טיקים- מצמוץ ביענים

• פותח הנושא ntnt
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מדובר בילד כבן 14 שממצמץ כבר כמה שנים בעינים.
האם יש למשהו נסיון בטיפול בדבר כזה?
לאן לפנות?
הדבר מפריע לו מאד- ואין לו שליטה ע"כ
אשמח מאד להמלצות בענין

• הוסף לסימניות
מכירה אחת שגם יש לה בעיה כזו. היום אני כבר לא שמה לב (נשואה+).
פעם בסמינר הביאו פסיכולוגית ע"פ הבעות פנים וגוף (יעל פיסאם נדמה לי)
והיא אמרה לה שהטיקים מראים שהיא קולטת מאד מהר דברים- יותר מהנורמה והמוח עובד קשה (או העין- לא זוכרת בדיוק) ולכן נוצרים הטיקים.
למי שמתרגל, זה ממש לא מפריע!!

אני רואה שזה ממש מפריע לו, אז באמת אולי כדאי לנסות לטפל משהו.

• הוסף לסימניות
אם לא מתייחסים - זה עובר לבד. אם נותנים לו להרגיש מוזר, הדבר יחמיר. לא לתת לזה מקום ולא להתרגש ולהעיר הערות כי בכך מחמירים את המצב.
אפשר לנסות גם לבדוק את הראיה, אם הוא צריך משקפים, הוא יפנים בתת מודע שזו היתה הבעיה שלו - וזה יעבור מיד. בהצלחה.

• הוסף לסימניות
זה נכון שאם לא מתיחסים זה עובר לבד, אבל זה כבר כמה שנים- מגיל 9 נראה לי שזה צריך טיפול במיוחד שזה מפריע לבחור.

• הוסף לסימניות
היה לי אח שמצמץ נורא בעינים
ואמרו לאמי שזה כנראה מפחד היא הלכה איתו לטיפול
וב''ה זה עבר ....
בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
הבת שלי מיצמצה בעיניים (אמנם לא תקופה כ"כ ארוכה), הלכתי איתה לטיפול ב"אייפק" וזה עבר כלא היה. אחרי שנתיים+ שוב ראיתי שהיא ממצמצת, שוב הלכנו לטיפול ב"אייפק" ועבר חלף לחלוטין ב"ה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה