זה המחיר...היום ראיתי מודע להשכרה בתנובה 4 חדרים 14.000אלף אנשים השתעגו...
שיעור ההתייקרות (2017-2024) בבית שמש היה 66%, לעומת 47% בירושלים.כן קצת מוזר בעיני שהרושם בפורום הוא כאילו בית שמש היא הצלחת הנדל"ן של העשור בעוד י-ם עקפה אותה מימין
כל מי שקנה בירושלים לא משנה איפה המחיר קפץ
באחוזים זה נכון (גם זה תלוי בשכונה)שיעור ההתייקרות (2017-2024) בבית שמש היה 66%, לעומת 47% בירושלים.
באלפי הדירות של מחיר למשתכן בבית שמש הרווח כמובן היה הרבה יותר (גם בירושלים היה מחיר למשתכן אבל פחות דירות).
![]()
שברו את המדד: בית שמש ובת ים מובילות את התייקרות מחירי הדירות בשנים האחרונות
ניתוח של "מרכז הנדל"ן" מעלה כי בשבע השנים האחרונות חל זינוק של 66.5% במחירה של דירת 4 חדרים ממוצעת בבית שמש, ככל הנראה בשל הביקוש האדיר בקרב החרדים...www.nadlancenter.co.il
אם מדברים על מכירה חופשית-כן קצת מוזר בעיני שהרושם בפורום הוא כאילו בית שמש היא הצלחת הנדל"ן של העשור בעוד י-ם עקפה אותה מימין
כל מי שקנה בירושלים לא משנה איפה המחיר קפץ
לא התכוונתי לפגוע אבל רק רציתי להעלות את המודעות באיזה מצוקה אנחנו נמצאים ואולי אם תתודע למצוקה הנוראית שאנשים מתמודדים במחירי השכירות חוץ מכל יוקר המחיה תבין שכבר הגיעו מים עד נפשתאמין לי שמגיע לך תגובה ממש חריפה אבל בגלל ימי המצרים אדון לכף זכות ואכתוב את זאת
ניכר שמימך לא ביקרת בחו"ל ואתה כנראה גם לא באמת מכיר חוצניקים. הלוואי והיינו מתייחסים אליהם בעשירית ממה שהם מתייחסים אילינו שם(הן למהגרים והן למבקרים)
גם לא הבנתי רבנים שעומדים מאחורי מה? זה קצת לא ברור...
אני מסופק גם עם השינויים המופלגים שקרו בחברה החרדית בעשרים שנה האחרונות הם בגלל או למרות
בקיצור שיהיה פיקוח על המחירים כמו מדינה קומוניסטיתלא יכול להיות שתבוא קבוצה מעם ישראל ותגיד לא מעניין אותי מאחרים לנו יש כסף מצדנו שאף ישראלי לא יגור פה כי ההורים שלנו מיליונרים מה עם הערבות וזה לא פחות אהבת חינם לכן השאלה שלי היתה האם יש רבנים שדוחפים את זה ויודעים שבעקבות זה אלפי זוגות נאלצים לעזוב את הבית האהוב אליהם-כן יש כזה מושג ביהדות לחשוב על השני
למה כאלה שההורים שלהם והסבים שלהם גרו בירושליםבקיצור שיהיה פיקוח על המחירים כמו מדינה קומוניסטית
הרי באותה מידה זה גם לא הוגן שרק (ישראלי) שמרוויח הרבה/יש לו הורים עשירים/ירושה וכו' יוכל לגור בירושלים
וכל מי שאין לו הרבה כסף לא.
צריך לעשות פיקוח על המחירים, יהיה מחיר אחיד, איך יבחרו את השוכרים/הקונים? אולי בהגרלה?
זה לא קשור רק לחוצניקים, אלא לגידול בציבור ועלייה כללית במחירים.לא התכוונתי לפגוע אבל רק רציתי להעלות את המודעות באיזה מצוקה אנחנו נמצאים ואולי אם תתודע למצוקה הנוראית שאנשים מתמודדים במחירי השכירות חוץ מכל יוקר המחיה תבין שכבר הגיעו מים עד נפש
ובפרט שביררתי את זה ודיברתי עם הרבה אנשים שגרים בירושלים והם אומרים לי שבשלוש ארבע שנים האחרונות קפצו המחירים באלפי שקלים
אנשים לא מסוגלים לשלם כאלו סכומים וכן-לא כל אחד יכול לעבור בפתע פתאום לעיר אחרת אחרי שהוא השתקע שם ובפרט שגם בערים אחרות מתייקר מאוד
לא יכול להיות שתבוא קבוצה מעם ישראל ותגיד לא מעניין אותי מאחרים לנו יש כסף מצדנו שאף ישראלי לא יגור פה כי ההורים שלנו מיליונרים מה עם הערבות וזה לא פחות אהבת חינם לכן השאלה שלי היתה האם יש רבנים שדוחפים את זה ויודעים שבעקבות זה אלפי זוגות נאלצים לעזוב את הבית האהוב אליהם-כן יש כזה מושג ביהדות לחשוב על השני
הגיעו לתייר בארץ! הגזמתם!למה כאלה שההורים שלהם והסבים שלהם גרו בירושלים
צריכים לעבור משם רק בגלל כל מיני חוצניקים שהגיעו לתייר בארץ כמה שנים
ולמה המחירים ברוממה גני גאולה עזרת תורה יותר יקרים אם לא בגלל החוצניקים ?זה לא קשור רק לחוצניקים, אלא לגידול בציבור ועלייה כללית במחירים.
מהיכרותי את ירושלים ומבירור שערכתי בנושא זה כן בעיקר קשור לחוצניקיםזה לא קשור רק לחוצניקים, אלא לגידול בציבור ועלייה כללית במחירים
למה ? הם משלמים הרבה מכספם בשביל שיוכלו מדי פעם בשביל להחכים מאוירא דא''ילגבי אלו שקונים ולא גרים - זה עניין אחר,
אז איך הם מצליחים לשלם 10.000 על שכירות?בלי עזרה
תתענין אצל כל כל הקהילות הותיקות בירושלים כמה מוצא חן בעיניהם ע''ז שהחוצניקים השתלטו על ירושליםיש גם כל מיני ערים בארצות הברית שטוענים שבגלל שהיהודים מגיעים לשם הם מעלים את המחירים
לכן הם עושים שם חוקים שאסור למכור דירות ליהודים.
בכלל לא הבנתי למה התלבשת על החוצניקים? בגלל שיש אחוז מסוים מהם שיש להם כסף והם לא מוצאים חן בעיניך? אולי תגיד שאסור למכור/להשכיר דירות בירושלים להייטקיסטים?
לגבי הראשונים - נכון, אבל חבל שבינתיים רוב הזמן הדירה ריקה וא"א להנות ממנה.למה ? הם משלמים הרבה מכספם בשביל שיוכלו מדי פעם בשביל להחכים מאוירא דא''י
אז איך הם מצליחים לשלם 10.000 על שכירות?
אז בוא תשתף - מה אתה מציע להם לעשות?תתענין אצל כל כל הקהילות הותיקות בירושלים כמה מוצא חן בעיניהם ע''ז שהחוצניקים השתלטו על ירושלים
אני מאמין שאני לא היחיד שזה לא מוצא חן בעיני
אין להם הרבה מה לעשות חוץ מלראות את זה שכל הילדים לא גרים לידם ובמקומם מגיעים אנשים שזרים בעיניהם עם אופי שונהאז בוא תשתף - מה אתה מציע להם לעשות?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים