טמפלטים?? מה תעשה כשלקוח מבקש מערכת ניהול תוכן במחיר של דף ניחתה...

• הוסף לסימניות
יש אתרים שנותנים הצע של טמפלטים בעברית
שכל מה שיש לעשות הוא להכניס את התוכן והתשלום על ההאחסון בלבד
כדג' האתר הנ"ל:
--אין צורך לפרסם חברות בעיתיות--

האם זה פתרון מצויין ללקוחות שרוצים אתר באוויר בלבד???

מה החסרונות? שחשוב לידע את הלקוח ?
ואם בכלל כדאי לגשת?

• הוסף לסימניות
יש את ג'ומלה/דרופל/וורדפרס עם הטמפלטים שלה בחינם
ויש את המילה לא

• הוסף לסימניות
פתרון די גרוע, מכיוון שהלקוח משלם המון על עמוד נחיתה שאיננו שווה את הזמן.
אם זה הגישה אפשר כבר לפתוח לו בגוגל סייטס או כל מקום חינמי ואז הוא לא יצטרך לשלם כלום.

אישית אני מאמין שלקוח שרוצה להקים אתר בלי להשקיע כמה מאות שקלים לפחות על בניה דומה לסוחר שרוצה לפתוח חנות בגאולה, אבל לא מעוניין להשקיע כסף על כך.

ולעצם העניין חשוב לציין כי:
אין ללקוח אתר\עמוד נחיתה שלו - אלא רק דפים במערכת שלהם, כך שכשהוא ירצה לשדרג או להתפתח הלאה, הוא בעצם יצטרך להתחיל מהתחלה.
המחיר גבוה מאוד ביחס לתוצאה (31 ש"ח לחודש לאחסון של עד 5 דפים עם הגבלה ל-25 מ"ב)
יש להם מתחרים רבים המציעים אותו דבר בחינם.

• הוסף לסימניות
אני מעתיק לפה חלק מתכתובת מייל שהתקיימה ביני לבין לקוח שהתלבט האם לבחור בנו או בפתרון מוכן:

1. עיצוב מקצועי + הטמעה לאתר מתחילה באלפי שקלים. כך שכל קיצור דרך אחר חייב להיות ברומה פחותה אלא אם כן מדובר בתבניות עיצוב מקצועיות באמת (ויש הרבה כאלה) וזה לא המצב בלייבסיטי (רחוק מאוד!). האתרים שם נראים כמו לפני 2 דורות.

2.
אין כל אפשרות שבעולם שלקוח יגיע לאתר ברמה גבוהה ללא עבודה של אנשי מקצוע. אולי אפשר לדמות את זה לצביעת דירה... אפשר לבד בשיטת "עשה זאת בעצמך" ולהשאיר סימני מריחה על הקיר ואולי גם קצת ללכלך את הפאנלים ואפשר גם להזמין בעל מקצוע...). אין שום אפשרות שאדם נורמאלי יגיע לרמת גימור נאותה ובודאי שלא בפינישים הקטנים.

3. במקרה ומדובר בחברה:
חברה רצינית לא תרשה לעצה "ליפול" עם אתר אינטרנט שהוא "רק" %80 (נניח שפתרונות אלו יתנו את רוב מה שמוצר מומחה יתן) תמורת כמה אלפי שקלים (משכורת של עובד זוטר לחודש אחד).

4. מה עם פתיחות ושקיפות? מי מתחייב לך שבעוד שנה אחרי שהשקעת X כסף או זמן בקידום ופיתוח האתר הם לא יסגרו או יעלו מחירים בצורה מופרזת? מה תעשה מחר שתרצה להוסיף פונקציונאליות מסויימת והם ידרשו מחיר מופרז כי אתה תקוע אצלם בלי יכולת לעזוב?

דרך אגב, כששאלתי את נציג שירות של אחת מהחברות האלו מה יהיה לאחר השנה של ההתחייבות, "מי אמר שלא תחליטו להעלות את המחיר בצורה מופרזת תוך ניצול אי הנחות במעבר לפלטפורמה אחרת"? הוא ענה לי ש"אנחנו לא מתחייבים לשום דבר מעבר לשנה הראשונה".

את המערכות שלנו אתה יכול בעתיד להעביר לטיפול לכל מתכנת בעולם מהסיבה שהקוד כולו כתוב בצורה פתוחה וללא קידוד. אם מחר אנו מפעילים שרירים או מעלים את מחיר האחסון אתה פשוט קם והולך ללא שום חריקות כתוצאה מהמעבר.

5.
על הקודים של המערכות שלנו עברו מאות ואלפי מתכנתים בעולם! ולא חמישה או עשרה מוכשרים ככל שיהיו. כך מושג הקידום האופטימלי במנועי החיפוש, אפס תקלות, חויית משתמש טובה ועוד הרבה דברים שאין סיכוי שחברה ישראלית גדולה ככל שתהיה מסוגלת להעניק (כן, גם אם הם פיתחו את המוצר במשך שנתיים בהשקעה של מאות אלפי שקלים).

6.
צריך לקחת בחשבון שבמחירים שחברות אלו מציעות הם כלולים גם עלות של רישיון לתוכנה (קרי, השקעה שהם ביצעו בעבר על פיתוח המערכת) בעוד שאצלנו את לא משלם פרוטה על הפיתוח אלא רק על ההתאמה, דבר שבכל מקרה חייב להיעשות, ואם הוא לא יעשה האתר לא יראה כמו שצריך.

7. צריך לשים לב היטב ולבדוק מה קורה מתחת למכסה המנוע.
אני לא צריך לתת לך דוגמאות מתחומים אחרים שבהם אתה מתמצא היטב ושאתה יכול לזהות איכויות לראות למה מוצר מסוים זול והשני יקר. אסור לשכוח שלא מדובר פה במוצר מדף שאפשר בקלות להשוות מחירים.

לסיכום, אצלנו אתה מקבל:

• יחס תכנון אפיון ייעוץ וביצוע אנושיים ולא מערכתיים.
  • עיצוב מקצועי כמחיר השוק ולא "מציאה"
  • %100 אחוז אתר מקצועי שמשדר את מה שאתה רוצה ולא כמעט
  • %100 שקיפות והגינות. אני לא מאמין במציאות - מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל...
  • אנו לא קובלים אותך לרישיונות על התוכנה. אתה חופשי לעשות מחר כרצונך
  • קוד ברמה גבוהה שלא יכול להתבצע בחברה קטנה
  • מיקסום של כל שקל שאתה מוציא - לא יכול להיות זול יותר בקונסטלציה הנוכחית
נ.ב. פוסט זה הועתק מתכתובת מייל ביני לבין לקוח שהתלבט בין שירות מוכן לבין פתרון קאסטם על ידינו.

• הוסף לסימניות
אני תמיד מעדיף שהכל הכל יהיה אצל הלקוח.
אני מנחה אותו איך לפתוח חשבון בחברה לרישום דומיינים [ומסביר לו על קצה המזלג].
כנ"ל לגבי האיחסון.
מעלה לו את האתר כולו + נותן לו את כל קוד המקור על דיסק.
ובמקום להגן על הכסף שהוא לא שילם לי, באמצעות חבל ה DNS על צווארו, אני פשוט לא מעביר אליו את האתר עד לתשלום הפרוטה האחרונה [ומודיע לו מראש]
הוא יכול לראות ולאשר את האתר בתת ספריה שאני פותח על הדומיין שלי. ורק אחרי תשלום מלא, הוא יקבל דיסק + הוראות + תמיכה כפי שסוכם מראש.

נכון, יש חולקים ואומרים שלקוח עלול להתעלם מהודעות על חידוש הדומיין וכדומה.
אז אני באמת רושם גם לעצמי את התאריך ומוודא שהוא עושה את זה.
מעולם לא קרה שנאלצתי לחזור להזכיר ללקוח [אחרי האזהרות וסיפורי האימה שסיפרתי לו בעת רישום הדומיין, הוא לא מזלזל במייל לחידוש]
זו דעתי, וזו צורת העבודה שלי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה