טיפים לקרינות יפה.

• הוסף לסימניות
אני צריכה לקריין קטע כלשהוא ואשמח לקבל טיפים ועצות לקריון יפה, ברור ומשכנע!
תודה רבה!!!

• הוסף לסימניות
קצת קשה להסביר בכתב דבר כזה
אבל בכללי
תלוי איזו קרינות זו ומה המטרה שלה
בכל מקרה, כדאי לשים דגש על הקצב
לא למהר מדי
לחתוך את המילים
ואולי יעזור לך פשוט להאזין לקריינויות שונות
וללמוד את הניואנסים

דבר אחד הייתי ממליצה לך מאד לא לעשות
אל תנסי לחקות קריין/נית אחרים
תהיי פשוט את. בדרמטיות שלך!

(במאמר מוסגר, יצא לי לאחרונה להחרד עמוקות מקריינות שפשוט חיקתה דמות מפורסמת שמקריינת, כולל איזה פגם מסוים שיש לה בדיבור {שההיא מזוהה על ידו} וזה היה מגוחך
אז , איך אומרים? , היזהרי מחיקויים!)

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
קצת קשה להסביר בכתב דבר כזה
אבל בכללי
תלוי איזו קרינות זו ומה המטרה שלה
בכל מקרה, כדאי לשים דגש על הקצב
לא למהר מדי
לחתוך את המילים
ואולי יעזור לך פשוט להאזין לקריינויות שונות
וללמוד את הניואנסים

דבר אחד הייתי ממליצה לך מאד לא לעשות
אל תנסי לחקות קריין/נית אחרים
תהיי פשוט את. בדרמטיות שלך!

(במאמר מוסגר, יצא לי לאחרונה להחרד עמוקות מקריינות שפשוט חיקתה דמות מפורסמת שמקריינת, כולל איזה פגם מסוים שיש לה בדיבור {שההיא מזוהה על ידו} וזה היה מגוחך
אז , איך אומרים? , היזהרי מחיקויים!)

בהצלחה!
חחחח.
כבר שמעתי את החיקויים האלו כמה פעמים.
עד כדי שפעם ביקשו ממישהי שיש לה את הפגם הזה - לקריין....

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל עוד עצות ובמיוחד איך לשפר את הצלילות של הקול
תודה מראש

• הוסף לסימניות
אם הקול הבסיסי צלול- צלול. ואם לא- הוא לא. (אלא אם כן זה משהו על קו התפר, שאז פיתוח קול ותרגילים יכולים לעזור)
אבל כפי שכתבו לפני, לא בהכרח שזה הורס, ולפעמים זה דווקא מוסיף.
חשוב מאד מאד להתחבר לקטע המקוריין - לקרוא כמה פעמים לפני ההקלטה, להבין בדיוק על מה הקטע מדבר ולאיזו מטרה הוא מיועד- ורק אז לנסות להתחיל להקריא אותו בקול (עדיין לא להקליט)
אחרי 1-2 נסיונות, אפשר להתחיל להקליט. וכמובן גם אז, לא מן הנמנע שנצטרך להקליט מספר פעמים עד שהתוצאה תהיה משביעת רצון.
לפעמים (בעיקר בדרמה אבל לא רק) מנגינת רקע תעזור להשראה ולביצוע טוב יותר של הקטע. לפעמים לא...
ומה שהכי עוזר זה פשוט נסיון ;)
כל הטיפים שבעולם לא ישוו לשנת נסיון אחת. בכל תחום, אגב.
הרבה הצלחה!!!

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל עוד עצות ובמיוחד איך לשפר את הצלילות של הקול
תודה מראש
אם את מחפשת טיפים טכניים אז אפשר לשפר את הצלילות ע"י זנגביל וכו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה