טסט לרשיון נהיגה

• הוסף לסימניות
סיימתי שיעורי נהיגה, וכעת אני עובר לשלב הטסט, השבוע יש לי טסט פנימי, לאחר מכן (במידה ועברתי בהצלחה) יהיה טסט חיצוני בבית שמש,
אבקש מבעלי רשיון נהיגה שיחכימו אותי בעצה ובטיפים איך להצליח לעבור את החלק המכריע הזה, על מה צריך לשים דגש, מה הכי חשוב לבוחן ומה פחות? ואיפה הטעויות המכשילות בדרך כלל?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
תפילה וסייעתא דשמיא.
להיות רגוע ושוב רגוע.
לנהוג על פי הכללים והחוקים.

• הוסף לסימניות
לא נוהגת
אבל לדעתי לא לצפות לעבור. בד"כ לא עוברים בטסט ראשון ושמעתי שזה שהכי טוב זה לא לעבור בראשון אלא בשני כי זה מקנה יותר נסיון.

• הוסף לסימניות
תבקש מהמורה נהיגה לשים מצלמת דרך בכל הטסט
זו הדרך היחידה לחרדים לעבור טסט ובפרט בבית שמש...
כך על כל דבר תוכל לערער
בלי שהטסטר יידע אחרת הוא יחפש אותך בכוונה

• הוסף לסימניות
תקח משהו להרגעה (אם אתה בלחץ)
חוץ מכל הכללים תשדר רוגע וביטחון קבל בהבנה בלי להתווכח כל גחמה של הטסטר
כבד אותו בצורה דיפלומטית אל תדבר איתו יותר ממה שצריך שלא יהיה שוחד מילולי
תנהג בצורה שתיראה בוטח ולא כאחד מבולבל
ע"כ מזכרוני.
נ.ב. אל תשים מצלמת דרך כי אז לא תעבור גם בטסט עשירי...

• הוסף לסימניות
להתפלל.. זה העיקר
להסתכל הרבה במראות-הם שמים מאוד לב לזה
להיזהר מאוד בזכות קדימה (נכשלתי פעמיים בשביל זה..)
וכמובן הרבה רוגע, (ממליץ לקחת כדור הרגעה ואפי' ריטלין..)

• הוסף לסימניות
אם יש לך חבר עם רשיון שגר באיזור
אולי תגיד לו שיסע אחריך (בלי ידיעת הטסטר....;):cool: )
וישמור לך על הדרך מנהגים מהירים וכו'...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1721178:
וזה היה דווקא כשהטסטר היה עצבני רצח וכמעט העיף אותי מההגה :eek::eek::eek:
הצלחות, זה באמת לא קל!

אצלי היה בדיוק הפוך.. הטסטר היה חייכן ואדיב, וגם התנצל על מה שעשה ברקס שלא בצדק.. אבל התוצאה היה נכשל..

• הוסף לסימניות
אני ברוך השם עברתי כבר טסט, אבל הכי חשוב זה לא לדבר עם הטסטר, לי בפעם הראשונה הוא התחיל לדבר איתי ולשאול שאלות מיותרות ובסוף כמובן שנכשלתי והכל בגלל שהוא גרם לי להרגיש בבית, אז רק תזהרו מזה, זה ממש מטעה לפעמים, וגם חשוב מאוד להיות רגוע כמו שכבר כתבו כאן, וגם שמעתי שיש סגולה לומר 5 פעמים את מזמור סה' בתהלים ואז בטוח עוברית טסט בהצלחה. [למרות שלי זה לא ממש הלך]

שיהיה בהצלחה.

• הוסף לסימניות
מה הם מבקשים לעשות בטסט?
חניה, נסיעה בדרך מהירה, עקיפה,?
אם אני אסע לאט (30..) זה יעזור לי לא לעשות טעויות? ולעבור צ'יקצק את 10 הדקות?

• הוסף לסימניות
כמו שאמרו: מראות. להציץ מדי פעם במראות, ולא לשכוח את המראה שבתוך הרכב.

כדאי לתרגל גם חניה לאחור (בין 2 רכבים).

• הוסף לסימניות
רק לפעמים מבקשים לעשות חניה, כדי לתרגל את זה
נסיעה בדרך מהירה רק לפעמים, וזה ממש לא קשה ובד"כ לא מבקשים לעשות עקיפה
אי אפשר לנסוע לאט מדי.. הוא יתרגז עליך. חשוב לדעת שאין זמן קצוב לטסט אלה הוא רוצה לראות אותך עושה כל סוגי פניות ועקיפות וכן מבטים במראה וכן זכות קדימה, וכשהוא רואה אותך עושה את זה טוב הוא מסיים, וזה בדר"כ לוקח 10 דקות

• הוסף לסימניות
ומה עושים המיועשים?
שניסו וניסו וניסו.....
ולא הצליח?

• הוסף לסימניות
לי אמר פעם אחד המורים הוותיקים בבית ספר שמעוני שם למדתי נהיגה, אמר לי משפט הכי נכון שרק יכול להיות, מי שיודע באמת לנהוג עובר טסט ללא כישלון. ואני אומר שהוא צודק, רק שלפעמים אנחנו יודעים באמת לנהוג, רק שמגיע הטסטר ומתיישב לידינו אנחנו נכנסים לכזאת פאניקה.... ואז לרוב נכשלים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1721752:
טסט עשר דקות???
לי לקח הרבה יותר, בכל הטסטים שעשיתי! (וגם לזוג שהיה איתי..)

וממש לא מומלץ לנסוע לאט!!!

בעיקרון הטסט הוא רבע שעה, לפחות מאז שאני עברתי טסט שזה לפני שנה וחצי.

• הוסף לסימניות
יש כאלה שעוברים בטסט הראשון?

• הוסף לסימניות
נהיגים ותיקים לא יעזרו לך כי הם בטוח לא היו עוברים טסט עכשיו...
מורה נהיגה טוב אמור ללמד אותך במשך כל השיעורים את הצמתים הבעיתיים, להעיר לך על מראות, זכות קדימה וכו וכו ולא לצאת לטסט לפני שנוהגים פיקס

• הוסף לסימניות
מנסיוני האישי:
אני התחלתי את תהליך הנהיגה די מלמטה, עם קואורדינציה נהיגתית (מושג חדש. נכון יפה?) נמוכה יחסית.
ככה זה. יש אנשים שבתוך זמן קצר הם נוהגים כאילו הם נהגים וותיקים, ויש את אלו שצריכים לעבוד קשה יותר והרבה יותר כדי לתרגל ולרכוש את המיומנות הזו .
ואני עוד התעקשתי לעשות את זה עד הסוף וללמוד לרישיון ידני..
בשיעור הראשון אמרתי למורה דבר אחד: יותר משאני רוצה רישיון, אני רוצה לדעת לנהוג. אל תשלח אותי לטסט לפני שאתה בטוח שאני יודע לנהוג לגמרי.
למדתי את התיאוריה ברצינות (ענין של 10-12 שעות בערך) ועברתי במבחן הראשון.
עשיתי בסביבות 40 שיעורים, עד שהמורה הודיע לי שאני מוכן לטסט.
ובכן, חשוב מאוד להגיע רגוע ואופטימי, וכשאתה מרגיש בפנוכך שאתה באמת מוכן, אתה גם משדר את זה החוצה.
בנוסף לנהיגה רגועה ואחראית בפועל, חשוב גם לייח"צן אותה. דהיינו, להחצין טיפה יותר זהירות מהנדרש, כמו למשל לבדוק במראות מפעם לפעם, וגם, חשוב ומרשים מאוד: להאט לפני כל מעבר חציה ולהראות זהירות.
תבין שהמורה הוא בסה"כ בן אדם, וכשהוא מתרשם בסה"כ שאתה נוהג כחוק ואתה זהיר יחסית לנהג חדש, אין לו סיבה לפסול אותך.
ועזוב אותך מקונספירציות.
אפשר בהחלט לעבור בטסט ראשון, ואני לא היחיד שהעבירו אותי (על אף שפישלתי בחניה הסופית, כאשר פשוט לא ידעתי איך לכבות את הרכב הידני, פשוט בגלל שלא עשיתי את זה אף פעם לפני זה...)
והכי הכי חשוב, תדאג באמת לדעת לנהוג. אל תחשוב לרגע על הרישיון. תחשוב על הנהיגה.
רמת נהיגה טובה מצילה את החיים שלך ושל היקרים לך ושל אנשים חפים מפשע בכביש, היא חוסכת דלק, משאירה לך עצבים בריאים בגוף ומונעת ממך הוצאות מיותרות על רכבים פגועי תאונות.
דרך צלחה לך אדוני

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה