם הילד, שלא יודע לשבת, מצלמים בשכיבה? זה כ"כ עלוב לילד בגיל הזה, וחוצמזה שהוא לא משתף פעולה, בכלל!!!

• הוסף לסימניות
מותר לקחת 'טרמפ' על האשכול?
באיזה שעה הכי מומלץ לצלם צילומים בחוץ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צירי;1366126:
וואו, תודה!! אבל מה עושים עם הילד, שלא יודע לשבת, מצלמים בשכיבה? זה כ"כ עלוב לילד בגיל הזה, וחוצמזה שהוא לא משתף פעולה, בכלל!!!

תלמדי אותו לשבת ואחכ תצלמי אותו
:)
באמת הגיל הזה שעוד לא יושבים לבד או נעמדים עם אחיזה במשהו- קשה להוציא סט מגוון וכששואלים אותי אני ממליצה לבוא להצטלם כשהילד יודע לפחות לשבת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צירי;1366126:

לא עלוב בכלל...!
אני מצרפת קולאז' (די ישן,סליחה על האיכות.) של תינוק שוכב שאני פשוט מאוהבת בתנוחות האלה.

ממליצה כמו השאר לצלם בחוץ.
קחי איתך את הציוד שאת רוצה החוצה,
את יכולה לתקוע את הילד בתוך דלי ולפזר מסביב את חומרי הניקוי.

וכך אפשר גם לשלב אותו 'יושב' בתוך חפצים...

את יכולה גם להתפרע,
ולפזר סביבו מלא מלא מלא סופגניות / תפוחים

את לא חייבת להשאר תקועה כל הזמן באותה פיסה של דשא...תשני מיקומים לקבל גיוון ברקעים.

ואיך לרכז את הילד??
לקפוץ,לצעוק,לעשות קולות של ברווז/חתול/רכבת,למחוא כפיים,לקשקש ברעשן,להעיף באויר שקית.....וכן על זו הדרך....

בהצלחה...!!

קבצים מצורפים

• 28.jpg
    KB 37 · צפיות: 46
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י rivkabrk;1366139:

בשעה שלפני השקיעה או מוקדם בבוקר.
היה על זה אשכול נרחב עם דוג', נראה לי של רחלי ניימן- תחפשי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rivkabrk;1366139:

שוב אהיה נודניק.
צאו מראש הטיפים ותבינו את העקרונות!

יש שעות קלות יותר וקשות יותר. זה נכון

אבל בצילום נכון אפשר להוציא תוצאות מעולות בכל שעה ובצילום לא נכון תמונות לפני השקיעה גם יהרסו.

מהבחינה הזו דגם ורמת המצלמה זה אפילו נקודה די שולית.
אתם רוצים לצלם ? תסתכלו על הילד 20 שניות ותמסגרו מסגרת סביבו.
התמונה מחמיאה? מצוין. לא מחמיאה? למה לא?
תסתכלו על השפעת האור סביבכם- על הקונטרסט- על הרוויה של הצבעים- באיזה כיוון הצילום יחמיא יותר. המנעו מצילום תחת שמש ישירה במידת האפשר ובטח לא תחת שמש מעורבת בצל.

צאו מהקונספט של "התמונה יצאה X" כאילו זה גזירת גורל. אם עוגה נשרפת לכם אתם מנסים להבין איפה טעיתם ולא אומרים "נאפה שוב- אולי הפעם היא תצליח".

• הוסף לסימניות
הגלים, צא מהבועה. :)

מבקשי הטיפים לא מבינים שום דבר ממה שאתה מנסה לאמר, ואין להם שום הבנה ורצון להבנה בכימיה/פיזיקה של הבישול.
הם רוצים מתכון מוצלח, לא מענין אותם לדעת את עקרונות הבישול.

• הוסף לסימניות
אז הם יכשלו שוב ושוב.

אני לא אומר לקנות סוללה חד פעמית בהכל בשקל .
אני אומר להם לפתוח את העיניים סביב ולהסתכל על המציאות רגע לפני- ואז זה ישדרג גם כל תמונה מהטלפון.

• הוסף לסימניות
אם אין כלים וידע מקצועי לצילום סטודיו עדיף לצלם בחוץ.
גם לי אין ידע מקצועי בצילום ואחרי פרוג רציתי שגם לבן שלי יהיה תמונות יפות אז הוא היה בן 7 חודשים וגם לא ישב.
יום אחד אחרי ברית של אחיין הוא היה לבוש יפה וזה היה שעת בוקר שאז הוא במצב רוח טוב פשוט התחלתי לצלם ויצא מדהים... (אני לא מעלה כי בכל אופן זה לא מתחרה פה אבל אשמח לשלוח לך במייל אם תירצי להשראה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה