טיפים מחברי הפורום בבחירת בונה אתרים ומפתח תוכנה

• הוסף לסימניות
שלום,
אני בעיצומו של פרוייקט גדול שבליבו אתר אינטרנט ותוכנת ניהול.

הפרוייקט מצריך בניית תשתית של מספר חודשים, ותיחזוק ושיפור תמידיים בהמשך.

במשך השבועות האחרונים יצא לי להכיר את השוק מקרוב.
המסקנות שלי הן: בקרב הציבור החרדי המתכנתים המוצלחים לא ניתנים להשגה. בקרב המתכנות בעלות הניסיון יש רק בודדות שמחפשות להחליף משרה קבועה במשרה עוד יותר קבועה. ועוד המון המון נשים צעירות ללא ניסיון.
בקרב הציבור הכללי: בתי תוכנה ישמחו לעשות לך את העבודה אך הן דורשות מחירים מופקעים.

כרגע האפשרויות שעומדות לפני הן: 1. הקמת צוות של 3 נשים ללא ניסיון אצלי במשרד, לתקופה של חודש חודשיים. 2. הוצאת העבודה למיקור חוץ במחיר גבוה בלי אפשרות מעקב ושקיפות. 3. גיוס מתכנת למשרה קבועה.

אשמח לשמוע ממכם, בעלי הניסיון בתחום, עצות וטיפים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו11;n4868911:
בקרב המתכנות בעלות הניסיון יש רק בודדות שמחפשות להחליף משרה קבועה במשרה עוד יותר קבועה.

אני חושבת שעם תנאים קצת יותר טובים מהמקובל בשוק (פחות שעות עבודה ביום, שכר קצת יותר גבוה, מספר ימי חופשה יותר גבוה מהחוק וכו'), תוכל למצוא הרבה מתכנתות שתקפוצנה על המציאה.

• הוסף לסימניות
לגבי המיקור חוץ אני מבין שאתה מתכוון ב'חוסר שקיפות' מבחינה טכנית האם הקוד יעיל ומהיר ונבנה לפי הסטנדרטים וכדו'
יש בזה מן הצדק.

הייתי מצדד באופציה השלישית.
3. גיוס מתכנת למשרה קבועה.
רק שאתה קצת סותר את עצמך, מה אתה מתכנן אם הם לא ניתנים להשגה?
בקרב הציבור החרדי המתכנתים המוצלחים לא ניתנים להשגה.

• הוסף לסימניות
כרגע האפשרויות שעומדות לפני הן: 1. הקמת צוות של 3 נשים ללא ניסיון אצלי במשרד, לתקופה של חודש חודשיים.
זאת האפשרות הגרועה ביותר לדעתי.
מתוך ניסיון של עבודה עם הרבה מתכנתים:
מתכנתים ללא ניסיון לא שווים הרבה, במיוחד אם מתכננים לקחת אותם לתקופה קצרה - מה שאומר ממש תקופה הבוסר שלהם.
העבודה שלהם איטית מאוד, עבודה של ניסוי וטעיה.
התוצאה לא איכותית בכלל - שזה כולל איכות ביצועים נמוכה, אבטחה גרועה, ומה שהכי חשוב: קוד איכותי הוא קוד שניתן לשמר ולתחזק אותו, אצל מתכנתים מתחילים לדעתי זה פשוט לא קיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה