טכניקה פינוק! ✨ (ואפשר לקרוא לי גאון)

• הוסף לסימניות
או גאונה? מישהו מבין פה בעברית?
בכל מקרה:
הבטחתי פינוקים ואני מקיימת.

מתי שהוא לאחרונה פיתחתי שיטה מגניבה מאד מאד (באשכול הזה אני יהיה מאד מבסוטה מעצמי :rolleyes: אז בבקשה תשתפו פעולה) הייתי קוראת לה אפילו גאונית, שנראה לי שלא חשבו עליה קודם.
החלק הפחות נחמד בשבילי זה הצללות, בעיקר בציורים מלאי פרטים, כי אני רוצה שהצל יהיה בצבע קרוב לצבע הבסיס.
בשיטה הקודמת שלי, הייתי פותחת שכבת מולטיפליי, דוגמת מהצבע התחתון וצובעת צל בשכבת המולטיפליי. זה היה לוקח די הרבה זמן לדגום ואם הצבע לא מתקבל יפה אז להוריד בהירות, להכפיל שכבה אם זה בהיר מדי... ואם מדובר בציור מסובך, אז בכלל זה כאב ראש מההפטרה של הרמדאן.
מה שקרה זה שפיתחתי שיטה שמקצרת לי את זמן הצביעה ב50% לפחות! וקבלו אותה.
אני מצרפת סרטון, זה האורך האמתי שלו, 6 דקות. באמת לקח לי 6 דקות לעשות אור וצל, וזה מגניב. זה עוד יותר מגניב כשמדובר בציור עם הרבה פרטים שאז החיסכון בזמן הוא עצום!! (אל תגלו לאף אחד. תמשיכו עם אותו מחיר. אתם שווים את זה.)

למקרה שהסרטון לא ברור מספיק, הנה רשימת השלבים:
1. שכבת צבע בסיסית.
2. מכפילים את שכבת הצבע.
3. הופכים למולטיפליי.
4. הופכים אותה למסיכה.
5. בוחרים הכל, מוחקים.
6. מתחילים למלא שטחים.. לא משנה באיזה צבע אתם נמצאים, השטחים יתמלאו בצבע שמתחת, רק כהה יותר..
7. הולכים להכין קפה ולשבת ליהנות מקצת זמן פנוי!

אז זהו, זו השיטה שלי לאחרונה, ואני נצמדת אליה כמו טובע אל פיסת קש.
המשך ערב מוצלח לכולם! :cool:

יוסף שלבי עבודה_LI.jpg

קבצים מצורפים

• טכניקת צביעה2.mp4
    28.3 MB · צפיות: 460
  • הוסף לסימניות
תודה
אוהבת את השיתופים שלך..

• הוסף לסימניות
וואו, מעניין!

• הוסף לסימניות
תודה על השיתוף!!
חמוד ביותר, בטוחה שאנסה את זה!
סקרנות - באמת נוח לך לבחור כל פעם אזור ולמלא אותו בדלי?..
אני פשוט צובעת איפה שבא לי.
בשביל מה האזור בחירה?

• הוסף לסימניות
גאון!
אין לי מילים אחרות
תקפיצי מידי פעם את האשכול שאני תמיד יזכור את זה :D

• הוסף לסימניות
איזה רעיון!!!!
אהבתי, אני הולכת לנסות :)

• הוסף לסימניות
איזה יופי!
מעניין מאד לנסות.

• הוסף לסימניות
תודה על השיתוף!!
בשביל מה האזור בחירה?

זה עוזר לדיוק

• הוסף לסימניות
בשביל מה האזור בחירה?
אפשר להשתמש גם במברשות בשכבה הזאת! זה עושה את אותה עבודה. כבר ניסיתי וזה ממש נוח!
לגבי הלאסו, הסגנון צביעה הזה הוא יותר וקטורי אז אני משתמשת בלאסו כי הוא יותר מדויק, החיתוך שלו ברור. מפה לשם כבר התרגלתי ואני צובעת ככה הרבה.
כשאני רוצה צביעה רכה יותר, אז משתמשת במברשות. אבל גם אז, אני בוחרת עם השרביט את האזור כדי שהצבע לא יברח החוצה. (למשל אם אני רוצה להצליל חולצה, אני בוחרת את כל החולצה ואז מצלילה בתוכה.)
בקומיקס לבנות אגב, אני משתמשת בלאסו כדי להצליל ואז מטשטשת את גבול הצל עם כלי הblur, ממש כיף לגוון איתו, למשל בצל ארוך הטשטוש הולך ונהיה מסיבי ככל שהוא מתרחק ממקור הצל..
אבל זה עניין של הרגל.

• הוסף לסימניות
אפשר להשתמש גם במברשות בשכבה הזאת! זה עושה את אותה עבודה. כבר ניסיתי וזה ממש נוח!
לגבי הלאסו, הסגנון צביעה הזה הוא יותר וקטורי אז אני משתמשת בלאסו כי הוא יותר מדויק, החיתוך שלו ברור. מפה לשם כבר התרגלתי ואני צובעת ככה הרבה.
כשאני רוצה צביעה רכה יותר, אז משתמשת במברשות. אבל גם אז, אני בוחרת עם השרביט את האזור כדי שהצבע לא יברח החוצה. (למשל אם אני רוצה להצליל חולצה, אני בוחרת את כל החולצה ואז מצלילה בתוכה.)
בקומיקס לבנות אגב, אני משתמשת בלאסו כדי להצליל ואז מטשטשת את גבול הצל עם כלי הblur, ממש כיף לגוון איתו, למשל בצל ארוך הטשטוש הולך ונהיה מסיבי ככל שהוא מתרחק ממקור הצל..
אבל זה עניין של הרגל.
זהו שהיה נראה לי שבשיטה זו אין צורך לבחור את האזור בשרביט,
כי לכאורה השטח הבלתי צבוע לא מתכהה
אני טועה?

• הוסף לסימניות
1. שכבת צבע בסיסית.
2. מכפילים את שכבת הצבע.
3. הופכים למולטיפליי.
4. הופכים אותה למסיכה.
5. בוחרים הכל, מוחקים.
6. מתחילים למלא שטחים.. לא משנה באיזה צבע אתם נמצאים, השטחים יתמלאו בצבע שמתחת, רק כהה יותר..
7. הולכים להכין קפה ולשבת ליהנות מקצת זמן פנוי!
סליחה על תיקון קטן,
4. מוסיפים לשכבה מסיכה עם לחיצה על אלט, ייתן לך מסיכה הפוכה, מסתירה.
6. מתחילים למלא שטחים, כן משנה באיזה צבע אתם נמצאים. ככל שתרצו כהה יותר, צבעו בבהיר יותר, ולהפך - להצללה בהירה יותר, יש לצבוע בגוון כהה יותר.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
סליחה על תיקון קטן,
4. מוסיפים לשכבה מסיכה עם לחיצה על אלט, ייתן לך מסיכה הפוכה, מסתירה.
6. מתחילים למלא שטחים, כן משנה באיזה צבע אתם נמצאים. ככל שתרצו כהה יותר, צבעו בבהיר יותר, ולהפך - להצללה בהירה יותר, יש לצבוע בגוון כהה יותר.
בהצלחה!
זה מנגה אבל... זה לא משפיע אם משנים צבע, ניסיתי
זה לא כמ בפוטושופ, זה קצת פחות מתוחכם.

• הוסף לסימניות
זהו שהיה נראה לי שבשיטה זו אין צורך לבחור את האזור בשרביט,
כי לכאורה השטח הבלתי צבוע לא מתכהה
אני טועה?
נכון, וזה מאד מקל.. אבל עדיין משתמשת בלאסו בשביל הבחירות בתוך החלקים הצבועים

• הוסף לסימניות
2. מכפילים את שכבת הצבע
נשמע מעניין מאוד, אני חייבת לנסות
רק שאלה- בשביל מה להכפיל את שכבת הצבע אם מוחקים אותה אחר כך, לא פשוט יותר לפתוח שכבה חדשה?

• הוסף לסימניות
טכניקה מקסימה!!!

תודה על השיתוף
ננסה אותה בבית :)

• הוסף לסימניות
רק שאלה- בשביל מה להכפיל את שכבת הצבע אם מוחקים אותה אחר כך, לא פשוט יותר לפתוח שכבה חדשה?
לא מוחקים אותה. מסתירים אותה עם מסיכה. ובצביעה אח"כ, מגלים את החלקים הרצויים להצללה.
כך זה בפוטושופ. כנראה גם במנגה.

• הוסף לסימניות
נשמע מעניין מאוד, אני חייבת לנסות
מכפילים אותה והופכים אותה למסיכה, ואז מוחקים את התוכן של המסיכה, לא את המסיכה. בשימוש בכל מברשת/ עט/ דלי עם צבע, המסיכה מתגלה בחלקים הרצויים בלבד. יש?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה